Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Εκλογικά ευτράπελα: Μήνυσε υποψήφιο για το SMS



Τα ευτράπελα αυτών των εκλογών ξεκίνησαν από χθες το βράδυ. 
Στην Καλαμάτα  σκεπτόμενος και με άποψη πολίτης κατέφυγε στην Αστυνομία όταν υποψήφιος μεγάλου κόμματος του έστειλε SMS καλώντας τον να τον ψηφίσει "για να δώσουμε μαζί τον αγώνα"!  Ο παραλήπτης "τα πήρε στο κρανίο" θεωρώντας ότι
κανείς δεν έχει δικαίωμα να τον ενοχλεί τηλεφωνικώς αλλά κυρίως τον απασχόλησε πού βρήκε τα στοιχεία του ο υποψήφιος και φυσικά τον αριθμό του τηλεφώνου για να στείλει μήνυμα. Προσπάθησε να τηλεφωνήσει αλλά στάθηκε μάταιο διότι ο αριθμός ήταν εταιρείας μαζικής αποστολής μηνυμάτων κι έτσι κατέφυγε στην Αστυνομία. Εκεί ο αξιωματικός υπηρεσίας του συνέστησε να προσφύγει στον εισαγγελέα για να καταθέσει την καταγγελία, πράγμα που ευθύς αμέσως ο πολίτης έπραξε. Στον εισαγγελέα κατήγγειλε παραβίαση προσωπικών δεδομένων ζητώντας να πληροφορηθεί από πού πήρε τα στοιχεία και τον αριθμό τηλεφώνου του ο υποψήφιος βουλευτής δεδομένου ότι ο ίδιος όχι μόνο δεν έχει επαφές μαζί του αλλά ούτε καν τον γνωρίζει. Ο εισαγγελέας απάντησε πως αν επιθυμεί μπορεί να καταθέσει μήνυση πράγμα που έπραξε ευθύς αμέσως ο πολίτης! 

Από τις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες προκειμένου οι Έλληνες να ψηφίσουν στην πιο ρευστή και εκλογική αναμέτρηση της Μεταπολίτευσης. 
Αν και ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης δήλωσε ότι η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, τα προβλήματα δεν έλειψαν σε διάφορα τμήματα.

Μεθυσμένος με ψεύτικο πιστόλι...

Αναστάτωση σε εκλογικό τμήμα προκάλεσε ένας άνδρας 30 ετών στα Τριαντέικα της ΔΕ Νεάπολης του δήμου Αγρινίου. Ο 30χρονος μπήκε στο τμήμα σε κατάσταση μέθης και διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του ένα πιστόλι κρότου λάμψης.

Το επεισόδιο, σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, έγινε λίγο μετά το άνοιγμα της κάλπης, όταν ο 30χρονος μπήκε μέσα στο εκλογικό τμήμα και άρχισε να φωνάζει. Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής ανησύχησαν και ειδοποίησαν την αστυνομία, άνδρες της οποίας έσπευσαν στο σημείο και διαπίστωσαν πως ο 30χρονος έφερε το συγκεκριμένο πιστόλι-ρεπλίκα.

Ο 30χρονος θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα με την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας και της διατάραξης στο εκλογικό τμήμα.

Συμβολική κατάληψη σε εκλογικό κέντρο της Κέρκυρας

Συμβολική τρίωρη κατάληψη των δύο εκλογικών κέντρων του χωριού Λαπάδες της Κέρκυρας, από τις 9 το πρωί, αποφάσισε η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της υφυπουργού παιδείας, Εύης Χριστοφιλοπούλου, να κλείσει το γυμνάσιο της περιοχής.
Η εν λόγω υπουργική απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της 3ης Μαΐου και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, τόσο στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας, όσο και στην κοινωνία της περιοχής. Οι κάτοικοι ζητούν την άμεση ανάκληση της απόφασης και τη συνέχεια της λειτουργίας του σχολείου, ενώ, σύμφωνα με τις αποφάσεις της λαϊκής τους συνέλευσης, θα προχωρήσουν σε κατάληψη και της περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας, το βράδυ της Κυριακής.

Αποχή στην Έδεσσα 

Περί τους 400 πολίτες, που κατοικούν σε οικισμούς και χωριά της Έδεσσας παρέδωσαν χθες τις ταυτότητές τους δηλώνοντας έτσι αποχή από τις εκλογές.
Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι δεν αποζημιώθηκαν απο το κράτος (ΕΛΓΑ) για τις καταστροφές που υπέστησαν από τις καιρικές συνθήκες  οι αγροτικές καλλιέργειες της περιοχής.


Κρήτη: άφαντη η εφορευτική

Τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής δεν προσήλθαν σε αρκετά εκλογικά τμήματα της Κρήτης. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην περιοχή του Ηρακλείου.
Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ωστόσο είναι στις θέσεις τους και καλούνται να βρουν άμεσα λύση. Επικοινωνούν λοιπόν με το Πρωτοδικείο όπου τους απαντούν ότι φυσικά μπορούν και μόνοι τους να "βγάλουν" τις εκλογές όμως έχουν και τη δυνατότητα να... κρατήσουν τους πρώτους εκλογείς για να τους βοηθήσουν! 


Στο εκλογικό κέντρο του Βενιζέλου

Στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης όπου ψηφίζει και ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος, η μέρα των εκλογών ξεκίνησε με μικροπροβλήματα. 
Δεν προσήλθαν εγκαίρως στο τμήμα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και η ψηφοφορία δεν ξεκίνησε ομαλά. Σημειώνεται ότι ο δικαστικός επιμελητής έχει το δικαίωμα να ασκήσει διώξεις στα μέλη, ή να επιλέξει κάποιον εκ των ψηφοφόρων και να τον θέσει στην υπηρεσία του.

 Έλλειψη σάκων στα Ιωάννινα

Έλλειψη δικαστικών σάκων καταγγέλθηκε σε κάποια εκλογικά τμήματα των Ιωαννίνων όπου αναμένεται να ψηφίσει αργότερα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Συνολικά σε ολόκληρη την Ήπειρο έχουν συσταθεί 961 εκλογικά τμήματα από τα οποία τα πέντε είναι ετεροδημοτών. Όσο για τους υποψηφίους όλων των κομμάτων φτάνουν τους 280.

Προβλήματα και στην Ξάνθη

Χωρίς εφορευτικές επιτροπές λειτουργεί το σύνολο των εκλογικών τμημάτων του νομού Ξάνθης, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThrakiToday.com. Σε πολλά από τα 223 εκλογικά κέντρα της Π.Ε. Ξάνθης είτε δεν εμφανίστηκαν καθόλου τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, αναγκάζοντάς τα να λειτουργούν μόνο με τους γραμματείς, είτε εμφανίστηκαν ένα με δύο άτομα. «Η διαδικασία πρέπει να γίνει και με ένα και με δύο άτομα στην εφορευτική επιτροπή. Πολλά εκλογικά λειτουργούν μόνο με τον γραμματέα, αυτό ωστόσο δεν είναι δική μας ευθύνη αλλά των δήμων και του Πρωτοδικείου» αναφέρει στο TharkiToday.com η κυρία Δεούδη, υπεύθυνη του εκλογικού γραφείου της Π.Ε. Ξάνθης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου