Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Όταν οι Τσοχατζόπουλος, Φυντανίδης και Παναγιωτόπουλος τα έπιναν παρέα


Για να μην ξεχνάμε πώς (και από ποιους) σύρεται η Ελλάδα στη χρεοκοπία και στο Μνημόνιο  Όταν οι Τσοχατζόπουλος,Φυντανίδης και Παναγιωτόπουλος τα έπιναν παρέα

Φωτογραφία – ντοκουμέντο από την εποχή της «ισχυρής Ελλάδας», όταν ο τότε πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης ευχαριστούσε τους Αμερικανούς για τη μη εμπλοκή στα Ύμια από το βήμα της Βουλής ενώ κάποιος άλλος πρωταγωνιστής εκείνης της εποχής λόγω της υπόθεσης Οτσαλάν, ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος ερευνούσε πώς ένα ολόκληρο σύστημα «μαζί τα έτρωγε».

Απολαύστε λοιπόν πώς κυβερνούσε εκείνη την εποχή το ΠΑΣΟΚ με την πολιτική εκπροσώπηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και της ελίτ του Τύπου. Σε πρώτο πλάνο ο παρ’ ολίγον πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός της χώρας, ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος απολαμβάνει τον τότε διευθυντή της πάλαι ποτέ κραταιάς «Ελευθεροτυπίας» του συγχωρεμένου Κίτσου Τεγόπουλου, τον κ. Σεραφείμ Φυντανίδη σε ρόλο μεγάλου τραγουδιστή.
Πιο μπροστά, κατάχαμα, ο κ. Γιώργος Βότσης λύνει τη γραβάτα του κι ετοιμάζεται να πιεί ύστερα από ένα βαρύ ζεϊμπέκικο που συνοδεύτηκε από βροχή γαρύφαλλων. Πιο πίσω, ο τότε γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ (και προσωπική επιλογή του Άκη για τη θέση του διευθυντή της «Εξόρμησης» και υπουργού Εσωτερικών το 1994) κ. Κώστας Σκανδαλίδης καπνίζει θεριακλίδικα. Ο ψάλτης από τα Δωδεκάνησα άλλωστε έχει γράψει ιστορία στα «κέντρα πολιτισμού» που έλεγε ένας άλλος συγχωρεμένος του Κίνηματος, ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος.
Δίπλα ένα άλλο στέλεχος του Κινήματος που ήθελε να φέρει τον «εκσυγχρονισμό» απολαμβάνει το άσμα Φυντανίδη. Είναι ο κ. Νίκος Σαλαγιάννης, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν στέλεχος που προωθείτο σε κυβερνητικές θέσεις. Απέναντι ο στρατευμένος με τη Νέα Δημοκρατία (τότε ως δημοσιογράφος ακόμα) κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, γνωστός ακόμα τότε στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ως ο γαμπρός του πρώην προέδρου της Βουλής Αθανασίου Τσαλδάρη που δεν κατάφερε να χλευάσει σε εκπομπή του τον κ. Βασίλη Λεβέντη με πίτσες στο στούντιο.
Στο βάθος, ένα άλλο στέλεχος της «Ελευθεροτυπίας» ο μετέπειτα πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Νίκος Κιάος γεμίζει με ουΐσκυ ένα ποτήρι ενώ στο τραπέζι αριστερά ο γελοιογράφος κ. Γιάννης Κυριακόπουλος, ο γνωστός «Κυρ», απλώς διακρίνεται σαν να έχει γυρίσει πλάτη στην εξουσία αν και ανήκει τότε στο δυναμικό της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας».
Κι ύστερα μιλούσαν εκείνη την εποχή κάποιοι για αδέσμευτη δημοσιογραφία, για επανίδρυση του κράτους και για πάταξη της διαπλοκής… Η φωτογραφία αυτή διαψεύδει το ρομαντισμό τους κι εξηγεί γιατί πολεμήθηκαν τόσο πολύ όταν επεχείρησαν να σπάσουν τα πολιτικά αποστήματα που οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα…
Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου