Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Κατακόρυφη αύξηση κατά 78% της μετανάστευσης Ελλήνων στη Γερμανία

Αύξηση-ρεκόρ παρουσιάζει ο αριθμός των Ελλήνων που μεταναστεύουν στη Γερμανία, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη, αγγίζοντας σχεδόν το 80% το πρώτο εξάμηνο του 2012.

Η Γερμανική Στατιστική Υπηρεσία ανέφερε ότι 501.000 ξένοι εγκαταστάθηκαν στη χώρα κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2012, αύξηση 15% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ραγδαία αύξηση των μεταναστών από χώρες που βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης χρέους. Από την Ελλάδα ο αριθμός των μεταναστών αυξήθηκε κατά 78% και κατά 53% από την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Αυτό σημαίνει ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 μετανάστευσαν στη Γερμανία 15.800 Έλληνες, δηλαδή 6.900 περισσότεροι από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Συνολικά καθ΄όλη τη διάρκεια του περασμένου χρόνου παρατηρήθηκε αύξηση της μετανάστευσης ύψους 20%.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε τους τελευταίους μήνες, αλλά οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η χώρα θα αποφύγει το είδος της ύφεσης που πλήττει πολλές χώρες από την Ευρωζώνη.
Η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι περισσότεροι μετανάστες (306.000 στον αριθμό) που έφθασαν στη Γερμανία προέρχονταν από χώρες της ΕΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου