Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Σύρραξη αλλοδαπών στη Μανωλάδα Ηλείας



Μια διαμάχη μεταξύ Αιγύπτιων και εργατών από το Μπαγκλαντές το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής 13 Μαΐου, λίγο έλειψε να μετατραπεί σε μακελειό το βράδυ της ίδιας ημέρας στο κέντρο της Ν. Μανωλάδας του νομού Ηλείας.
Η διαμάχη ξεκίνησε με αφορμή τα μεροκάματα των αλλοδαπών και για άγνωστο λόγο το βράδυ επέστρεψαν περί έλειψε 300 αλλοδαπούς διαφόρων εθνικοτήτων στην πλατεία του χωριού. Μάλιστα, πληροφορίες λένε πως αυτοί που προκάλεσαν την όξυνση στους κόλπους των αλλοδαπών ήταν μια ομάδα ομοεθνών τους που είχαν φτάσει νωρίτερα από την Αθήνα.


Κάποιοι πέταξαν πέτρες σε καταστήματα και αυτοκίνητα, ενώ προχώρησαν και στο εσωτερικό καφετέριας, με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια με θαμώνες τους. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ilialive.gr, ο απολογισμός των επεισοδίων είναι δύο τραυματίες. 


Σύμφωνα όμως με άλλη πηγή, η διαμάχη μεταξύ κατοίκων και αλλοδαπών ξεκίνησε όταν οι πρώτοι θέλοντας να παρακολουθήσουν τον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ, ενοχλήθηκαν από την έντονη παρουσία των αλλοδαπών. Ωστόσο από τις Αρχές δεν υπάρχει μέχρι τώρα καμία επίσημη τοποθέτηση για το θέμα κι έτσι καμία από τις δυο απόψεις δεν επιβεβαιώνεται επισήμως. .  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου