Σάββατο 26 Μαΐου 2012

«Ήρθε η ώρα να πληρώσετε» λέει στους Έλληνες φοροφυγάδες η Κριστίν Λαγκάρντ

Σκληρή γλώσσα από την πρώην υπουργό οικονομικών της Γαλλίας που γνώριζε άριστα τα πλαστά στοιχεία Σημίτη -  Παπαδήμου για την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ!


Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας για τα αδιέξοδα της Ελλάδας. 
«Μην περιμένετε καμία συμπάθεια, ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας» λέει -μέσω του βρετανικού Guardian- σε όσους το

αποφεύγουν, στέλνοντας και ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Αθήνα ότι το Ταμείο δεν πρόκειται να χαλαρώσει τους όρους της σύμβασης.


 Χρησιμοποιώντας, για πρώτη φορά τόσο σκληρή γλώσσα, η κυρία Λαγκάρντ (Κηπουρού) που γνώριζε άριστα την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας όταν ο κ. Σημίτης έβαλε τη χώρα στο ευρώ με πλαστά στοιχεία, τονίζει ότι οι Έλληνες πρέπει να φροντίσουν μόνοι τους τον εαυτό τους και να σταματήσουν να προσπαθούν να «δραπετεύουν» από τις υποχρεώσεις τους και κυρίως να φοροδιαφεύγουν. 

«Έχω μεγαλύτερη συμπόνοια και την επιθυμία να βοηθήσω τα μικρά παιδιά ενός χωριού του Νίγηρα που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν παρά μόνο δύο ώρες σχολικών μαθημάτων στριμωγμένα ανά τρία σε μία καρέκλα παρά τους ανθρώπους της Αθήνας» αναφέρει η Κριστίν Λαγκάρντ στη συνέντευξή της. Μάλιστα παρουσιάζεται τόσο συμπονετική στα παιδιά του Νίγηρα (όλοι γνωρίζουν το... δυτικό χάδι στην Αφρική!) που προσθέτει: 
«Το μυαλό μου και η σκέψη είναι περισσότερο σε αυτά τα παιδιά παρά στους Έλληνες, που ήρθε η ώρα να εξοφλήσουν και να αρχίσουν να βοηθούν τον εαυτό τους, παρά να αναζητούν τρόπους «απόδρασης» από τις υποχρεώσεις τους» συμπλήρωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ για να συμπεράνει ότι «πέρασαν πολύ καλά μέχρι τώρα και ήρθε η ώρα της πληρωμής, γιατί αυτό είναι το δίκαιο». 

Η ίδια διευκρίνισε μιλώντας στον Guardian ότι δεν πρόκειται να χαλαρώσει το πρόγραμμα λιτότητας για την Ελλάδα ούτε οι όροι που θέτει το ΔΝΤ για να συνεχίσει την στήριξή του προς τη χώρα μας.

«Δεν χρειάζονται άλλη βοήθεια οι Έλληνες, πρέπει αυτοί να βοηθήσουν τον εαυτό τους και κυρίως να σταματήσουν να φοροδιαφεύγουν» επεσήμανε η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία για πρώτη φορά χρησιμοποίησε τόσο σκληρή γλώσσα για την Ελλάδα.

Σε ερώτηση, τέλος, για το κλίμα αλλαγής στην Ευρώπη από την εκλογή Ολάντ και τις σχέσεις του με την Καγκελάριο Μέρκελ, η Λαγκάρντ απάντησε ότι δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στη Γαλλία και τη Γερμανία και οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά για την επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου