Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Απειλούσε σεξουαλικά μέσω διαδικτύου 14χρονη στην Καλαμάτα


Δικογραφία εις βάρος 24χρονου σχηματίσθηκε από την αστυνομία, ο οποίος απειλούσε και παρενοχλούσε σεξουαλικά μέσω γνωστής σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ανήλικη. 
Η σύλληψή του έγινε χθες στη Καλαμάτα και οι κατηγορίες που τον βαρύνουν

αφορούν τα αδικήματα της απειλής και της κατ΄εξακολούθηση προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας με ανήθικες προτάσεις μέσω διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, πριν από λίγες ημέρες, καταγγέλθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από τη μητέρα 14χρονης ότι άγνωστος χρήστης του διαδικτύου αφού προσέγγισε την κόρη της μέσω ιδιωτικής διαδικτυακής συνομιλίας σε γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, την απείλησε ότι θα δημοσιεύσει ψηφιακό υλικό πορνογραφικού χαρακτήρα που είχε δημιουργήσει με φωτογραφίες που είχε υποκλέψει από το προφίλ της, αν δεν του γνωστοποιήσει τα στοιχεία επικοινωνίας της. Η 14χρονη, φοβισμένη, έδωσε το τηλέφωνό της σε αυτόν και στο επόμενο χρονικό διάστημα δέχτηκε επανειλημμένα απειλητικά τηλεφωνήματα, στα οποία της ζητούσε επίμονα να συνευρεθούν σεξουαλικά ενώ την εξανάγκαζε να προβαίνει μαζί του σε συνομιλίες σεξουαλικού περιεχομένου.

Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που έγινε στο πλαίσιο των διευκολύνσεων της άρσης του απορρήτου, ταυτοποιήθηκε ως διαχειριστής του προφίλ στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και ως αποστολέας των απειλητικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων, ο 24χρονος. 

Ακολούθησε χθες έρευνα στο σπίτι του καθώς και σε κατάστημα που διατηρεί στη Καλαμάτα, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, όπου βρέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής (laptop).
Ο 24χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας. 

Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις τέτοιου είδους απειλών και σεξουαλικών παρενοχλήσεων ανηλίκων παιδιών μέσω του διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: 

• Τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461 
• Στέλνοντας E – mail στο 11012@ hellenicpolice . gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου