Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Πώς οι ΜΚΟ γεμίζουν με αλλοδαπούς τα νοσοκομείο ενώ οι Έλληνες περιμένουν στην ουρά!



"Νεκροθάφτης" του Εθνικού Συστήματος Υγείας" προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων που λυμαίνονται τον χώρο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αποδεικνύεεται ο πιο "καλός μαθητής" της Τρόικας, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Δημιούργησε, χωρίς προηγουμένως να υπάρξει αναλογιστική μελέτη ένα οργανισμό "τέρας" τον ΕΟΠΠΥ που υποτίθεται ότι θα προστάτευε την κοινωνική ασφάλιση. Ο ίδιος
δεσμεύθηκε ότι θα δοθούν 10 δισ. ευρώ ως "προίκα" στον νέο οργανισμό. Χρήματα τα οποία κανείς δεν γνωρίζει από πού θα αντληθούν. Με την τις παρεμβάσεις του, το μόνο που εξασφάλισε είναι ακόμη περισσότερη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, την ώρα που οι αλλοδαποί νόμιμοι και μη εξασφαλίζουν υπηρεσίες υχηλού επιπέδου με ή χωρίς ελάχιστο αντίτιμο "πετώντας" έξω τους Έλληνες πολίτες.
Μία βόλτα στο "Αγλαϊα Κυριακού" όπου τα περισσότερα κρεβάτια έχουν καταληφθεί από παιδιά κυρίως λαθρομεταναστών θα πείσει και τον πλέον δύσπιστο "αριστερό" για τα προαναφερθέντα. Εδώ , όπως είχαμε επισημάνει σημαντικό ρόλο παίζουν οι διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (οι αμαρτωλές ΜΚΟ) που χρηματοδοτούνται είτε από τον κυβερνητικό προϋπολογισμό, είτε από διεθνείς οργανώσεις (βλέπε Σόρος) που στόχο έχουν την αποδόμηση του εθνικού ιστού.
Με "χαρτί" που εφοδιάζουν οι γιατροί που συμμετέχουν (αφιλοκερδώς;) στις ΜΚΟ τους αλλογενείς αυτοί τυγχάνουν δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με το επιχείρημα ότι έχουν αίτηση για πολιτικό άσυλο ή διατρέχει η ζωή τους άμεσο κίνδυνο!                                Το βέβαιο είναι ότι αυτή την στιγμή ο ΕΟΠΠΥ "φορτώνεται" συνεχώς με υποχρεώσεις καθώς προστίθονται στην εποπτεία του νέα ταμεία (πρόσθετα μπήκε στην "ομπρέλα" του και το ΝΑΤ) χωρίς κανείς να γνωρίζει τα αποθεματικά τους και τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους. Παράλληλα με το "φανάρι" αναζητούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ γιατρό και αυτό γιατί έχει μπεί "πλαφόν" στις επιτρεπόμενες επισκέψεις. Αν κάποιος γιατρός συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό επισκέψεων, τότε ο ασθενής πρέπει να αναζητήσει άλλο συναδελφό του.
Όσο για τους φαρμακοποιούς μένουν απλήρωτοί εδώ και μήνες, με αποτέλεσμα να έχουν κόψει την πίστωση στον ΕΟΠΠΥ. Κάτι που έχει ως συνέπεια, οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα περιμένοντας να πάρουν τα χρηματά μετά από δύο μήνες από τον ΕΟΠΠΥ. Χρήματα έχουν να δουν, εδώ και τρείς μήνες και οι συμβασιούχοι γιατροί, ενώ οι εργαστηριακοί γιατροί, κατήγγειλαν την σύμβαση με το ΕΟΠΠΥ από τις 9 Απριλίου, κάτι που υποχρεώνει τους πολίτες να πληρώνουν οι ίδιοι τις εξετάσεις (μικροβιολογικές, βιοχημικές). Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλά κρατικά νοσοκομεία, λόγω των γνωριμιών που διαθέτουν με νοσηλευτικό προσωπικό (ομοίδεάτες) οι ΜΚΟ, οι αλλογενείς έχουν απόλυτη προτεραιότητα έναντι των Ελλήνων πολιτών. Οι πρώτοι εισάγονται απευθείας με το κόλπο του επείγοντος περιστατικού, την ίδια ώρα που οι "ημεδαποί" περιμένουν στην ουρά, περιμένοντας να εξετασθούν. Έλληνα φορολογούμενε ξηλώσου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου