Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

200.000 συνταγές εκδόθηκαν Σεπτέμβριο, αλλά εκτελέστηκαν Αύγουστο!

Σοκάρει η καταγγελία του προέδρου του ΕΟΠΥΥ

Ούτε δέκα ούτε είκοσι αλλά 200.000 συνταγές εμφανίζονται να έχουν εκτελεστεί τον Αύγουστο, παρόλο που φέρουν ημερομηνία έκδοσης τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με καταγγελία του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στη διάρκεια τυχαίου ελέγχου και βρίσκεται υπό διερεύνηση, ενώ έχει ζητηθεί και η παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να ερευνηθεί εάν κάποιος παραβίασε τα αρχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΥΚΑ).

«Πιθανότατα να οφείλεται σε τεχνικό λάθος», ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι οι 200.000 αυτές συνταγές, που προέρχονται από φαρμακεία απ' όλη την Ελλάδα, δεν θα πληρωθούν μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.
Για τεχνικό λάθος στην ΗΔΥΚΑ έκανε λόγο και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Θεόδωρος Αμπατζόγλου, συμπληρώνοντας πως το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης «δεν θα επέτρεπε την εκτέλεση των συγκεκριμένων συνταγών».
Ο κ. Αμπατζόγλου θα έχει σήμερα, Παρασκευή, συνάντηση με εκπροσώπους του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου