Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Βόμβα στην Αμερικανική Πρεσβεία της Άγκυρας


Ισχυρότατη έκρηξη συγκλόνισε γύρω στη 1.30 μ.μ. σήμερα την Άγκυρα και όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η έκρηξη σημειώθηκε σε μία από τις εισόδους της αμερικανικής πρεσβείας, έπειτα από επίθεση αυτοκτονίας. 
«Η έκρηξη στοίχισε τη ζωή του καμικάζι και ενός Τούρκου φρουρού ασφαλείας» δήλωσε ο κυβερνήτης της Άγκυρας Αλααντίν Γιουκσέλ. Επίσης, τραυματίστηκε μία γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πολλά ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στον τόπο της έκρηξης, που βρίσκεται σε μία ευρύτερη περιοχή στην οποία υπάρχουν γραφεία διπλωματικών αποστολών. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ΝTV, η έκρηξη δεν προκάλεσε υλικές ζημιές εντός του κτηρίου της πρεσβείας, ενώ μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης.



Σύμφωνα με πληροφορίες του Sky News, ο καμικάζι επιχείρησε να εισέλθει στο κτήριο της πρεσβείας από δευτερεύουσα είσοδο του κτηρίου, την οποία χρησιμοποιούν όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν κάρτες εισόδου. Ενεργοποίησε τη βόμβα τη στιγμή που πέρασε από το μηχάνημα ακτίνων Χ, το οποίο σήμανε συναγερμό.

Όλοι οι υπάλληλοι της αμερικανικής πρεσβείας βρίσκονται συγκεντρωμένοι σε ειδικά δωμάτια ασφαλείας. Επί τόπου κατευθύνεται ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Φεριντούμ Σινιρλίογλου.
Το κτήριο της πρεσβείας των ΗΠΑ φρουρείται υπό εξαιρετικά αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ να σημειωθεί ότι σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται οι πρεσβείες της Γερμανίας και της Γαλλίας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου