Τρίτη 29 Μαΐου 2012



Την Πρωτοχρονιά του 1956 γεννήθηκε κάπου στη Νορμανδία ή στο Παρίσι (ο τόπος γέννησης δεν προσδιορίζεται επακριβώς), η Κριστίν Μαντλέν Οντέτ Λαλουέτ, με γονείς τον καθηγητή αγγλικών Ρομπέρ Λαλουέτ και την καθηγήτρια Νικόλ Λαλουέτ.


Η μικρή Κριστίν ως έφηβη υπήρξε μέλος της εθνικής ομάδας της Γαλλίας στη συγχρονική κολύμβηση και αφού αποφοίτησε από το Λύκειο της Χάβρης (1974) την επέλεξαν ως υπότροφο στο κολλέγιο κοριτσιών Holton-Arms School που λειτουργεί στη Βηθεσδά του Μέριλαντ (ΗΠΑ).
Μετά ακολούθησαν και άλλες σπουδές στη Γαλλία  (Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες), αλλά στο μεταξύ «κάποιοι» είχαν τοποθετήσει τη μικρούλα Κριστίν Μαντλέν Οντέτ Λαλουέτ και στο γραφείο του, εβραϊκής καταγωγής, Γουίλιαμ Κοέν στο Καπιτώλιο (ο Κοέν υπήρξε υπουργός Άμυνας ΗΠΑ στην κυβέρνηση Κλίντον 1997-2001 και διηύθυνε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ και στο Κόσοβο).
Το Holton-Arms School διαθέτει τρόπους να προωθεί τις σπουδάστριές του σε σημαντικές θέσεις του κυβερνητικού μηχανισμού των ΗΠΑ, έχοντας στις τάξεις του συμβουλίου του ανθρώπους, όπως ο Τζόελ Μπρένερ, που υπήρξε σύμβουλος και επιθεωρητής Εθνικής Ασφάλειας και Πληροφοριών και διόρισε πολλές αποφοίτους στη CIA, στο FBI και στα υπουργεία Άμυνας, Οικονομικών, Ενέργειας και Εμπορίου.
Η νεαρή Κριστίν Μαντλέν Οντέτ από τη Γαλλία προσελήφθη και από την μεγάλη διεθνή  νομική εταιρεία Baker & McKenzie του Σικάγου (3.800 δικηγόροι σε 69 γραφεία σε 42 διαφορετικές  χώρες  και κέρδη 2,27 δισεκατομμύρια δολάρια το 2011) και σύντομα η Κριστίν (2004) έγινε συνεταίρος και πρόεδρος της διεθνούς εκτελεστικής επιτροπής της νομικής εταιρείας με έδρα το Παρίσι.
Η πανίσχυρη πλέον απόφοιτος του Holton-Arms School έγινε υπουργός Εμπορίου της Γαλλίας (2005-2007), υπουργός Γεωργίας και Αλιείας (2007) στην κυβέρνηση του Φρανσουά Φιγιόν και λίγο μετά  ο Νικολά Σαρκοζί την όρισε υπουργό Οικονομικών, Βιομηχανίας και Απασχόλησης.
Η πολιτικός Κριστίν Μαντλέν Οντέτ Λαλουέτ ήταν πλέον γνωστή ως Κριστίν Λαγκάρντ καθώς είχε διατηρήσει το επώνυμο του πρώτου συζύγου της (από την εποχή του Σικάγου), του Γουίλφριντ Λάγκαρντ, με τον οποίο έχει αποκτήσει δύο αγόρια (παντρεύτηκαν το 1982 και χώρισαν το 1992), ενώ είχε ξαναπαντρευτεί και με τον Βρετανό επιχειρηματία  Ίχραν Γκίλμουρ (κάνει μπίζνες στην Πολωνία).
Ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας η Κριστίν Λαγκάρντ κατηγορήθηκε για κατάχρηση εξουσίας (δεν διαπιστώθηκε μίζα) στην πολύκροτη «υπόθεση Ταπί» το 2007.
Ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας Μπερνάρ Ταπί είχε απαιτήσεις από την τράπεζα Credit Lyonnais για πρόσθετες οφειλές από την πώληση της εταιρείας Adidas, αλλά στο μεταξύ η τράπεζα είχε ρευστοποιηθεί και τις υποχρεώσεις της είχε αναλάβει κρατικός  μηχανισμός.
Η Λαγκάρντ όρισε ένα δικαστικό συμβούλιο να διαιτητεύσει την υπόθεση και ο στενός φίλος του Σαρκοζί, ο Μπερνάρ Ταπί, έλαβε από το κράτος μετά την «πρωτοβουλία» της  Λαγκάρντ αποζημίωση ύψους 285 εκατομμυρίων ευρώ.
Παρά το οικονομικό σκάνδαλο η γαλλική δικαιοσύνη δεν ερεύνησε ποτέ σοβαρά την υπόθεση και το σύστημα που προώθησε την Κριστίν Μαντλέν Οντέτ Λαλουέτ/Λαγκάρντ σε όλη της ζωή, την επέλεξε ως διάδοχο του Ντομινίκ  Στρος Καν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Οι βιασμοί και οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη ζωή της Κριστίν, από την εξέλιξή της στην Baker & McKenzie και μέχρι την υπόθεση Στρος Καν.
Η Λαγκάρντ ανέλαβε ανώτερες θέσεις στη νομική εταιρεία όταν η γραμματέας της Baker & McKenzie, Ρένα Γουίκς,  μήνυσε το μεγαλοστέλεχός της φίρμας, Μάρτιν Γκρινστάϊν, για σεξουαλική επίθεση και έλαβε χρηματική αποζημίωση 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο Σαρκοζί την επέλεξε ως υπουργό Οικονομικών μετά την αποπομπή του υπουργού Ζορζ  Τρον που κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση εναντίον μιας γραμματέως του.
Η κατηγορία για βιασμό της Ναφισατού Ντιαλό από τον Ντομινίκ Στρος Καν οδήγησε την Κριστίν Λαγκάρντ στο ΔΝΤ και αυτή με τη σειρά της «βιάζει» σήμερα την Ελλάδα με τις απαράδεκτες δηλώσεις της και την ανάμειξή της στην εσωτερική μας πολιτική.
Ίσως η Κριστίν Μαντλέν Οντέτ Λαλουέτ/Λαγκάρντ που σήμερα ξαναζεί τον έρωτά της με τον κορσικανικής καταγωγής Χαβιέ Τζιοκαντί από τη Μασσαλία (είχαν σχέσεις ως φοιτητές προ 30τίας), να ασθάνεται «σεξουαλικά ανασφαλής» και να περνά πρώτη στην επίθεση, ή ίσως να περιμένει έναν επόμενο σημαντικό βιασμό για να αποκτήσει ακόμη ένα ανώτατο αξίωμα, έναν βιασμό όπως η προγραμματισμένη πτώχευση της Ελλάδας, για να την επιβραβεύσουν ακόμη μια φορά οι αόρατοι προστάτες της.
Christine Lagarde in her youthΗ Christine Lagarde στα; νιάτα της.
























πηγή: http://www.kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου