Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ποινικές διώξεις για στους συλληφθέντες στην Κρήτη


Ποινικές διώξεις ανάλογα με τις κατά περίπτωση κακουργηματικές και πλημμεληματικές κατηγορίες, της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της καλλιέργειας και εμπορίας ναρκωτικών, της διακίνησης όπλων, της διάπραξης ζωοκλοπών και της παράβασης καθήκοντος, άσκησε ο εισαγγελέας Λασιθίου σε βάρος των συλληφθέντων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στην Κρήτη.

Οι συλληφθέντες προσήχθησαν στον εισαγγελέα χθες στις 4 μ.μ., κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ενώ πολλοί συγγενείς τους βρίσκονταν έξω από τον χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Νεάπολης Λασιθίου.
Ο εισαγγελέας άσκησε στον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Λασιθίου ποινική δίωξη για παροχή πληροφοριών σε εγκληματική οργάνωση, σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση καθήκοντος, καθώς και για παράβαση υπηρεσιακού απορρήτου σε βαθμό πλημμελήματος.

Επίσης, στον αρχιφύλακα από το Λασίθι ασκήθηκε ποινική δίωξη για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών, ενώ στον τρίτο αστυνομικό από το Ηράκλειο, ασκήθηκαν διώξεις για κατοχή φυσιγγίων και βεγγαλικών.

Στα δύο άτομα που φέρονται ως επικεφαλής των εγκληματικών οργανώσεων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για καλλιέργεια, κατοχή, μεταφορά και πώληση ναρκωτικών ουσιών, για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δράση όπως επίσης και διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος για αδικήματα όπως κατοχή και χρήση όπλων, ζωοκλοπές και εμπρησμό.
Εξάλλου, στους τρεις ανήλικους, οι διώξεις που ασκήθηκαν αφορούν στη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άμεσης συνέργειας σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Χωριστή δικογραφία αποφασίστηκε να γίνει για τη φερόμενη εμπλοκή του καθηγητή Πανεπιστημίου, αλλά και των δύο δικηγόρων, ενώ ξεκινά περαιτέρω έρευνα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης από τον εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης.
Τόσο οι αστυνομικοί όσο και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αναμένεται να απολογηθούν αύριο το απόγευμα και το Σάββατο στη Νεάπολη Λασιθίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου