Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Προειδοποίηση Ιεράς Συνόδου για έντυπο της Σαηεντολογίας


Την παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προκάλεσε η κυκλοφορία εντύπου της Σαηεντολογίας. Σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο πρόκειται για έντυπο υπό τον τίτλο: «Ο Δρόμος προς την Ευτυχία - Ένας Οδηγός κοινής λογικής για Καλύτερη Ζωή», στο εξώφυλλο του οποίου απεικονίζεται ορθόδοξος αιγαιοπελαγίτικος ναός.

Η ΙΣ ενημερώνει ότι το έντυπο αυτό έχει εκδοθεί και κυκλοφορείται από την Σαηεντολογία και «εντάσσεται στις ποικίλες μεθοδεύσεις που χρησιμοποιεί η οργάνωση αυτή, για να προωθεί τις πεποιθήσεις της σε ανύποπτους πολίτες, αλλά και στο ίδιο το ελληνικό κοινοβούλιο, όπως επεχείρησε να πράξει και το 2009».

Στη σχετική ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι όπως σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, έτσι και στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη (αποφάσεις Πρωτοδ. Αθηνών 7380/96 και Εφετ. Αθηνών 10493/97) έχει αποφανθεί ότι «η Σαηεντολογία "επιδιώκει σκοπούς ξένους προς την φύση και την έννοια του ανθρώπου ως ελευθέρου όντος"» καθώς και ότι πρόκειται για «οργάνωση με ολοκληρωτικές δομές και τάσεις που στην ουσία περιφρονεί τον άνθρωπον, ενώ ενεργεί ελεύθερα και μόνον κατ' επίφαση προκειμένου και αποκλειστικά να προσελκύσει μέλη τα οποία στην συνέχεια υφίστανται.... πλύση εγκεφάλου, με απώτερο σκοπό την δημιουργία κατευθυνόμενου τρόπου σκέψης... και που από ετών ετράπηκε σε απαγορευμένη κερδοσκοπική δραστηριότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου