Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Ν.Παπανδρέου: "Υπογράψαμε το μνημόνιο χωρίς να ξέρουμε το οικονομικό περιεχόμενό του"



Σε μία απίστευτη αποκάλυψη προχώρησε ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου σύμφωνα με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε με το ΔΝΤ χωρίς τα κατάλληλα στελέχη.
Όπως χαρακτηριστικά γράφει ο Ν. Παπανδρέου στην «Οικονομική Επιθεώρηση» Μαΐου 2012, η Τρόικα είχε στείλει στις... διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση οικονομολόγους και εμείς διαπραγματευτήκαμε με… δικηγόρους.
Ουσιαστικά από αυτά που αναφέρει ο Ν. Παπανδρέου είναι ότι η κυβέρνηση του αδελφού του Γιώργου Παπανδρέου, παρέδωσε την χώρα αμαχητί στην ΤΡΟΙΚΑ αφού δεν υπήρχαν τα κατάλληλα στελέχη από ελληνικής πλευράς για να διαπραγματευτούν προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων!
Και συνεχίζει ο Ν. Παπανδρέου: «δεν υπήρξαν οι άνθρωποι εκείνοι που θα μπορούσαν να απαντούν με στοιχεία και να αντιπαρατίθενται, όταν προκύπτει η ανάγκη, προς τις ξένες ομάδες οικονομολόγων από το ΔΝΤ και την Ευρώπη, που μας ‘‘επισκέπτονται’’».

Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος θέτει και το εύλογο ερώτημα που αποκαλύπτει στην ουσία την γύμνια του ελληνικού πολιτικού συστήματος και της δημόσιας διοίκησης, «γιατί άραγε να μη διαθέτουν και τα δικά μας υπουργεία Έλληνες οικονομολόγους από το ΔΝΤ;».

Για να ακολουθήσει μια πιο αποκαλυπτική διαπίστωση για το παρασκήνιο των πολυδιαφημισμένων σκληρών διαβουλεύσεων με την Τρόικα: «Έτσι ώστε όταν οι ξένες οικονομικές αποστολές επισκέπτονται τη χώρα να βρίσκουν μπροστά τους ‘‘τους δικούς μας’’ που θα μιλάνε την ίδια γλώσσα και που θα είναι σε θέση να ανταποκρίνονται καλύτερα στις πιέσεις που μας ασκούνται έξωθεν;»!

Με λίγα λόγια αυτά που ο ελληνικός λαός όλα αυτά τα χρόνια “φώναζε” δηλαδή γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται σκληρά με την Τρόικα τα ελληνικά συμφέροντα, τελικά φαίνεται ότι ανταποκρίνονται στην αλήθεια, αφού ο ίδιος ο αδελφός του πρωθυπουργού ομολογεί την προχειρότητα και την αδυναμία, για να μην υποθέσουμε κάτι άλλο, της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου να βρει τα κατάλληλα καταρτισμένα στελέχη που θα υπερασπίζονταν τις ελληνικές θέσεις.
Η αποκάλυψη αυτή δημιουργεί νέα ερωτηματικά για το “έργο” των πρώην υπουργών Εθνικής Oικονομίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου οι οποίοι επέβλεπαν αυτές τις διαπραγματεύσεις και οι οποίοι όλο αυτό τον καιρό αναφερόντουσαν στις σκληρές διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, οι οποίες τελικά όπως αποδεικνύονται δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένας περίπατος των τροικανών οι οποίοι από θέση ισχύος λόγω τεχνικής κατάρτισης μπορούσαν να επιβάλουν τις θέσεις τους.
Διότι ακόμα και αν η ελληνική δημόσια διοίκηση δεν διέθετε τα κατάλληλα στελέχη σύμφωνα με τον Ν. Παπανδρέου ποιος εμπόδιζε τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τον Ε. Βενιζέλο να προσλάβουν τους καλύτερους
Έλληνες οικονομολόγους με διεθνή εμπειρία, για την πραγματοποίηση των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα;

Ποιος ήταν ο λόγος που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρέδωσε την χώρα αμαχητί στις ορέξεις των τροϊκανών σπέρνοντας την καταστροφή και την δυστυχία στους Έλληνες την στιγμή που όπως φαίνεται δεν είχαν εξαντληθεί όλες οι δυνατότητες διαπραγματεύσεων.

Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις είναι εθνική ανάγκη η κατάργηση του μνημονίου και η καταψήφιση των υποστηρικτών του μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου