Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Η οικονομική κρίση είναι χειρότερη απο τη Μαφία!


Ξεσηκώνει τους Ιταλούς ο Πέπε Γκρίλο 


Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην Ιταλία η δήλωση του γνωστού κωμικού, blogger και άκρως καυστικού σχολιαστή της πολιτικής Μπέπε Γκρίλο ότι «η οικονομική κρίση είναι χειρότερη από τη μαφία». 

Ο Γκρίλο, επικεφαλής του κινήματος των «πέντε αστέρων», δήλωσε από το Παλέρμο της Σικελίας ότι «η μαφία περιορίζεται στο να απαιτεί από τα θύματά της την πληρωμή υποχρεωτικού δασμού προστασίας της τάξης του 10%. Τώρα όμως, διαπιστώνουμε την ύπαρξη μιας άλλης μαφίας, που πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις και στραγγαλίζει τους ανθρώπους».

«Ο Μπέπε Γκρίλο ξεχνά πιθανώς ότι η μαφία δολοφόνησε και όσους αρνήθηκαν να πληρώσουν τον υποχρεωτικό δασμό προστασίας που επιβάλλει, γνωστό ως πίτσο» δήλωσε η Πίνα Μαϊζάνο, σύζυγος του δολοφονηθέντα επιχειρηματία Λίμπερο Γκράσι. Η Κόζα Νόστρα του στέρησε την ζωή το 1991, διότι δεν θέλησε να υποκύψει στους οικονομικούς εκβιασμούς της.

«Πρόκειται για βαρύτατη προσβολή της μνήμης όσων αστυνομικών και δικαστικών έχασαν την ζωή τους καταπολεμώντας την μαφιόζικη μάστιγα» προσέθεσε η Άντζελα Ολιάστρο, αδελφή του αστυνομικού Σεραφίνο Ολιάστρο, ο οποίος δολοφονήθηκε από την σικελική μαφία πριν 21 χρόνια.

Σε οξύτατο τόνο και οι αντιδράσεις πολλών εκπροσώπων της τοπικής πολιτικής.
«Ο Γκρίλο μιλά σαν τους μαφιόζους, χωρίς να έχει καν το χάρισμα της πρωτοτυπίας. Πριν από αυτόν, τις ίδιες δηλώσεις σχετικά με τις μεθόδους της Κόζα Νόστρα τις είχαμε ακούσει από γνωστούς νονούς όπως τον Τάνο Μπανταλαμέντι» τονίζει ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος του κόμματος Αριστερά και Ελευθερία, Κλάουντιο Φάβα.

Το κίνημα των «πέντε αστέρων», που δημιούργησε ο Ιταλός ηθοποιός (και προτείνει μείωση της γραφειοκρατίας, του αριθμού των βουλευτών και την ενίσχυση του θεσμού του δημοψηφίσματος) συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές της ερχόμενης Κυριακής για τις οποίες καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες δέκα εκατομμύρια Ιταλοί.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, το κίνημα του Μπέπε Γκρίλο σε εθνικό επίπεδο δεν αποκλείεται να εξασφαλίσει ένα ποσοστό έως και 8% των ψήφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου