Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

Είδηση - βόμβα: Παραιτείται ο Πάπας Βενέδικτος


ΒΟΜΒΑ: Παραιτείται ο Πάπας Βενέδικτος
Την είδηση ανακοίνωσε το ιταλικό ραδιόφωνο και σύμφωνα με αυτήν ο, γερμανικής καταγωγής, Πάπας πρόκειται να παραιτηθεί στις 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, την απόφασή του ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πάπας Βενέδικτος στα λατινικά, κατά τη διάρκεια συμβουλίου για την αγιοποίηση μαρτύρων του Οτράντο.
Πρόκειται για μια πρωτοφανή απόφαση στην ιστορία του Βατικανού, καθώς η τελευταία φορά που παραιτήθηκε ποντίφικας ήταν το 1415, με την περίπτωση του Πάπα Γρηγόριου του Ζ΄.
Ο εκπρόσωπος του Βατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι δήλωσε ότι η απόφαση του Βενέδικτου έχει να κάνει με θέματα υγείας. Ο 85χρονος έχει «πλήρη επίγνωση της βαρύτητας της απόφασής του», όμως πιστεύει ότι δεν έχει τις δυνάμεις να διοικήσει την Καθολική Εκκλησία, λόγω της ηλικίας του.
Σχετικά με τη διαδοχή του, αξιωματούχος του Βατικανού δήλωσε ότι η περίοδος μέχρι την εκλογή νέου Πάπα θα είναι «όσο το δυνατό συντομότερη». Ο Πάπας Βενέδικτος παραιτείται μετά από 8 περίπου χρόνια στην κορυφή της Καθολικής Εκκλησίας. Είχε εκλεγεί από το κονκλάβιο τον Απρίλιο του 2005.Read more: http://www.newsbomb.gr/diethnh/story/278765/vomva-paraiteitai-o-papas-venediktos#ixzz2KagzgURx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου