Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Τέλος τα τούρκικα σήριαλ από την τηλεόραση των Σκοπίων

Πώς αιτιολογεί την απόφασή του ο αρμόδιος υπουργόςΗ κυβέρνηση των Σκοπίων προωθεί νόμο με τον οποίο θα απαγορευθεί η προβολή τουρκικών τηλεοπτικών σειρών, αλλά και άλλων ξένων παραγωγών από τα κανάλια της χώρας.Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Ίβο Ιβανόβσκι, ο νόμος θα ορίζει οι ξένες παραγωγές να αποτελούν μόνο το 30% του συνολικού προγράμματος των καναλιών. Η απαγόρευση θα ισχύει μέχρι το 2015.

Ο υπουργός, μάλιστα, δήλωσε ότι: «Λόγω των τούρκικων σήριαλ οι δικές μας παραγωγές άρχισαν να εκπέμπουν μεταμεσονύκτια. Σέβομαι τις τούρκικες παραγωγές, αλλά ζήσαμε αρκετά 500 χρόνια κάτω από την τούρκικη σκλαβιά».
Αυτά τα μέτρα λοιπόν λαμβάνουν οι Σκοπιανοί. Αντίθετα εμείς είμαστε... προοδευτικοί και προβάλλουμε την τουρκική προπαγάνδα. Διότι περί αυτής πρόκειται, όταν για παράδειγμα προβάλλεται ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής ως προστάτης της... προόδου και της δικαιοσύνης, όταν παρουσιάζεται με "ευρωπαϊκό αέρα" (από την επίπλωση, την ένδυση, μέχρι και την συμπεριφορά) η ζωή στην οθωμανική αυτοκρατορία...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου