Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ρόδος: Ατασθαλίες σε διαγωνισμούς για την πρόσληψη δημοτικών αστυνόμων


Μεγάλο θόρυβο στους κόλπους της δημοτικής αρχής, παρά τις προσπάθειες να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι αλλά και να μη διαρρεύσουν τα αποτελέσματα μιας άκρως αποκαλυπτικής διοικητικής έρευνας, έχουν προκαλέσει επίσημες διαπιστώσεις για
«παρατράγουδα» μεγέθους στις διαδικασίες πρόσληψης δημοτικών αστυνόμων στη Ρόδο!
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που επεξεργάζονται οι δικαστικές αρχές και η νομική υπηρεσία του Δήμου Ρόδου, μετά τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από τον προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας, κ. Λευτέρη Αυγερινού, φέρεται να έχει προκύψει ότι στους 100 δημοτικούς αστυνόμους ένα 10% περίπου έχει προσληφθεί κάνοντας χρήση ψευδών βεβαιώσεων και πλαστών πιστοποιητικών, ενώ εξετάζεται ακόμη το ενδεχόμενο να υπήρξε εύνοια σε ορισμένους από επιτροπές αξιολόγησης και των φυσικών τους ικανοτήτων.

Την περασμένη εβδομάδα και ενώ ξεκίνησε η κυρία ανάκριση για την πολύκροτη υπόθεση της πρόσληψης τριών δημοτικών αστυνόμων το έτος 2005, που έκαναν χρήση πλαστών απολυτηρίων λυκείου, παραδόθηκε αρμοδίως στον δήμαρχο Ρόδου, κ. Στάθη Κουσουρνά, η Ε.Δ.Ε. που διενήργησε ο κ. Αυγερινού.
Σκοπός της Ε.Δ.Ε. ήταν να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση πειθαρχικώς διωκόμενων αδικημάτων από δημοτικούς αστυνόμους που έκαναν χρήση πλαστών δικαιολογητικών για την πρόσληψή τους, στο πλαίσιο διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε με ευθύνη επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το έτος 2005. Η παραγγελία του δημάρχου έγινε με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε διάπραξη αξιόλογων ποινικά πράξεων από μόνιμους υπαλλήλους ειδικότητας ειδικού ένστολου προσωπικού.

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου είχε ήδη προχωρήσει σε άσκηση ποινικής δίωξης κατά παντός υπευθύνου για τα αδικήματα της πλαστογραφίας κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια με συνολικό όφελος ή ζημία άνω των 15.000 ευρώ κατά συρροή και της χρήσης πλαστού εγγράφου κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια με συνολικό όφελος ή ζημία άνω των 15.000 κατά συρροή.
Απολογούμενοι στην υπόθεση ήταν τρεις δημοτικοί αστυνόμοι και ένας δημόσιος λειτουργός.

Πηγή: εφημερίδα Δημοκρατική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου