Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Τσιγγάνοι απέδρασαν από τα κρατητήρια στην Ηλεία



Κόβοντας κάγκελο από τα κρατητήρια «πέταξαν» προς την ελευθερία τρεις κρατούμενοι στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, στον Πύργο, το απόγευμα του Σαββάτου. Ωστόσο, οι αστυνομικοί
αντέδρασαν γρήγορα και, λίγη ώρα αργότερα, κατάφεραν να τους συλλάβουν πάλι.
Οι τρεις Τσιγγάνοι ("Ρομά") βγήκαν στο προαύλιο και έτρεξαν προς τον χώρο της παλιάς οινοποιητικής, ενώ άνδρες της αστυνομίας τους πήραν στο κατόπι.
Τελικά, όπως αναφέρει το ilialive, η αστυνομία κατάφερε να μπλοκάρει τους δραπέτες σε κοντινή απόσταση από τα κρατητήρια και τους οδήγησε ξανά πίσω από τα κάγκελα.



Σημείωση Όριον: Ο όρος "Ρομά" επιβλήθηκε έξωθεν τον υιοθέτησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις υπακούοντας στις επιταγές της Ε.Ε. (κατά τα άλλα κάποιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για την "εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας"). Στη συνέχεια, εδώ και αρκετά χρόνια, εκδόθηκαν εγκύκλιοι προς τις δημόσιες υπηρεσίες που επιβάλλουν όταν γίνεται αναφορά στα άτομα αυτά να χρησιμοποιείται ο όρος "Ρομά". Εμείς εδώ στην Ελλάδα τους αποκαλούσαμε και σε πείσμα των εγκυκλίων εξακολουθούμε, "Γύφτους", "Κατσίβελους", "Τουρκόγυφτους",  "Τσιγγάνους" κ.λπ. Οι ίδιοι στην προφορική και μη γραφόμενη διάλεκτό τους αυτοαποκαλούνται "Μελελέ".  Όμως η... πολιτισμένη Ευρώπη τους θέλει "Ρομά".
Περισσότερα για την ιστορία των Τσιγγάνων θα διαβάσετε από αυτόν τον χώρο πολύ σύντομα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου