Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Αντε βρες το δίκιο σου απλέ ανώνυμε πολίτη!




«… Γνωρίζοντας το τι γίνεται στο Σώμα, ακούω για εισαγγελείς και δικαστές και γελάω. Αν και όταν βγήκε στη φόρα το παραδικαστικό έπεσα από τα σύννεφα και έλεγα για ελάχιστους κακούς δικαστές οι οποίοι αμαυρώνουν το λειτούργημα», τώρα έχω φθάσει στο σημείο να λέω ότι οι έντιμοι είναι οι ελάχιστοι…».
Αυτά δεν τα λέει ένας οποιοσδήποτε απλός πολίτης, που όπως συχνά συμβαίνει, έχει πέσει θύμα κάποιου από τους υπεράνω υποψίας επαγγελματίες απατεώνες που ευδοκιμούν στον τόπο μας. Τα λέει μια ανώτερη δικαστικός (Εφέτης), η οποία όπως μπορεί στον καθένα να συμβεί, έπεσε θύμα, όπως η ίδια λέει, ενός «με εμφάνιση μεγιστάνα και επιτήδευση επιστήμονα» απατεώνα.
Με το πρόσχημα της επικερδούς επένδυσης, σε συνεργασία με τη γυναίκα του κατάφερε να υφαρπάξει τις λιγοστές οικονομίες της δικαστίνας
Επρόκειτο για σεσημασμένο μεγαλοαπατεώνα, ο οποίος ήταν φυγόδικος και με επιτηδιότητα είχε υφαρπάσει από δεκάδες πολίτες περισσότερα από δύο εκατομμύρια ευρώ.
Όταν διαπιστώθηκε η απάτη, έγινε καταγγελία, αποκαλύφθηκε η ταυτότητά τους συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον ανακριτή. Προφανώς με υπόδειξη των συνηγόρων του, στο απολογητικό του υπόμνημα κατηγορούσε την δικαστή για δωροδοκία. Υποστήριζε ότι δήθεν η δικαστής του ζητούσε ανταλλάγματα για να τον στηρίξει στις εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις.
Στη συνέχεια οι δικηγόροι του κατέθεσαν το ίδιο υπόμνημα σε όλες τις αρμόδιες αρχές ως και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με αποτέλεσμα να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα σε βάρος της και να ελεγχθεί πειθαρχικά.
Μήνυσε τον απατεώνα και τους δικηγόρους του, επειδή «έστειλαν ένα εν γνώσει τους ψευδές έγγραφο στους προϊσταμένους της».
Αυτό που επακολούθησε την υποχρέωσε να αναθεωρήσει την άποψή της περί ελάχιστων κακών δικαστών.
«Δεν υπολόγισα σωστά! Δεν σκέφθηκα ότι αυτοί ήταν επώνυμοι! Και την αυταπόδεικτη μήνυσή μου την πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων, γιατί δήθεν οι δικηγόροι δεν γνώριζαν. Έτσι είπαν οι εισαγγελείς! Δηλαδή δεν γνώριζαν το ποιόν και τα εγκλήματα του πελάτη τους, ούτε τη φύση των υποθέσεών του, που αποδεδειγμένα χειρίστηκαν».

Αντε τώρα βρες το δίκιο σου εσύ αδύναμε πολίτη!
Πηγή: http://www.kentri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου