Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Το μεγάλο κόλπο "διάσωσης" της Ελλάδας

Ούτε ένα σεντ δεν έφθασε στους Έλληνες από το πακέτο διάσωσης, λέει και ο Αυστριακός πρώην υπουργός Οικονομικών


Σύμφωνα με τον κ. Αντρος, η οικονομία στην Ελλάδα συρρικνώνεται και το κράτος πρέπει να πληρώνει ολοένα και υψηλότερα επιτόκια, κάτι που μπορεί να συγκριθεί με έναν γιατρό, ο οποίος γράφει στον ασθενή ένα δραστικό φάρμακο σε δεκαπλάσια δόση, χωρίς να λάβει υπόψη του τις παρενέργειες.
      Πολλοί είναι αυτοί που φωνάζουν εδώ και μήνες ότι το λεγόμενο "πακέτο διάσωσης"  δεν έχει στόχο την διάσωση της πραγματικής ελληνικής οικονομίας αλλά είναι ένα μέσον υποδούλωσης της Ελλάδας. Ο ενδιάμεσος της "σωτηρίας", δηλαδή της υποδούλωσης, είναι οι τράπεζες που είναι ιδιωτικές. Αυτές έχουν το πρόβλημα, αυτές έχουν τη φούσκα διότι μέσω αυτών έγινε ο άκριτος δανεισμός. Την ίδια ευθύνη που φέρει ο δανειστής φέρει και ο δανειζόμενος, όπως και η κάθε κυβέρνηση και η
Τράπεζα Ελλάδος που οφείλει να ελέγχει πώς και σε ποιους χορηγούνται δάνεια. Τα χρέη λοιπόν των τραπεζών προσπάθησαν μέσω της λεγόμενης "τρόικας" να μετακυλήσουν στις πλάτες της χώρας και του λαού της. Αυτό έγινε με τα μνημόνια και με τυρί στη φάκα το δήθεν "πακέτο βοήθειας" το οποίο όχι μόνο δεν έφθασε στην πραγματική οικονομία αλλά, από την πίσω πόρτα επιστράφηκε στους δανειστές - τοκογλύφους! 
Εντέχνως μπερδεύουν τον υπερδανεισμό της Ελλάδας με την δομικές αλλαγές που όφειλε να έχει κάνει το πολιτικό σύστημα, δηλαδή το ΠαΣοΚ και η Νέα Δημοκρατία όταν είχαν τις τύχες της Ελλάδας στα χέρια τους. Όμως, είναι διαφορετικό πράγμα οι αλλαγές και ο εκσυγχρονισμός του κράτους που πράγματι έπρεπε να γίνει από χθες, και άλλο το κόλπο με τα δάνεια και η διασφάλιση των παλαιών που έχουν λάβει οι τράπεζες- στην συντριπτική πλειοψηφία τους ιδιωτικές- και η μεταφόρτωσή τους στις πλάτες της χώρας. Αυτό σημαίνει και ανακεφαλαιοποίηση! Τώρα λοιπόν, μετά την ψήφο - αντίδραση του ελληνικού λαού, όλο και περισσότεροι βγαίνουν για να ψελλίσουν την αλήθεια. 
Έτσι, η σωτηρία της Ελλάδας είναι μια σωτηρία των τραπεζών και, έως σήμερα, στους ίδιους τους Έλληνες δεν έφθασε ούτε ένα λεπτό του ευρώ», τονίζει σε συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», ο Αυστριακός πρώην υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων του ιστορικού καγκελάριου Μπρούνο Κράισκι, Χάνες Αντρος.
Χαρακτηρίζει μάλιστα το «πακέτο σωτηρίας» της Ελλάδας ως «απερίσκεπτη θεραπεία», που θα μπορούσε να στείλει τον ασθενή ακόμη και στον θάνατο, καθώς, χωρίς θεραπεία των αιτίων, η «επιβληθείσα, υπερβολική, εξαναγκαστική λιτότητα», δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
Σύμφωνα με τον κ. Αντρος, η οικονομία στην Ελλάδα συρρικνώνεται και το κράτος πρέπει να πληρώνει ολοένα και υψηλότερα επιτόκια, κάτι που μπορεί να συγκριθεί με έναν γιατρό, ο οποίος γράφει στον ασθενή ένα δραστικό φάρμακο σε δεκαπλάσια δόση, χωρίς να λάβει υπόψη του τις παρενέργειες.
Όμως, κατά την άποψή του, μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εξαιτίας του κινδύνου μετάδοσης σε άλλες χώρες της, είναι πολύ πιο ακριβή απ΄ότι η προσπάθεια σωτηρίας της. Ο ίδιος θεωρεί πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες, με μια χαλαρή παροχή δανείων, συνέβαλαν και οι ίδιες στο τεράστιο χρέος των Ελλήνων και στο ερώτημα ποιος φέρει την ευθύνη, αυτός που δίνει το δάνειο ή αυτός που το παίρνει, η απάντηση είναι πως και τα δύο μέρη ευθύνονται εξίσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου