Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

"Φακέλωσε" 9 εκατομμύρια Έλληνες!


Μείζον θέμα ασφάλειας απόρρητων εγγράφων και στοιχείων που κατέχει το Υπουργείο Οικονομικών τίθεται με την αποκάλυψη πως ένας 35χρονος είχε στην κατοχή του προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της zougla.gr, ο 35χρονος Σ.Λ. εργαζόταν ως εξωτερικός συνεργάτης σε εταιρεία Τηλεπικοινωνιών-Πληροφορικής και υπέκλεψε προσωπικά δεδομένα 9 εκατομμυρίων Ελλήνων. Είναι ανύπαντρος και διαμένει στην Αττική. Εδώ και αρκετά χρόνια εργαζόταν για εταιρεία του εξωτερικού με παράρτημα στην Αθήνα.

Στην πλειονότητά τους πρόκειται για φορολογικά στοιχεία. Δηλαδή, γνώριζε με την παραμικρή λεπτομέρεια την προσωπική περιουσία του καθενός και τις φορολογικές του δηλώσεις.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, φέρεται να πουλούσε τα εν λόγω στοιχεία σε εταιρείες, για να διαθέτει πελατολόγιο. Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από σχετική καταγγελία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, την οποία αρχικά ειδοποίησε ένας πολίτης που διαπίστωσε πρόβλημα σε λογαριασμούς του.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι χρησιμοποίησε τα στοιχεία, υποστηρίζοντας ότι τα αρχεία τα έλαβε από οικείο του πρόσωπο. Να σημειωθεί ότι στα συγκεκριμένα φορολογικά στοιχεία έχει πρόσβαση το Υπ. Οικονομικών.
Λεπτομέρειες για την υπόθεση θα δοθούν με ανακοινώσεις που πρόκειται να κάνουν ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας καθώς και οι διευθυντές της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
H επίσημη συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου