Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

πύραυλος χτύπησε το αεροπλάνο του Τραϊκόφσκι, ισχυρίζεται Σκοπιανός εισαγγελέας


Ο Σκοπιανός εισαγγελέας Pançveski  ισχυρίζεται ότι το αεροπλάνο του προέδρου των Σκοπίων Μπόρις Τραϊκόφσκι, βάσει εικόνων από δορυφόρο, έχει δεχθεί επίθεση στρατιωτικών πυραύλων και στη συνέχεια το αεροσκάφος συνετρίβη στο έδαφος.
Ο δικηγόρος των Σκοπίων, Ignjat Pançveski, ο  οποίος είναι εξουσιοδοτημένος για την διαλεύκανση του αεροπορικού δυστυχήματος στο οποίο έχασε τη ζωή του,  ο πρώην πρόεδρος των Σκοπίων, Μπόρις Τραϊκόφσκι, 
έχει δημοσιεύσει αυτά τα νέα στοιχεία για την τραγωδία που έλαβε χώρα πριν από οκτώ χρόνια στο Ρότμιλε της Βοσνίας.
Ο Pançveski   δήλωσε ότι διαθέτει το δορυφορικό βίντεο που δείχνει επίθεση πυραύλων από στρατιωτικό αεροσκάφος κατά του τζετ του προέδρου Τραϊκόφσκι και κατόπιν την πτώση του χτυπηθέντος αεροσκάφους επί του έδαφος.
Ο Δικηγόρος ισχυρίζεται ότι αυτή η νέα αποκάλυψη αποτελεί ισχυρή ένδειξη που επιβεβαιώνει την εκ προμελέτης δολοφονία του προέδρου Μπόρις Τραϊκόφσκι και του πληρώματος του αεροσκάφους.
«Μυστικές ξένες υπηρεσίες είχαν προγραμματίσει την πτήση και βρίσκονταν υπό παρακολούθηση. Είναι σαφές ότι η δολοφονία προετοιμαζότανε επί μεγάλο χρονικό διάστημα.  Η πτήση που προγραμματίζονταν για τις 25 Φεβρουαρίου αναβλήθηκε και έγινε το πρωί της 26ης Φεβρουαρίου και ένα μέρος του πληρώματος στο διάστημα αυτό άλλαξε, επιπρόσθετα οι γραμμές ελέγχου πτήσης του αεροσκάφους είχαν διακοπεί ανεξήγητα», δήλωσε ο δικηγόρος Pançveski ο οποίος πρόσθεσε ότι το προεδρικό αεροσκάφος χειραγωγήθηκε από στρατιωτικό αεροσκάφος και άλλαξε την πορεία του.
Σημειώνεται ότι ο Σκοπιανός Πρόεδρος των Σκοπίων Μπόρις Τραϊκόφσκι, σκοτώθηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2004 σε αεροπορικό δυστύχημα μαζί με το πλήρωμα του αεροσκάφους κοντά στο Μόσταρ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Η συντριβή του αεροσκάφους έγινε στην ορεινή τοποθεσία Ροτμίλε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου