Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Νέα περιπέτεια για τον Άκη λόγω... κινητού



Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο επιβολής ποινής από στέρηση εργασίας έως και μεταγωγή σε άλλη φυλακή βρίσκεται πλέον ο Άκης Τσοχατζόπουλος για το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε χθες στην κατοχή του από σωφρονιστικούς υπαλλήλους. 

Ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός Άμυνας θα βρεθεί εντός της εβδομάδας ενώπιον του πειθαρχικού συμβουλίου για παράβαση των κανονισμών της φυλακής. Εκτός όμως από το κινητό για το οποίο θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο κ. Τσοχατζόπουλος, όπως φαίνεται, ιδιαίτερα επιβαρυντικά για αυτόν εξακολουθούν να είναι τα ολοένα και νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το λεπτομερές αρχείο που κρατούσε ο πρώην υπουργός. 

Και τα στοιχεία αυτά έρχονται να «δέσουν» τις πρώτες καταγγελίες που είχαν γίνει για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, πριν από οκτώ χρόνια. Ανάμεσα στα έγγραφα που περιλαμβάνονται στο αρχείο του πρώην υπουργού είναι και η επιστολή των αυτοαποκαλούμενων έντιμων αξιωματικών του ελληνικού στρατού η οποία έγινε η αφορμή να ξεκινήσει η έρευνα. Στην επιστολή αυτή που αποστέλλουν οι αξιωματικοί το Μάρτιο του 2004 προς τον τότε γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρονται μάλιστα στη σύμβαση για τα Τορ Μ1, φωτογραφίζοντας τις ποινικές ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και στενών συνεργατών του: «Από τις συμβάσεις αυτές με μία έρευνα που μπορείτε να διατάξετε θα προκύψει ανενδοίαστη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, κυρίως όσον αφορά τις υπερτιμολογήσεις και προπαντός τις παροχές-μίζες σε διαφόρους διαπλεκόμενους και ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου». 

Σε άλλο έγγραφο που κρατούσε στο αρχείο του ο πρώην υπουργός και το οποίο φέρει το χαρακτηρισμό «εξαιρετικά επείγον, εμπιστευτικό» το ΣΔΟΕ περιγράφει τη διαδρομή των χρημάτων από τις μίζες των υποβρυχίων. Σε αυτό το έγγραφο ο Άκης Τσοχατζόπουλος  σημειώνει: «Φρόσω, (εννοώντας την λογίστρια του), Μίλησε, ΣΔΟΕ». 

Την ώρα πάντως που έσφιγγε ο κλοιός της Δικαιοσύνης γύρω του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος φρόντιζε να κλείσουν οι λογαριασμοί που είχε η σύζυγός του στην τράπεζα UBS της Γενεύης και να μεταφερθούν στην Ελλάδα τα χρήματα που υπήρχαν σ’ αυτούς. Αυτό αποκαλύπτει η αλληλογραφία της Βίκυς Σταμάτη με την τράπεζα UBS απ’ την οποία ζήτησε στις 9 Ιανουαρίου του 2012, να μεταφερθεί το υπόλοιπο του λογαριασμού της δηλ. 39,02 ελβετικά φράγκα στο λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου στην Εθνική Τράπεζα

Η κ. Σταμάτη πάντως για άλλη μία φορά, μέσα από τα έγγραφα του αρχείου του πρώην υπουργού, αναδεικνύεται ως πρωταγωνίστρια τουλάχιστον όσον αφορά τις… δαπάνες. Τιμολόγιο από ξενοδοχείο στην Κωνσταντινούπολη δείχνει πως ξόδεψε 17.925 ευρώ για μόλις δύο ημέρες διαμονή σ’ αυτό. Όπως προκύπτει ωστόσο από το τιμολόγιο, το ταξίδι εκείνο είχε κάνει η κ. Σταμάτη μαζί με τον πατέρα της, στα τέλη Ιουνίου του 2008.

1 σχόλιο:

  1. ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ6 Αυγούστου 2012 στις 2:12 μ.μ.

    ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΙΩΞΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΦΕΡΑΤΕ ΤΟΝ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ.ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΠΕΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΜΑΛΑΚΙΑ.ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ,ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΘΕ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή