Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Άκης καρφώνει Άκη


Ο άγνωστος θησαυρός που έψαχνε η Δικαιοσύνη για χρόνια βρέθηκε στο αρχείο του και μαρτυρά την οργάνωση και τη μεθοδικότητα του πρώην υπουργού

Σχεδιαγράμματα με τη δομή, τη λειτουργία και τη δραστηριότητα υπεράκτιων εταιρειών μέσω των οποίων - κατά την κατηγορία - διακινήθηκε μαύρο πολιτικό χρήμα από την προμήθεια των εξοπλιστικών προγραμμάτων, αλλά και παρατηρήσεις διά χειρός Ακη Τσοχατζόπουλου σε εμπιστευτικό έγγραφο του ΣΔΟΕ που αφορούσε την υπόθεσή του βρίσκονται στο στόχαστρο των δικαστικών Αρχών.


Τα ευρήματα που κατασχέθηκαν στο γραφείο του πρώην υπουργού, στην Κυψέλη δείχνουν ότι το αρχείο του ήταν ο... άγνωστος θησαυρός που επί χρόνια έψαχνε η Δικαιοσύνη. Τα χιλιάδες έγγραφα μαρτυρούν την οργάνωση και τη μεθοδικότητα του Ακη Τσοχατζόπουλου και «δένουν» -σύμφωνα με τις δικαστικές πηγές - το κακούργημα για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Στο πλουσιότατο αρχείο του πρώην υπουργού βρέθηκε μέχρι και αντίγραφο από εκείνη την πρώτη ανώνυμη καταγγελία που είχαν κάνει «έντιμοι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού, υποστηρίζοντας ότι «με μία εισαγγελική έρευνα θα προκύψει ανενδοίαστη διασπάθιση δημοσίου χρήματος, κυρίως όσον αφορά τις υπερτιμολογήσεις και προπαντός τις παροχές-"μίζες" σε διαφόρους διαπλεκόμενους και ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του πρώην υπουργού κυρίου Ακη Τσοχατζόπουλου».
Ο συνδετικός κρίκος που αποκαλύφθηκε ύστερα από το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών και την αναζήτηση των αληθινών δικαιούχων offshore εταιρειών για την υπόθεση των Tor-M1 δεν ήταν άλλος από την εξωχώρια εταιρεία Bluebell, όπως περιγράφουν στο πόρισμά τους οι εισαγγελείς. Στη συγκεκριμένη εταιρεία, για την οποία ο Ακης Τσοχατζόπουλος κρατούσε στοιχεία στο αρχείο του, κατέληξαν έξι επιταγές συνολικού ποσού 16.202.000 ελβετικών φράγκων από λογαριασμούς του Al Zayat Fouad, που - κατά τις Αρχές - έχει σχέση με την Drumilan και τα Tor-M1.
Μέσω αυτής της υπεράκτιας εταιρείας απέκτησε το σπίτι στο Κολωνάκι η προφυλακισμένη κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσοχατζοπούλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείωμα με τη δομή της εταιρείας υπάρχει στο τέλος η εξής παρατήρηση: «Δεν φαίνεται ευθεία ανάμειξη της Bluebell στα Τor-Μ1».
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ένα χειρόγραφο σχόλιο σε άλλο εμπιστευτικό έγγραφο του ΣΔΟΕ, το οποίο αφορά την κίνηση λογαριασμών στη Μοrgan Stanely της Ζυρίχης. Από εκεί, σύμφωνα πάντα με την κατηγορία, πέρασαν οι μίζες για την προμήθεια των υποβρυχίων.
«Φρόσω. Μίλησε. ΣΔΟΕ», αναγράφεται στο κείμενο, υπονοώντας προφανώς την κ. Λαμπροπούλου, ενώ εικάζεται ότι ο συντάκτης διατυπώνει την απορία ή την αγωνία του αν η συγκεκριμένη κατηγορουμένη μίλησε στο ΣΔΟΕ.
πηγή: Τα Νέα

1 σχόλιο:

  1. ¨Ακη μου! Όπλα αγοράζουμε ΜΟΝΟ made in USA !!!

    Το λάθος σου...ΜΟΙΡΑΙΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή