Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της ονομασίας των Σκοπίων ως "Μακεδονία"


Μέλη της θα διαδηλώσουν στα Σκόπια!




Όπως γράψαμε και το Σάββατο, ο ΣΥΡΙΖΑ μεθοδικά αποκρύπτει από του Ελληνικό Λαό τις θέσεις του επάνω στα εθνικά θέματα. Παράλληλα ούτε τα λεγόμενα "προοδευτικά ΜΜΕ" της Ελλάδας  προβάλλουν τις αντεθνικές αυτές θέσεις του κόμματος του κ. Τσίπρα, το οποίο συγκροτείται απο μπόλικες συνιστώσες. 

Για τους "προοδευτικούς" του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί "εθνικισμό" η πολιτική των Σκοπίων που λένε ότι είναι απευθείας... απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου και διεκδικούν εκτός απο την Ιστορία και τα εδάφη της Κεντρική Μακεδονίας, αλλά αντίθετα συνιστά "εθνικισμό" όσοι Έλληνες λένε οτι τα Σκόπια δεν πρέπει να ονομάζονται Μακεδονία... Ας δούμε λοιπόν πώς αντιμετωπίζουν το ζήτημα, σημειώνοντας ότι αρκετά κόμματα, όπως αυτό του κ. Στέφανου Μάνου, στο όνομα μια δήθεν φιλελεύθερης αντίληψης του τύπου "ο καθένας έχει δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται", τάσσονται υπέρ της ονομασίας των Σκοπίων ως "Μακεδονία". 

Από την εφημερίδα ΕΠΟΧΗ (επίσημο όργανο της ΑΚΟΑ, η οποία αποτελεί έναν από τους πολιτικούς βραχίονες, "συντιστώσες", ΣΥΝ), πληροφορούμαστε μέσω δημοσιεύματός της ότι στα Σκόπια “θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και διαδήλωση αντιεθνικιστικών και αντιμιλιταρικών κινημάτων από Ελλάδα και Μακεδονία”! Μεταξύ των συμμετεχόντων από Ελλάδα θα είναι και η νεολαία του Συνασπισμού!
Συγκεκριμένα το δημοσίευμα-μεταξύ άλλων- αναφέρει:
"Οργανώσεις από την Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας πραγματοποιούν πολιτική εκδήλωση και στη συνέχεια διαδήλωση στο κέντρο των Σκοπίων, το Σάββατο 17 Μαΐου. 
Το κεντρικό σύνθημα αυτής της αντιεθνικιστικής αντιμιλιταριστικής πρωτοβουλίας είναι “ ΒΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ
, ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ”. Συμμετέχουν η Αντιεθνικιστική Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία,ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, μέλη της πρώην Αντιπολεμικής Αντιεθνικιστικής Συσπείρωσης, η Νεολαία Συνασπισμού, η ΟΚΔΕ (Σπάρτακος), η πολιτική οργάνωση Κόκκινο, η ομάδα Αυτονομία ή Βαρβαρότητα, καθώς και ανένταχτοι/ες πολίτες εναντίον του εθνικισμού από την Ελλάδα και οι οργανώσεις από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας Δράση για την Ειρήνη, Ένωση Πολιτών για τη Δημοκρατία, την Ειρήνη και την Ανοχή – AURORA και “Δεν Πίνουμε Πετρέλαιο” - Πρωτοβουλία για την απόσυρση των μακεδονικών στρατευμάτων από το Ιράκ πραγματοποιούμε από κοινού ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στα Σκόπια με το εξής μήνυμα προς τους δύο λαούς: Εμείς, στην Ελλάδα, δεν επιτρέπουμε στην ελληνική κυβέρνηση να “βαφτίσει” τη γειτονική χώρα. Και εμείς, στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, δεν επιτρέπουμε στη μακεδονική κυβέρνηση με πρόσχημα το όνομα να οικοδομεί το δικό της εθνικιστικό οικοδόμημα.

Τα σχόλια και οι αποφάσεις ανήκουν στους ψηφοφόρους που, όπως όλα δείχνουν, θα κληθούν να επιλέξουν ξανά κάποιο κόμμα. Θα πρέπει να γνωρίζουν πριν ρίξουν το ψηφοδέλτιο στην κάλπη τις θέσεις και επάνω στα εθνικά ζητήματα όλων των κομμάτων. Πολλές φορές αυτές μπορεί να καθορίζουν πολύ καλύτερα την πραγματική τους φυσιογνωμία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου