Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Οι λαθρομετανάστες, η Τουρκία και η Ευρώπη

του Πάρη Πέτρα
Στην Ελλάδα, κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες του περασμένου αιώνα μέχρι και τις δύο πρώτες του νέου, η ανευθυνότητα, η ανοησία και βλακεία έχουν κυριαρχήσει στον δημόσιο λόγο. Ηλεκτρονικά μέσα, έντυπα και πολιτικάντιδες διατυπώνουν χωρίς σοβαρή επεξεργασία απόψεις που δημιουργούν "ρεύματα" με αποτέλεσμα να επηρεάζουν καθοριστικά τη λήψη αποφάσεων που αφορούν τη ζωή και το μέλλον μας. Κάπως έτσι βρισκόμαστε σε ελεύθερη πτώση προς τον γκρεμό. 

Πέρα από τα οικονομικά, τα διοικητικά και άλλα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, υπάρχει και ένα ακανθώδες που αφορά στη σύσταση του πληθυσμού της χώρας και ακούει στο όνομα λαθρομετανάστευση. Ξεπερνάμε το δικό μας πρόβλημα και τα τελευταία μέτρα που, ουσιαστικά, ποινικοποιούν τις γεννήσεις Ελλήνων και εστιάζουμε μόνο στη λαθρομετανάστευση. 
Και τι δεν έχει ακουστεί! Στο όνομα μιας δήθεν ανθρωπιστικής αντίληψης - κυρίως από την πλευρά της Αριστεράς - έχουν ειπωθεί απίστευτα πράγματα και φυσικά έχουν φαγωθεί απίστευτα λεφτά. Ας είναι καλά οι ΜΚΟ που ο απελθών πρωθυπουργός και νυν σεμιναριάκιας στο Χάρβαρντ ως υπουργός Εξωτερικών χρηματοδοτούσε αφειδώς. Ως πρωθυπουργός μάλιστα τις προωθούσε να αναλάβουν θέσεις - κλειδιά με στόχο να υποκαταστήσουν τις Δημόσιες Υπηρεσίες! 

Η λαθρομετανάστευση έχει πολλές, πάρα πολλές πλευρές. Οι περισσότερες εξ αυτών είναι σκοτεινές, με το κυρίαρχο ερώτημα να μην έχει απαντηθεί ακόμα ικανοποιητικώς: Πού βρίσκει 5 - 8.000 δολάρια ο μετανάστης από το Μπαγκλαντές, τη Μαλαισία, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, την Συρία για να έλθει στην Ελλάδα; Ποιός πληρώνει τον... βαρκάρη; 
Μήπως, δηλαδή, όλο αυτό το "μεταναστευτικό ρεύμα" κρύβει πίσω του "άλλα" που έχουν σχέση με την προσπάθεια αλλαγής της δημογραφικής σύνθεσης της Ευρώπης; Δηλαδή, μήπως κάποια κέντρα θέλουν γίνουμε όπως οι ΗΠΑ ώστε να είναι ευκολότερη η Παγκοσμιοποίηση που στοχεύει και στην κατάργηση των κρατών - εθνών και δημιουργία κρατών - εταιρειών; Θα πρέπει να λάβουμε υπ' όψιν μας ότι η πλειοψηφία όλων αυτών των, κατά πλειοψηφία, δύστυχων, γεννούν σαν κουνέλια; Αντίθετα στις δυτικές κοινωνίες οι γεννήσεις παιδιών άνω των τριών έχουν περιοριστεί σε μονοψήφια ποσοστά. Γίνεται κατανοητό πως μέσα σε ελάχιστες γενιές είναι δυνατή η θεαματική αλλαγή των δεδομένων του πληθυσμού, ιδιαίτερα σε χώρες με υπογεννητικότητα όπως η Ελλάδα! 
Ενδεχομένως οι περισσότεροι λαθρομετανάστες να μην γνωρίζουν τι ακριβώς παίζεται στις πλάτες τους αλλά, είναι σίγουρο πως ότι μερικοί εξ αυτών ξέρουν καλά. Κυρίως τα ύποπτα στοιχεία που φθάνουν εδώ ως δύστυχοι αλλά υποδύονται ρόλους και έχουν αποστολές. 

Είναι γνωστό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των λαθρομεταναστών έρχεται από την Τουρκία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως η Γερμανία, που ξέρει πώς να εκβιάσει την Ελλάδα για τα οικονομικά, ποτέ δεν άσκησε ανάλογες πιέσεις στην Τουρκία ώστε να περιορίσει ή και να μηδενίσει τις αποστολές λαθρομεταναστών προς την χώρα μας. 
Αυτή η στάση γεννά απορίες και πολλά ερωτήματα.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμη που είναι πολύ ουσιώδες:                 
Οι Τούρκοι διαφημίζουν εαυτούς ως οικονομικά ανθηρούς και σε πλήρη ανάπτυξη. Άρα, δουλειές και λεφτά υπάρχουν στην γείτονα. Γιατί λοιπόν οι λαθρομετανάστες δεν επιλέγουν την ομόθρησκη Τουρκία για να ζήσουν καλύτερα απ' ότι στις πατρίδες τους; Γιατί θέλουν ντε και καλά να περάσουν στην Ευρώπη που τους αντιμετωπίζει και... ρατσιστικά; 

Στα ερωτήματα αυτά τι απαντούν άραγε οι "προοδευτικοί" τύποι που έχουν αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση των λαθρομεταναστών και μάλιστα εντελώς ανιστόρητα, παράνομα και χωρίς την γνώση καν της ελληνικής γλώσσας, με περισσή αγένεια, επιθυμούν να τους δοθεί η ελληνική ιθαγένεια;    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου