Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Νοίκιασαν σε Τούρκους το λιμάνι της Λέσβου!



Το τουριστικό λιμάνι (μαρίνα) της Μυτιλήνης νοικιάστηκε σε τουρκική εταιρεία με σύμβαση που έχει διάρκεια 40 ετών! Ωστόσο, όπως επισημαίνουν στρατιωτικοί κύκλοι, η κίνηση αυτή είναι εις βάρος της ασφάλειας της Λέσβου αλλά και γενικότερα της άμυνας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου αφού, νότια της Λέσβου (στην Foca) βρίσκεται η ναυτική βάση των αποβατικών της Τουρκίας!!!
Η μίσθωση της μαρίνας υπογράφηκε πριν λίγες ημέρες από τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Πέτρο Αλιβιζάτο (που τον έκοψε ο Σαμαράς από υποψήφιο στη Ζάκυνθο) με την ανάδοχο κοινοπραξία των εταιρειών KAE με τη διακριτική επωνυμία Folli Follie Group & Setur Servis Turistik που εκπροσωπείται από τους Γεώργιο Κουτσολιούτσο πρόεδρο της "Μαρίνα Μυτιλήνης Α.Ε". και İbrahim Tamer Haşimoğlu, αντιπρόεδρο "Μαρίνα Μυτιλήνης Α.Ε.". Η Folli δραστηριοποιείται στο ταξιδιωτικό εμπόριο πάνω από 30 χρόνια, ενώ η τουρκική Setur, μέλος του τουρκικού ομίλου Koc Group, κατέχει ηγετική θέση στη διαχείριση μαρίνων στην Τουρκία. 
Ο κ. Αλιβιζάτος υπέγραψε την κατακύρωση του διαγωνισμού, με ετήσιο μίσθωμα 250.000 ευρώ για την παραχώρηση του Τουριστικού Λιμένα Μυτιλήνης, για 40 χρόνια. Όπως δήλωσε: «Η υπογραφή της σύμβασης αυτής αποτελεί γεγονός μεγάλης σημασίας, αφού είναι ένα μεγάλο βήμα στην τουριστική ανάπτυξη όχι μόνο της Λέσβου, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας. Υπάρχει πραγματική ανάγκη για διαρκή αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών, μέσα στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη»...

Η μαρίνα περιλαμβάνει 252 θέσεις ελλιμενισμού, εκ των οποίων 222 στον θαλάσσιο και 30 στον χερσαίο χώρο.

1 σχόλιο: