Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Σικάγο στην καρδιά της Καλαμάτας

Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες εκ των οποίων τρεις αστυνομικοί 



Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός ληστείας που έγινε σήμερα το μεσημέρι στο υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας Καλαμάτας στην οδό Αριστομένους. Νεκρός είναι ένας από τους ληστές, τραυματίες τρεις αστυνομικοί και δύο ληστές, ένας συνελήφθη ενώ δύο ακόμη διαφεύγουν τη σύλληψη. 


Όλα ξεκίνησαν στις 14.40΄ όταν οι ληστές πήγαν στην τράπεζα φορώντας κράνη, έσπασαν με βαριοπούλα την κρυστάλλινη είσοδο του υποκαταστήματος και με την απειλή καλάσνικοφ απέσπασαν από το ταμείο 90.000 ευρώ. Στη συνέχεια διέφυγαν με τα πόδια, ωστόσο κάτι έγινε λένε οι πληροφορίες μας, σταμάτησαν αυτοκίνητο κατέβασαν τον οδηγό επιβάστηκαν σε αυτό και εξαφανίσθηκαν. Εν τω μεταξύ κινητοποιήθηκε η Αστυνομία και η ομάδα ΔΙΑΣ που άρχισε τις έρευνες. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε στην οδό Ευριπίδου όπου οι ληστές -που φέρονται να προέρχονται από την περιοχή του Πύργου Ηλείας και είναι είτε ντόπιοι Τσιγγάνοι είτε "εισαγόμενοι Γυφτοβούλγαροι"- είχαν νοικιάσει διαμέρισμα και μάλιστα σε καλή πολυκατοικία. Όταν, γύρω στις 19.15΄, οι αστυνομικοί τους κάλεσαν να παραδοθούν αυτοί άνοιξαν πυρ. Πληροφορίες μας λένε για τρία καλάσνικοφ (!) και ένα πιστόλι. Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας μάλιστα στην κάτω γνάθο αλλά είναι εκτός κινδύνου. Οι δύο διακομίσθηκαν στην Αθήνα (4010 Στρατιωτικό Νοσοκομείο) ενώ ο τρίτος συνάδελφός τους που είναι πιο ελαφρά νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Από τα πυρά των αστυνομικών ένας από τους ληστές έπεσε νεκρός. Μάλιστα αυτή την ώρα (11.30 μ.μ.) η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από την Αστυνομία προκειμένου να ολοκληρώσει η σήμανση τη δουλειά της και να απομακρυνθεί ο νεκρός.    
 Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τους δύο ληστές που νοσηλεύονται ο ένας είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο που διέφυγαν τη σύλληψη.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου