Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Η ισονομία πάει περίπατο


Τα εικοσιτετράωρα πέρασαν από τη στιγμή που ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά της Φλώρας Μπαμπινιώτη, θυγατέρας του καθηγητή, πρώην πρυτάνεως και Υπουργού, Γιώργου Μπαμπινιώτη, για ασέλγεια κατά ανηλίκου μαθήτριάς της.
Ήδη έχει καταστεί σαφές από το ρεπορτάζ πως αν και η κατηγορούμενη υπέβαλε την παραίτησή της από το 2008, όταν συνέβη η ασέλγεια, εν τούτοις επαναπροσλήφθηκε στο Αρσάκειο, αυτήν την φορά στο γραφείο του πατρός της και όλως συμπτωματικώς, Προέδρου της «Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία». 

Η Φλώρα Μπαμπινιώτη εξακολουθεί και σήμερα να εργάζεται κανονικά στα γραφεία στο Παλαιό Ψυχικό.

Το Αρσάκειο, όλα τα Αρσάκεια εκπαιδευτικά ιδρύματα, ελέγχονται από το Υπουργείο Παιδείας, όταν μάλιστα το μεγαλύτερο ποσοστό των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε αυτά λαμβάνουν σύνταξη δημόσιου εκπαιδευτικού. 

Σε κανένα εκπαιδευτικό ίδρυμα της πολιτισμένης Ευρώπης, όπως αποκαλείται, μία εκπαιδευτικός ή οποιαδήποτε υπάλληλος η οποία κατηγορείται για ασέλγεια κατά ανηλίκου θα εξακολουθούσε να διατηρεί τη θέση της. Θα είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ακόμη και την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, η Φλώρα Μπαμπινιώτη συμπεριφερόταν ωσάν να μην συμβαίνει τίποτε στους διαδρόμους των γραφείων του πατρός της, όπου και απασχολείται είτε στο γραφείο καταγγελιών (!) είτε ως ειδικός επί θεμάτων πληροφορικής όπως η Γενική Γραμματεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ισχυρίζεται.

Στο Υπουργείο Παιδείας που είναι καθ’ ύλην αρμόδιο για την περίπτωση, ουδείς ασχολήθηκε με την ποινική δίωξη που ασκήθηκε κατά της Φλώρας Μπαμπινιώτη. Ενδεχομένως διότι ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείο κ. Σωτήρης Γκλαβάς είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, πρόεδρος της οποίας είναι ο πατήρ Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Ενδεχομένως διότι ο σημερινός Υπουργός κ. Κώστας Αρβανιτόπουλος, συνυπηρέτησε στο Υπ. Παιδείας ως Αναπληρωτής, όταν ο κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης ήταν Υπουργός. Ενδεχομένως διότι η θυγατέρα του κ. Αρβανιτόπουλου φοιτά στο Αρσάκειο Σχολείο της Εκάλης. Πολλά τα ενδεχόμενα όντως. Ωστόσο το ζήτημα αφορά την ίδια την ηθική υπόσταση και των εκπαιδευτηρίων όσο και του Υπουργείου Παιδείας, όσο επίσης και του ιδίου του καθηγητή Πανεπιστημίου, γνωστού ακαδημαϊκού αλλά και πολιτικού προσώπου.

Ας τελειώνουν οι θεσμοί με την υπόθεση αυτή η οποία αποτελεί τρανό δείγμα διαπλοκής μεταξύ της ίδιας της κρατικής, ακαδημαϊκής και πολιτικής ελίτ. Έλεος. Η κατηγορουμένη βεβαίως και απολαμβάνει του τεκμηρίου αθωότητας μέχρι νεωτέρας. Ας αντιληφθούν οι φορείς και τα πρόσωπα ότι και οι πολίτες πρέπει να απολαμβάνουν του τεκμηρίου της ισονομίας. Το «νόμιμον» κύριε καθηγητά δεν υπήρξε ποτέ και ηθικόν στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Το γνωρίζετε άριστα. 

Διαβάστε επίσης:
Διώκεται η κόρη Μπαμπινιώτη, Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012
πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου