Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Γερμανικές αποζημιώσεις στα θύματα του Β΄ Παγ. Πολέμου στην ανατολική Ευρώπη

Μόνο οι εβραίοι αποζημιώνονται από τους Γερμανούς αλλά όχι το Δίστομο, τα Καλάβρυτα και άλλοι μαρτυρικοί τόποι!

Δίστομο, Σάββατο 10 Ιουνίου 1944. Φεύγοντας οι "πολιτισμένες" γερμανικές ορδές άφησαν πίσω τους μόνο νεκρούς και αποκαΐδια...
Την στιγμή που η Γερμανία αρνείται πεισματικά την καταβολή αποζημιώσεων σε χώρες του νότου όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, για φρικαλεότητες που προκάλεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν η κυρία Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε δεν συζητούν καν την ληστεία εις βάρος της Ελλάδας (αναγκαστικό δάνειο, χρυσός, κλοπή παραγωγής κ.λπ), προφανώς λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων, επιφυλάσσουν διαφορετική μεταχείριση σε άλλες χώρες. Έτσι, η είδηση εξοργίζει τους Έλληνες όταν μαθαίνουν πως η Γερμανία θα αρχίσει να καταβάλλει αποζημιώσεις σε θύματα του Γ΄ Ράιχ στην ανατολική Ευρώπη, αλλά και σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, στις περιπτώσεις εκείνες για τις οποίες αποζημιώσεις δεν είχαν καταβληθεί ποτέ μετά το τέλους του Β' Παγκόσμιου Πολέμου και ως σήμερα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Οι αποζημιώσεις όμως αφορούν μόνο "στα θέματα του Ολοκαυτώματος", δηλαδή μόνο τους εβραίους! 
«Στην ανατολική Ευρώπη και στην πρώην ΕΣΣΔ υπάρχουν ακόμα σήμερα άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν συμπεριληφθεί στους δικαιούχους αποζημιώσεων», δήλωσε ο Σόιμπλε μιλώντας στον βερολινέζικο ραδιοφωνικό σταθμό Inforadio. 

«Η γερμανική κυβέρνηση εντόπισε αυτούς τους δικαιούχους και αποφασίσαμε να λάβουν μια αποζημίωση. Οι Γερμανοί πρέπει να δούμε ότι ακόμα σήμερα δεν γνωρίζουμε τα ονόματα όλων των δολοφονημένων (από το Τρίτο Ράιχ). Το έγκλημα με την ονομασία Ολοκαύτωμα υπήρξε τόσο πολύ μεγάλο, ώστε δεν γνωρίζουμε ούτε όλα τα ονόματα των δολοφονημένων, ούτε τους δικαιούχους» πρόσθεσε.

Εντός της ημέρας ο κ. Σόιμπλε επρόκειτο να υπογράψει συμφωνία με την εβραϊκή οργάνωση Jewish Claim Conference (JCC), η οποία διεκδικεί αποζημιώσεις για τα θύματα του Ολοκαυτώματος και για λογαριασμό επιζώντων συγγενών του, Επίσης, διέρρευσε ότι η συμφωνία αυτή γεωγραφικά εκτείνεται σε αρκετές πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, όπου υπολογίζονται σε περίπου 80 χιλιάδες οι δικαιούχοι αποζημίωσης για εγκλήματα πολέμου.

Πρόκειται για μια εφάπαξ κατ' άτομο αποζημίωση ύψους 2.556 ευρώ. Σε ειδικές περιπτώσεις, θα παρέχεται επίσης ένα μηνιαίο επίδομα 300 ευρώ, σημείωσε ο Σόιμπλε.
Την 10η Σεπτεμβρίου του 1952 στο Λουξεμβούργο η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας (ΟΔΓ) είχε συνάψει συμφωνία με το Ισραήλ, να παρέχεται γερμανική οικονομική στήριξη σε όσους Εβραίους κατευθύνονταν τότε για μόνιμη εγκατάσταση στο εβραϊκό κράτος, εξέλιξη που συνέβαλε αναμφίβολα στην επανένταξη της δημοκρατικής Γερμανίας στη διεθνή κοινότητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου