Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Διαλύονται οικογένειες στρατιωτικών λόγω του "εκλογικού παγώματος" μεταθέσεων



Το “εκλογικό πάγωμα” των μεταθέσεων-τοποθετήσεων των στρατιωτικών είναι έγκλημα κατά οικογενειών! Μπορεί πολλοί να πιστεύουν ότι πρόκειται για “υπερβολές” των στρατιωτικών.Όσοι δεν γνωρίζουν πόσο μεγάλα και πολλά προβλήματα προκαλούνται στους στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους εν μέσω της οικονομικής κρίσης ,είναι εύκολο ίσως να ασκούν “κριτική”.


Με την βοήθεια αναγνώστη-στρατιωτικού θα απαριθμήσμουμε τις συνέπειες της “κομματικής επιβολής” για πάγωμα των μεταθέσεων-τοποθετήσεων.Και καλό θα είναι να βγουν όλα τα κόμματα που έχουν αρχίσει να κάνουν δηλώσεις υπέρ των στρατιωτικών ευελπιστώντας στη ψήφο τους να πουν με καθαρό τρόπο αν συμφωνούν με το πάγωμα των μεταθέσεων.Να ξεκαθαρίσουν αν στηρίζουν “κομματικούς κομισάριους” εντός των ΕΔ,τους οποίους δημοσίως βέβαια καταδικάζουν.Γιατί αυτή η “κατηγορία” “στρατιωτικών” είναι δεδομένο ότι είναι αυτή που έχει επιβάλει την απαράδεκτη απόφαση για τις μεταθέσεις.
Η οποία διαβάστε τι προκαλεί:
•Αν όλα πάνε οι μεταθέσεις θα αρχίσουν να “τρέχουν” από τις 26 Ιουνίου και μετά.Συνεπώς η κοινοποίησή τους θα πάρει περίπου ένα 15ήμερο.

•Στις 3 Ιουνίου λήγει προθεσμία για υποβολή αίτησεις απόσπασης σε φορείς και υπηρεσίες του δημοσίου καθώς και των ΟΤΑ για τους συζύγους στρατιωτικών,στελεχών Σ.Α και Δικαστικών.

• 1η Ιουνίου λήγει προθεσμία για υποβολή αιτήσεων απόσπασης εκπαιδευτικών α/θμιας και β/θμιας εκπαιδεύσεως για τους συζύγους στρατιωτικών,στελεχών Σ.Α και Δικαστικών.

•Σήμερα λήγει η προθεσμία για υποβολή αίτησης εγγραφής τέκνων σε παιδικούς ή βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας.

•Απο πέρυσι λόγω συγχωνεύσεως των σχολικών μονάδων οι εγγραφές των παιδιών είναι μέχει τέλους Ιουλίου κάθε εκάστου έτους.

•Απο 2 εως 25 Ιουλίου συνεδριάζουν οι επιτροπές στεγάσεων-αποστεγάσεων σε ΣΟΑ.

Ο στρατιωτικός που μας έχει στείλει το μήνυμα είναι λογικό να είναι αγανακτισμένος:
“ Απο όλα τα παραπάνω συνάγεται οτι τα στελέχη που θα μετατεθούν εκτός φρουρών συμφερόντων θα πρέπει να μετατεθούν χωρίς την οικογένειά τους γιατί δεν θα μπορούν να τους ακολουθήσει η σύζυγος ή τα παιδιά τους.Να συντηρούν δηλαδή 2 οικίες με ότι αυτό συνεπάγεται σε μια τέτοια οικονομική συγκυρία και μα μην μπορούν να μπούνε και στα ΣΟΑ. Δηλαδη ολοκληρωτική ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. .Γιατί στα Υπουργεία Εσωτερικών.Δημοσίας Τάξεως και Παιδείας,αυτά που εμπλέκονται με την διενέργεια των εκλογών, κάνουνε ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ; Τι πάει να πεί \'\'μεχρι τιε εκλογές δεν θα γίνει καμία προεργασία\'\' ; Αντι του αυτονόητου ’’ μέχρι τότε θα έχουνε γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και η απαραίτητη προεργασία για την όσο δυνατόν γρηγορότερη κοινοποίηση των μεταθέσεως’’ Τι κρύβεται πίσω απο τις λέξεις; Υπόσχεση ή προειδοποίηση; Οι λύσεις (επειδή ευήκοα ώτα υπάρχουν καθώς και άξιοι συνάδελφοι ) είναι 2: 1¨,Ξεκάθαρες μεταθέσεις τώρα για όλους. 2.(Αν θέλουμε να τηρηθεί το γράμμα του νόμου και όχι οι πραγματικές ανάγκες) Μεταθέσεις μετα τις εκλογές και οσοι το δυνατόν περισσότεροι στη φρουρά συμφερόντων τους για να μην οδηγηθούν τα στελέχη στην απόγνωση και την καταστροφή Ειδάλως θα υπάρξει χάος....προσφυγών και μεταθέσεις για του χρόνου,γιατί πλέον δεν θα γίνεται αλλιώς. Δεν μπορεί να ευνοούνται άλλο οι ημέτεροι ημέτερων. .”

Θα απαντήσει κάποιος στον δίκαια απελπισμένο λοχαγό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου