Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Οι Anonymous κήρυξαν τον πόλεμο στον κυβερνοχώρο του Ισραήλ

Στην ψηφιακή εποχή που ζούμε, ο πόλεμος δεν διεξάγεται μόνο στα πεδία των μαχών. Η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από την Κυριακή οι ιστότοποι των κυβερνητικών υπηρεσιών, έχουν δεχθεί περισσότερες από 44 εκατομμύρια επιθέσεις από χάκερς.

Οι Anonymous, η ένωση των χάκερς, που έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές στον ισραηλινό κυβερνοχώρο, με ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο έχει αναλάβει την ευθύνη για «το κλείσιμο ορισμένων ισραηλινών ιστοτόπων», καθώς και για την διαρροή συνθηματικών πρόσβασης, λόγω «της βάρβαρης, χυδαίας και κατάπτυστης μεταχείρισης των παλαιστίνιων».

«Ο πόλεμος διεξάγεται σε τρία μέτωπα», αναφέρει ανακοίνωση της Καρμέλα Αβνέρ, ανώτερης αξιωματούχου της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε: «Το πρώτο είναι φυσικό, το δεύτερο στα «social media» και το τρίτο στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο». Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται πως «οι περισσότερες επιθέσεις ήταν ανεπιτυχείς».

Οι Anonymous πάντως, δημοσιοποίησαν κατάλογο από 650 ηλεκτρονικές διευθύνσεις ιστοχώρων που εδρεύουν στο Ισραήλ και «έπεσαν» από τις επιθέσεις που δέχτηκαν την περασμένη εβδομάδα. Χτες, νέα ανακοίνωσή τους αναφέρει πως επιθέσεις χάκερς, «έκλεισαν» αρκετά ισραηλινά «websites», που υποστηρίζονταν από την Microsoft κι ανάμεσά τους όσα διέθεταν προγράμματα Bing, MSN και Skype.

«Η Microsoft γνωρίζει για τις επιθέσεις αυτές και εργάζεται να αποτραπούν δυσλειτουργίες», αναφέρει ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε στο CNN εκπρόσωπος της εταιρίας.



Στην ιστοσελίδα τους οι Anonymous απειλούν πως «ο Νοέμβριος θα είναι ο μήνας που θα τον θυμούνται οι ισραηλινές Αμυντικές δυνάμεις και δυνάμεις ασφαλείας του Διαδικτύου. Βρισκόμαστε σε κυβερνο-πόλεμο».
πηγή: zougla.gr με πληροφορίες από το CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου