Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Επιθέσεις Ισραηλινών κατά λαθρομεταναστών σε διαδήλωση στο Τελ Αβίβ



Εδώ δεν έχει "ανθρώπινα δικαιώματα" και άλλα τέτοια "προοδευτικά" που προωθούν αριστερίζουθσες οργανώσεις και ακριβοπληρωμένες ΜΚΟ. Εκεί είναι το Ισραήλ και όποτε κρίνει ότι απειλείται δρα αναλόγως ενώ η διεθνής κοινότητα συνήθως σιωπά... Ούτε για το τείχος των 250 χλμ., έχει αντιδράσει κάποιος σοβαρά, όπως έγινε στην Ελλάδα όταν ανακοινώθηκε το "τείχος του Έβρου"...

Έτσι λοιπόν, ενισχυμένη είναι η παρουσία της ισραηλινής αστυνομίας στην υποβαθμισμένη συνοικία Χα Τίκβα στο νότιο Τελ Αβίβ, όπου μία διαδήλωση κατά των 60.000 Αφρικανών παράνομων μεταναστών που ζουν στη χώρα συνοδεύτηκε από βίαια επεισόδια.

«Μια μονάδα μεθοριακών φρουρών που αριθμεί 60 άνδρες και 40 επιπλέον αστυνομικοί έχει αναπτυχθεί στο νότιο Τελ Αβίβ για να εμποδίσει τυχόν παρεκτροπές» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ, αναφερόμενος στις επιθέσεις εναντίον Αφρικανών μεταναστών που εισήλθαν παράνομα στο Ισραήλ μέσω της χερσονήσου του Σινά.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές προέβησαν σε επιθέσεις και λεηλασίες καταστημάτων στα οποία βρίσκονταν Αφρικανοί, οι περισσότεροι από τους οποίους κατάγονται από το Σουδάν, το Νότιο Σουδάν και την Ερυθραία. Διαδηλωτές προκάλεσαν, επίσης, ζημιές σε αρκετά αυτοκίνητα που μετέφεραν μετανάστες.
Η αστυνομία προχώρησε σε 17 συλλήψεις.

Περίπου 1.000 Ισραηλινοί συμμετείχαν στην πορεία, φωνάζοντας «Οι Σουδανοί στο Σουδάν» και άλλα συνθήματα.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Ρέουβεν Ρίβλιν, μέλος του Λικούντ, του κόμματος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, κατήγγειλε τις δηλώσεις της βουλευτού του Λικούντ Μίρι Ρεγκέβ η οποία στη διάρκεια της διαδήλωσης είχε αποκαλέσει «καρκίνο» τους παράνομους μετανάστες.

«Είμαι συγκλονισμένος από τις δηλώσεις αυτές. Γεννήθηκα στις αρχές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και οι δηλώσεις αυτές μου θύμισαν το υποκινούμενο μίσος κατά του εβραϊκού λαού» είπε ο Ρίβλιν στο δημόσιο ισραηλινό ραδιόφωνο.

«Δεν πρέπει στην περίπτωση αυτή να τα βάζουμε με το σύνολο ενός πληθυσμού» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι πρέπει να επιτραπεί στους μετανάστες να εργαστούν, καθώς δεν έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν καμιά μισθωτή εργασία εν αναμονή της επαναπροώθησής τους στη χώρα τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ελί Γισάι είναι πλήρως αντίθετος με τη νόμιμη εργασία των μεταναστών και προτείνει τη φυλάκισή τους πριν από την απέλαση.
Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου καταδίκασε τη βία, δηλώνοντας ότι δεν έχει «καμιά θέση» στο Ισραήλ.

«Θα ολοκληρώσουμε την κατασκευή τείχους σε μερικούς μήνες και θα αρχίσουμε σύντομα να στέλνουμε τους μετανάστες στη χώρα καταγωγής τους» είπε ο Νετανιάχου, αναφερόμενος στο τείχος μήκους 250 χλμ. που το Ισραήλ ανεγείρει κατά μήκος των συνόρων με την Αίγυπτο.

Ο πρόεδρος Σιμόν Πέρες δήλωσε ότι το μίσος για τους ξένους είναι «αντίθετο με τις διδαχές του Ιουδαϊσμού» και ότι η βία «δεν είναι η λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου