Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

"Αντάρτικο" από τους εργαζόμενους στους Δήμους της χώρας


Με γενικό "αντάρτικο" σε όλους τους δήμους της χώρας απαντούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μπλοκάροντας έτσι την παροχή στοιχείων προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την υλοποίηση του σχεδίου μετακίνησης των υπαλλήλων στο πλαίσιο της περίφημης διαθεσιμότητας.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σχεδιάζει γενικό μπλακ-άουτ και καταλήψεις σε διάφορες υπηρεσίες των δήμων και στους Χ.Υ.Τ.Α., ενώ η απόφαση για κλείσιμο Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) και παιδικών σταθμών θα ληφθεί από συνελεύσεις στους κατά τόπους συλλόγους.

Επίσης, καλεί την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) να αποφασίσουν για αναστολή της σημερινής λειτουργίας των υπηρεσιών των δήμων, ώστε «να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα η απόφασή τους για μη χορήγηση στοιχείων στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και να επιβεβαιωθεί στην πράξη η στήριξη προς τους εργαζομένους», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Όπως ορίζει η σχετική εγκύκλιος που απεστάλη στις διευθύνσεις Προσωπικού των δήμων αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου, σήμερα λήγει η προθεσμία για να αποστείλουν οι διευθύνσεις διαπιστωτικές πράξεις για την κατάργηση συγκεκριμένων θέσεων, ατομικές διοικητικές πράξεις για τους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα και πράξεις με τις οποίες τίθενται αυτοδίκαια σε αργία επίορκοι υπάλληλοι. 

Στόχος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ήδη από το Σαββατοκύριακο, ήταν να μην εισέλθει κανένας στα δημαρχεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες Διοικητικού. Στόχος που επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό, αφού με αποφάσεις Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων και μεμονωμένων δημοτικών αρχών πολλά δημαρχεία τελούν ήδη υπό κατάληψη από την περασμένη εβδομάδα. 

Αντίστοιχη έκκληση στους εργαζομένους συνολικά των δήμων και των περιφερειών κάνει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, καλώντας τους σε 24ωρη απεργία σήμερα, τελευταία ημέρα για την παράδοση στοιχείων. 
Στις 11.00 το πρωί πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μπροστά από το Υπουργείο Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος. 

Για αύριο, Τρίτη, έχει προκηρυχθεί 4ωρη στάση εργασίας, από τις 11.00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 15.00 το μεσημέρι έως τις 19.00 το απόγευμα για την απογευματινή.
Επίσης, αύριο η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ανάλογες συγκεντρώσεις αναμένεται να γίνουν και σε άλλες πρωτεύουσες νομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου