Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Με την παράταξη του Σαρκοζί συνδέει ανοιχτά την υπόθεσή του ο Στρος-Καν


Ο Ντομινίκ Στρος-Καν ήταν το φαβορί σε ενδεχόμενη αναμέτρηση με τον Νικολά Σαρκοζί   


Παρίσι, Γαλλία
Πολιτικοί αντίπαλοι που συνδέονται με το κόμμα του Νικολά Σαρκοζί φρόντισαν να δώσουν μεγάλες διαστάσεις στην δικαστική διερεύνηση του περιστατικού με την καμαριέρα ώστε να καταστραφεί η υποψηφιότητα του, λέει στον Guardian ο Ντομινίκ Στρος-Καν.
Είναι η πρώτη ίσως φορά που ο Γάλλος πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, ο οποίος θεωρούνταν το φαβορί των Σοσιαλιστών έναντι του Νικολά Σαρκοζί, αναφέρεται τόσο ανοιχτά σε μία οργανωμένη προσπάθεια εναντίον του.
Όπως επισημάνει το ίδιο το περιστατικό με την καμαριέρα δεν ήταν στημένο αλλά η αποδόμηση της εικόνας του μετά την σύλληψη και τη δικαστική διερεύνηση των πρώτων ημερών ήταν ενορχηστρωμένη από τους αντιπάλους του. Η κλιμάκωση των γεγονότων «διαμορφώθηκε από ανθρώπους με πολιτική ατζέντα» και ότι ήταν «περισσότερο και από απλή σύμπτωση».
Προσθέτει ότι παρακολουθούνταν για ημέρες πριν το περιστατικό από πράκτορες.Το πρωί της 14ης Μαΐου 2011 έλαβε μάλιστα μήνυμα ότι παρακολουθείται και ότι ένα email που έστειλε στη γυναίκα του κατέληξε στα γραφεία του UMP, του κόμματος του Νικολά Σαρκοζί, στο Παρίσι.
Ο Στρος-Καν λέει ακόμη ότι άτομα που συνδέονται με τον Σαρκοζί παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα για να βεβαιωθούν ότι η καμαριέρα Ναφισάτου Ντιαλό πήγε στην αστυνομία να καταγγείλει το γεγονός.

«Ίσως ήμουν πολιτικά αφελής, αλλά απλά δεν πίστευα ότι θα πήγαιναν τόσο μακρία» είπε σε δημοσιογράφο που ερεύνησε την υπόθεση.

Σε όλο το διάστημα των 12 μηνών από την σύλληψή του στις 14 Μαΐου, ο Στρος-Καν λέει ότι έκανε και τις δικές του έρευνες για το περιστατικό που καταρράκωσε τις υψηλές πολιτικές του φιλοδοξίες.

Οι αρχικές κατηγορίες για τον βιασμό της Ντιαλό κατέπεσαν ότι το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αναξιόπιστη μάρτυρας, ωστόσο επιμένει να διεκδικεί αποζημιώσεις στα αστικά δικαστήρια. Ο ίδιος ο Στρος-Καν επέμενε ότι η επαφή ήταν συναινετική.

Η υπόθεση του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ άνοιξε στη χώρα του (όπου η δημοφιλία του έχει υποχωρήσει σημαντικά και οι περισσότεροι δεν θέλουν να αναμιχτεί στην πολιτική) μία μεγάλη συζήτηση για τον σεξισμό και τα δικαιώματα των γυναικών. Ο Στρος-Καν επικρίθηκε σφοδρά για την στάση του απέναντι στις γυναίκες και τη συμμετοχή του σε ερωτικά πάρτι για τα οποία επίσης κατηγορείται, σε μία υπόθεση που δεν σχετίζεται με τα γεγονότα στη Νέα Υόρκη.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου