Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Η ΕΛ.ΑΣ ανακάλυψε λογαριασμούς της Βίκης Σταμάτη στην Ελβετία


Ευρήματα σε έρευνα στο γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου


Νέα αποκάλυψη-σοκ για την υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου. Παραστατικά τραπεζικών λογαριασμών της Βίκυς Σταμάτη και του Νίκου Ζήγρα στην ελβετική τράπεζα UBS ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ στη διάρκεια έρευνας στο γραφείο του πρώην υπουργού, στην οδό Κoμνά Τράκα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» στους δύο λογαριασμούς εμβάζονται μεγάλα χρηματικά ποσά, κυρίως την περίοδο 2006-2007, που πιθανόν προέρχονται από μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Το εύρημα αυτό δίνει μία νέα διάσταση στις έρευνες των διωκτικών και δικαστικών αρχών για τις παράνομες ενέργειες και για το «ξέπλυμα χρήματος», αφού εντοπίζονται πλέον και ύποπτοι τραπεζικοί λογαριασμοί στην Ελβετία στα ονόματα της συζύγου του πρώην υπουργού αλλά και του ξαδέλφου του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία λοιπόν που παραδόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ στους δικαστικούς λειτουργούς, η κυρία Βίκυ Σταμάτη είναι δικαιούχος του τραπεζικού λογαριασμού με αριθμό «240-205752» στην UBS ενώ στην ίδια ελβετική τράπεζα -με έδρα στη Γενεύη- ο κ. Νίκος Ζήγρας είναι δικαιούχος του λογαριασμού με αριθμό «240-205575». Οι δύο τραπεζικοί λογαριασμοί φέρεται να έχουν ανοιχθεί την ίδια χρονική περίοδο. Οπως προκύπτει από κάποιους αρχικούς υπολογισμούς τα διακινούμενα ποσά την περίοδο 2005-2007 στον λογαριασμό της κυρίας Βίκυ Σταμάτη υπολογίζονται σε 500.000 περίπου ευρώ ενώ στον αντίστοιχο λογαριασμό του κ. Ζήγρα εμβάζονται πολλά εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σε τράπεζες και άλλων ευρωπαϊκών χωρών υπάρχουν σειρά άλλων λογαριασμών του κ. Νίκου Ζήγρα.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα, από την αρχική έρευνα των δικαστικών λειτουργών, είχαν εντοπισθεί στην Τράπεζα Credit Lyonnais, στην Ελβετία, τραπεζικοί λογαριασμοί μόνο off shore εταιρειών που συνδέονται με τις ύποπτες συναλλαγές του κ. Τσοχατζόπουλου.

Οπως ανέφεραν νομικοί κύκλοι «η έρευνα στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου στην οδό Κομνά Τράκα και ο εντοπισμός προσωπικών λογαριασμών στην Ελβετία των εμπλεκομένων στην υπόθεση, δίνει μία νέα ώθηση στις έρευνες σχετικά με την κατάληξη χρημάτων από ύποπτες συναλλαγές του πρώην υπουργού. Πολύ δε περισσότερο αφού διαπιστώνεται ότι σε ορισμένους από αυτούς τους λογαριασμούς καταλήγουν τεράστια χρηματικά ποσά ενώ σε ορισμένα από τα παραστατικά φαίνονται στοιχεία και των καταθετών των χρημάτων».
Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου