Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Να ψοφήσει ο γάιδαρος του γείτονα!



Το γνωστό ανέκδοτο που περιγράφει αριστοτεχνικά τη νοοτροπία του μέσου Ρωμιού ( όχι Έλληνα διότι «Έλληνας» σημαίνει πολιτισμός και ορθολογισμός!) κυριαρχεί στην καθημερινότητά μας. Είναι η συντριπτική πλειοψηφία (δυστυχώς) αυτών που αύριο θα επισκεφθούν την κάλπη και θα εκλέξουν για μια ακόμη φορά με γνώμονα το ίδιον συμφέρον
και με κάποια σκοτεινά, χωμένα στα τρίσβαθα της ψυχοσύνθεσής τους, κίνητρα.
Ένα μικρό παράδειγμα αλλά άκρως εξοργιστικό υπέπεσε στην αντίληψη αναγνώστη μας από την Καλαμάτα, ο οποίος μας έστειλε την ακόλουθη επιστολή:
«Αγαπητό Όριον, πριν από μερικές ημέρες στην 1η πάροδο Κρήτης, η γειτόνισσα αποφάσισε να κλαδέψει τα δέντρα της. Έκοψε μεγάλα κλαδιά και θεώρησε σωστό να τα μεταφέρει είκοσι μέτρα, σε μέρος που ΔΕΝ υπάρχει κάδος απορριμμάτων, μπροστά από την πόρτα κτήματος. Εκεί τα παράτησε και όταν της ζητήθηκαν εξηγήσεις είπε ότι έχει ειδοποιήσει τον Δήμο Καλαμάτας για να τα πάρει. Πέρασαν όμως τέσσερις ημέρες και ο Δήμος δεν φάνηκε. Έτσι μπαίνουν υποψίες ότι δεν έχει ειδοποιήσει κανέναν. Ακόμη όμως κι αν είχε ειδοποιήσει το Δήμο, πάλι είναι παράνομη και ασυνείδητη διότι, καθάρισε την αυλή της και δεν έδωσε φράγκο για τις συνέπειες που θα έχει η πράξη της για τον γείτονα και, φυσικά για το κοινωνικό σύνολο αφού τα πέταξε επάνω στο πεζοδρόμιο.  Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν αύριο θα ψηφίσουν. Καταλαβαίνεται τα κριτήριά τους. Δυστυχώς τέτοιοι είναι πολλοί, πάρα πολλοί. Και τις ασχήμιες τους τις πληρώνουμε οι υπόλοιποι.
ΥΓ. Για του λόγου το αληθές επισυνάπτω και σχετική φωτογραφία».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου