Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

«Είναι προδότες. Είναι δωσίλογοι. Είναι δολοφόνοι».




















Από το πρωί χθες χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να φωνάξουν «ΟΧΙ στα νέα μέτρα». Οι πιο μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα -εκτιμήσει κάνουν λόγο για πάνω από 100.000- αλλά λόγω της αστυνομικής επέμβασης και της βροχής οι περισσότεροι πολίτες αναγκάστηκαν να οπισθοχωρήσουν.

Μικρότερες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Καλαμάτα, Τρίκαλα, Κρήτη, Ξάνθη, Τρίπολη και άλλες περιοχές.
Κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων προσήχθησαν δεκάδες άτομα, υπήρξαν μικροτραυματισμοί, ενώ δεν έλειψαν οι ζημιές σε καταστήματα.
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το κέντρο της Αθήνας μεταξύ κουκουλοφόρων που έριχνε μολότοφ και ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας που προχώρησαν σε χρήση χημικών. Τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησαν γύρω στις 5 μ.μ., στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που εναντιώνονταν στο Πολυνομοσχέδιο. Οι ρίψεις μολότοφ ξεκίνησαν γύρω στις 9 μ.μ. και έδωσαν την αφορμή στην Αστυνομία να προχωρήσει σε χρήση χημικών που ανάγκασε τους πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά να αποχωρήσουν. 
Το βράδυ (21.30) η αστυνομία αναφέρει ότι έγιναν 50 προσαγωγές από το κέντρο της Αθήνας.
«Είναι προδότες. Είναι δωσίλογοι. Είναι δολοφόνοι», ήταν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μηνύματα που έστελναν οι πολίτες μέσω Facebook και Twitter στους βουλευτές. Καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων σχολίαζαν τη στάση των βουλευτών για τα σκληρότερα μέτρα που έχουν παρθεί ποτέ στην ιστορία του ελληνικού κράτους. Διαβάστε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά tweets και status που γράφτηκαν:
Οι 153 προδότες.
153 Προδότες.Βγείτε λίγο έξω στον κόσμο αν τολμάτε ρε.
Ραντεβου ολοι στο Μνημονιο 4...μην λειψει κανεις!!!!
καημένη Ελλαδίτσα μας.... :
Ποιοι να ντραπούν; Αυτοί που δεν έχουν ιερό και όσιο; Οι προδότες της Ελλάδας που παρέδωσαν την κυριαρχία στους ξένους
Η χώρα οδηγείται σε χρεοκοπία εντός ευρώ ως προτεκτοράτο της Μέρκελ. Οι κρεμάλες, προδότες, είναι κοντά! Το ποτάμι θα σας πνίξει.
Βουλευτες ψηφιζουν οχι σε μετρα που γονατιζουν το λαο και πολυ απλα διαγραφονται απο το κομμα τους...η δημοκρατια στα καλυτερα της...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου