Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Τα «βαποράκια» της TEVA και οι μεγάλες κωλοτούμπες Λοβέρδου και Σαλμά



Τελικά, οι άνθρωποι δεν ντρέπονται καθόλου! Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς δηλώνει τώρα μέγας πολέμιος της δραστικής ουσίας!

Λέει ότι τόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου όσο και ο ίδιος προσωπικά (!) διαφωνούν με την αποκλειστική συνταγογράφηση της δραστικής ουσίας (χωρίς αναγραφή επωνυμίας φαρμάκου). Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός –σε συνάντησή του με τα προεδρεία των ιατρικών συλλόγων- τόνισε ότι η νομοθέτηση της δραστικής οποίας οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στην «περίεργη» -όπως την χαρακτήρισε ο Μάριος Σαλμάς- επιμονή της τρόικας!Ποιον προσπαθεί να κοροϊδέψει ο κ. Σαλμάς, όταν όλοι γνωρίζουν ότι ο ίδιος προσωπικά –συνεχίζοντας με πάθος ο καταστροφικό έργο του τέως υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου- έδωσε αγώνα για να περάσει η συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία θα κατακλύσει την ελληνική αγορά με τα πάμφθηνα και επικίνδυνα ανώνυμα γενόσημα του Τρίτου Κόσμου; Όταν οι εμπλεκόμενοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι ο ίδιος προσωπικά που –προκειμένου να το παίξει «καλό παιδί» στους ξένους- υπερθεμάτιζε στην αναίσχυντη απαίτηση της τρόικας να μας ταΐζει τα ανώνυμα γενόσημα, τα οποία έχουν μειώσει το προσδόκιμο ζωής ολόκληρου του λαού όπου έχουν επιβληθεί; Ο ίδιος που αδιαφορούσε για το λουκέτο που επιβάλλεται με τον τρόπο αυτό στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία, για τις 20.000 οικογένειες που μένουν στο δρόμο, για τα εκατομμύρια ευρώ που θα επιβαρυνθεί η χώρα σε επιδόματα ανεργίας και απώλεια φορολογικών εσόδων; Ο ίδιος που –με τη συνευθύνη και του κ. Λοβέρδου, βέβαια- ουσιαστικά εξυπηρέτησαν με την πολιτική τους τα συμφέροντα των ξένων πολυεθνικών που θα βγάλουν κέρδη εκατομμυρίων ευρώ μόλις τους δοθεί βορά η ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα, εξυπηρέτησαν κατά κύριο λόγο τα συμφέροντα της γερμανικής φαρμακοβιομηχανίας Ratiopharm και της μητρικής της, της ισραηλινής Teva, του leader της παγκόσμιας αγοράς ανώνυμων γενοσήμων που παράγονται στον Τρίτο Κόσμο.

Και για να μη μένει καμία αμφιβολία, ούτε στον πιο δύσπιστο, για τη νέα κωλοτούμπα Σαλμά –ο οποίος, προφανώς, θέλει να βγάλει την ουρά του απ'έξω ώστε να μη χρεωθεί την καταστροφή που ο ίδιος προσωπικά, με την πολιτική του στάση, φέρνει στην ελληνικό λαό- το newsbomb.grδημοσιεύει τα βίντεο από τη συνεδρίαση της ολομέλειας στις 29 Φεβρουαρίου 2012, όταν συζητήθηκαν τα μέτρα του μνημονίου 2 που αφορούσαν στο υπουργείο Υγείας. Αφού ο τότε υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, πήρε το λόγο και –μεταξύ άλλων- μας είπε πόσα καλά θα φέρει η δραστική ουσία και πόσο καλό θα μας κάνουν τα ανώνυμα γενόσημα του Τρίτου Κόσμου, ο κ. Σαλμάς –ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.- πήρε το λόγο και υπερθεμάτισε: «Σε συνέχεια αυτών που είπα το πρωί στην εισήγησή μου, ήθελα να πω ότι η Νέα Δημοκρατία σε αυτή την κρίσιμη ώρα βάζει πλάτη. Και πρέπει να μας πιστωθεί ένα μέρος, κύριε Υπουργέ -είμαι βέβαιος ότι το πιστώνετε- από το όφελος που θα προκύψει για τα ασφαλιστικά ταμεία από αυτά τα μέτρα που σήμερα νομοθετούμε»!

Ναι, καλά διαβάσατε, μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που τώρα προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι κατά της δραστικής!..

Διαβάστε τα πρακτικά και δείτε τα βίντεο:

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: «ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

«Σε ότι αφορά ένα επίσης πάρα πολύ σοβαρό θέμα που σχετίζεται με τα φάρμακα, στα όσα ακούστηκαν εδώ για τα γενόσημα, δεν έχω να πω κάτι περισσότερο από ότι είπα στην πρωτολογία μου. Μίλησα αρκετά, ήμουν σαφής και έδωσα όλα τα επιχειρήματα.

Από εκεί και πέρα, το να παραβλέπουμε το γεγονός ότι η δραστική ουσία, ότι οι βασικές ουσίες πάνω στις οποίες χτίζονται τα φάρμακα, παράγονται κυρία Πρόεδρε, σε πολλές περιπτώσεις σε χώρες του τρίτου κόσμου, αυτό σχετίζεται και με τα γενόσημα και με τα πρωτότυπα.

Γιατί υποτιμάτε την προέλευση, όταν πρόκειται για χώρα του τρίτου κόσμου, όταν από εκείνες τις χώρες παίρνουμε στην Ευρώπη, στην Αμερική πρώτες ουσίες και κατασκευάζουμε πρωτότυπα φάρμακα; Δεύτερον, πώς παραβλέπετε το γεγονός ότι στο πλαίσιο της επαγρύπνησης που κάνει και η Ελλάδα για τις παρενέργειες των φαρμάκων από τις πενήντα δύο περιπτώσεις φαρμάκων που καταγγέλθηκαν, κυρία Πρόεδρε, από πολίτες πέρυσι το 2011, οι τριάντα δύο αφορούσαν πρωτότυπα φάρμακα; Επίσης, γιατί παραβλέπετε ότι βάζουμε ένα στόχο να πιάσουμε το 50%, όταν η Αμερική έχει το 85%, η Ελβετία 90%, το Ηνωμένο Βασίλειο 80%; Αναφέρομαι σε χώρες που είναι παραγωγές πρωτοτύπων και όμως έχουν συνταγογράφηση γενοσήμων σε αυτό το ποσοστό. Δεν θέλω να τα επαναλάβω όλα. Σας τα επιστρέφω, όμως».




ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ: «Η ΝΔ ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ»

«Σε συνέχεια αυτών που είπα το πρωί στην εισήγησή μου, ήθελα να πω ότι η Νέα Δημοκρατία σε αυτή την κρίσιμη ώρα βάζει πλάτη. Και πρέπει να μας πιστωθεί ένα μέρος, κύριε Υπουργέ -είμαι βέβαιος ότι το πιστώνετε- από το όφελος που θα προκύψει για τα ασφαλιστικά ταμεία από αυτά τα μέτρα που σήμερα νομοθετούμε.

Όπως είπα το πρωί, πάρα πολλά εξ αυτών έπρεπε να τα είχαμε νομοθετήσει πριν πολλά χρόνια. Μερικά άλλα, ακόμη και τώρα, πρέπει να τα κάνουμε πιο συγκεκριμένα, πρέπει να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις για να μπορούν να εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα.

Όπως ξέρετε και εσείς, κύρια παθογένεια του πολιτικού συστήματος είναι οι πολλοί νόμοι που φτιάχνουμε και ύστερα δεν μπορούν να υποστηριχθούν από τη δημόσια διοίκηση ή ακόμη και από τις εκτελεστικές αποφάσεις ή ακόμη και από παράπλευρες άλλες προϋποθέσεις που δεν υπάρχουν για να αποδώσουν αυτά τα μέτρα.

Θα επαναφέρω πάλι τα τέσσερα κρίσιμα σημεία που σας είπα το πρωί, αλλά είχατε μία υποχρέωση και απουσιάζατε. Θα ήθελα να τα δείτε. Αυτά τα μέτρα για να αποδώσουν, το καθένα έχει μία επιφύλαξη, έχει κάτι που πρέπει να το δούμε.

Θα πω ένα παράδειγμα για την πολιτική για την αποζημίωση, την εκπτωτική πολιτική των ασφαλιστικών ταμείων, δηλαδή το τι έκπτωση παίρνουν τα ασφαλιστικά ταμεία από τη φαρμακοβιομηχανία ως μεγάλος πελάτης που οι κυριότερες μορφές είναι το rebate και η λίστα. Εδώ, παρ' ότι νομοθετείτε πάλι τη θετική λίστα, ουσιαστικά δίνετε μία προτεραιότητα στο rebate. Έχουμε δει από το παρελθόν ότι η βιομηχανία προσέβαλε το rebate στο Συμβούλιο της Επικρατείας κερδίζοντας και μη καταβάλλοντας ως όφειλε από τη νομοθεσία ένα μεγάλο ποσό.

Άρα, λοιπόν, κύριε Υπουργέ, ήθελα να σας παρακαλέσω να δεσμεύσετε τη φαρμακοβιομηχανία ότι δεν θα προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το rebate. Φοβούμαι και -η αίσθησή μου είναι- ότι ετοιμάζονται να το προσβάλλουν. Διαφορετικά ενεργοποιήστε τα άλλα μέτρα. Αυτό, λοιπόν, είναι το ένα.

Δεύτερον, ήθελα στις επόμενες μέρες και με την ευκαιρία σας, να επικαιροποιήσετε τον κατάλογο των επιπτώσεων στον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, που έχει έκαστο ένα από αυτά τα μέτρα. Θυμάστε τη λίστα που είχατε δώσει στην τρόικα, που είχατε συμφωνήσει. Τώρα, με τις τροποποιήσεις των μέτρων ως προς τη διατύπωση, έχουν λίγο επηρεαστεί. Το λέω για να έχουμε έναν μπούσουλα τι να προσδοκούμε από κάθε μέτρο στο επόμενο διάστημα».





ΤΙ ΕΣΤΙ TEVA

Είναι πλέον σαφές ότι η εμμονή της τρόικας –και των κυρίων Σαλμά και Λοβέρου- να μας επιβληθεί η συνταγογράφηση με βάσει αποκλειστικά τη δραστική ουσία δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Ολοι οι εμπλεκόμενοι έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο-θάνατο της ελληνικής κοινωνίας που φέρνει η ρύθμιση αυτή. Ηταν χαρακτηριστική η χτεσινή κραυγή αγωνίας των γιατρών: «αποσύρετε τη ρύθμιση για τη δραστική πριν θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές»!

Γιατί, λοιπόν, η τόση επιμονή από την τρόικα, τη Μέρκελ, τον κ. Σαλμά, τον κ. Λοβέρδο; Τι θα αλλάξει αν περάσει η ρύθμιση; Ποιον θα εξυπηρετήσει η δραστική;

Αν θεσμοθετηθεί αυτή η ρύθμιση, θα απαγορεύεται πλέον στον γιατρό να συνταγογραφεί ένα συγκεκριμένο, επώνυμο φάρμακο. Με απλά λόγια, δε θα έχει ο γιατρός τη δυνατότητα να ορίζει μια συγκεκριμένη θεραπευτική αγωγή, για τον συγκεκριμένο ασθενή, με το μοναδικό ιστορικό και τη μοναδική πάθηση. Αντίθετα, θα ορίζει μια γενική κατηγορία φαρμάκων και ο φαρμακοποιός θα είναι υποχρεωμένος να χορηγεί το φθηνότερο ανώνυμο γενόσημο αυτής της κατηγορίας. Όμως, αυτά ακριβώς τα εξευτελιστικά φτηνά ανώνυμα γενόσημα που παράγονται σε χώρες όπως το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, η Ινδία, η Κίνα και το Ισραήλ έχουν συχνότατα εντοπισθεί είτε να μην θεραπεύσουν την ασθένεια, είτε να προκαλούν και επικίνδυνες παρενέργειες. Μέχρι και τάσεις αυτοκτονίας προκαλούσε τέτοιο ανώνυμο γενόσημο αντικαταθλιπτικό της Teva που αποσύρθηκε άρον-άρον από την αμερικανική αγορά προ ολίγων εβδομάδων!

Πέραν του άμεσου κινδύνου για τη δημόσια Υγεία, όταν μοναδικό κριτήριο επιλογής φαρμάκου θα είναι η πάμφθηνη τιμή του και η αδιαφορία για την ποιότητα θα είναι πλήρης, τα ελληνικά επώνυμα φάρμακα –που τηρούν τα ποιο αυστηρά στάνταρ παραγωγής- δε θα μπορούν βέβαια να ανταγωνιστούν τα ανώνυμα σκευάσματα που παράγονται στον Τρίτο Κόσμο υπό αμφίβολες συνθήκες. Ετσι, το ελληνικό φάρμακο θα πεταχτεί έξω από τα φαρμακεία και η ελληνική φαρμακοβιομηχανία –την οποία πρόσφατη διεθνής μελέτη χαρακτήρισε ως «ανερχόμενο αστέρι» της ελληνικής οικονομίας- θα υποχρεωθεί σε λουκέτο. Είκοσι χιλιάδες οικογένειες θα μείνουν στο δρόμο και το ελληνικό Δημόσιο θα επιβαρυνθεί από τα χιλιάδες επιδόματα ανεργίας, αλλά και από την απώλεια δυσθεώρητων φορολογικών εσόδων.

Την ίδια ώρα, οι πολυεθνικές του πάμφθηνου ανώνυμου γενόσημου, με επικεφαλής την ισραηλινή Teva και τη γερμανική θυγατρική της Ratiopharm (για τις οποίες τόσο κόπτονται Μέρκελ, Ρέσλερ και τρόικα) θα θησαυρίζουν εις βάρος της υγείας των Ελλήνων. Και το χειρότερο; Μόλις απαλλαγούν για τα καλά από τους Ελληνες ανταγωνιστές τους και μονοπωλήσουν την ελληνική αγορά, η Teva και η παρέα της θα εκτοξεύσουν τις τιμές των αμφιβόλου ποιότητας σκευασμάτων τους και θα εκτοξεύσουν μαζί και τη φαρμακευτική δαπάνη της Ελλάδας πολύ υψηλότερα από ό,τι είναι σήμερα.

Αυτό το μέλλον εξασφαλίσατε για μας και τα παιδιά μας, κύριοι Σαλμά και Λοβέρδο. Θα σας κρίνει γι' αυτό ο ελληνικός λαός.

Υ.Γ: Εμείς πάντως γνωρίζουμε το τι συνδέει τους κ.κ. Σαλμά και Λοβέρδο μεταξύ τους και ποια η σχέση τους με το Ισραήλ...

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου