Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Διόγκωσαν το έλλειμμα για να μας βάλουν στο ΔΝΤ

Για κακούργημα ο π. πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ζητούν εις βάρος του πρώην προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου, του προϊσταμένου Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών, Κωνσταντίνου Μορφέτα και της προϊσταμένης της ειδικής διεύθυνσης στατιστικών ερευνών για την υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009.
Μετά την έρευνα που διενήργησαν με αφορμή τις καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά, σύμφωνα με τις οποίες το αναθεωρημένο έλλειμμα διογκώθηκε τεχνηέντως για να φτάσει από το 12 στο 15,4, προκειμένου να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, οι οικονομικοί εισαγγελείς ζητούν με παραγγελία τους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να διωχθούν οι εμπλεκόμενοι για το κακούργημα της ψευδούς βεβαίωσης, σε συνδυασμό μάλιστα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 του '50 περί καταχραστών του Δημοσίου. 

Παράλληλα, ζητούν να διωχθεί ο κ. Γεωργίου και για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος.
Επίσης, οι οικονομικοί εισαγγελείς ζητούν να ερευνηθεί εάν υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί στις δύο αυτές πράξεις και να εντοπιστούν, καθώς και η ενδεχόμενη συμμετοχή άλλων προσώπων σε αυτές. 

Σύμφωνα με την παραγγελία τους, θα διερευνηθούν και άλλα πιθανά αδικήματα που έχουν διαπραχθεί.
Παράλληλα, λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης ζητούν να ανατεθεί η υπόθεση σε ανακριτή αρμόδιο για θέματα διαφθοράς.
Να θυμίσουμε ότι η υπόθεση έχει φτάσει στη Βουλή για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του οικονομικού επιτελείου.

6 σχόλια:

  1. Χάθηκε η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ....!!!
    Η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο τον ΜΑΙΟ του 2010 με 13% περίπου έλλειμμα (μέχρι εκείνη την στιγμή γνωστό)...
    Η αναθεώρηση έγινε τον Νοέμβριο του 2010 κ έφτασε στο 15,7%, ΑΦΟΥ είχαμε μπει...
    Πείτε μου ΕΝΑΝ λόγο να γίνει η αναθεώρηση του ελλείμματος προς τα πάνω...!! ΕΝΑΝ θέλω (με επίκληση στην ΚΟΙΝΗ λογική)..!!
    Δηλ. ο Παπακων/νου ήθελε να "φουσκώσει" το έλλειμμα για να αναγκαστεί να πάρει περισσότερα μετρά κ να τον βρίζουν μέρα-νύχτα.? Αυτό ήθελε?

    Και κάτι άλλο.... Αυτοί οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν ψάξει και την τελευταία μαλακιά που έχει ακουστεί για την περίοδο 2009-2011.. Δεν άφησαν να πέσει τίποτα κάτω μπας κ βρουν το οτιδήποτε κ να κατηγορήσουν την τότε κυβέρνηση.
    Για την περίοδο 2004-2009 με τα τόσα εγκλήματα-σκάνδαλα-αποκρυψη κανονικών στοιχείων κλπ, πότε θα ασχοληθούν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η χώρα της απόλυτης παράνοιας.
    Το έλλειμμα που δέχεται και η σημερινή κυβέρνηση είναι το 15,4%. το δέχεται και η eurostat. Οι εισαγγελείς που αγνοούν επί δέκα χρόνια το τεράστιο σκάνδαλο των Greek statistics που οδήγησε στη χρεοκοπία κάνουν δίωξη σε εκείνον που μέτρησε το έλλειμμα των ΔΕΚΟ. Που ήταν 1 ή 2 πόντοι το πολύ Ότι ο προϋπολογισμός του 9 έφτασε από το 3 στο 15 δεν ενδιαφέρει! Ποιός θα πλήρωνε το έλλειμμα των ΔΕΚΟ που δεν θα περιλαμβάναμε δεν ενδιαφέρει. Παράνοια, παράνοια παράνοια. Η μάλλον καλύτερα σκοπιμότητα εις βάρος του στοιχειώδους δημοσίου συμφέροντος που είναι να ξέρουμε τι ξοδεύει το κράτος μέχρι το τελευταίο ευρώ και να είμαστε σοβαροί στη διαχείριση του. Αλλά ποιός έχασε τη σοβαρότητά του για να βρεθεί εδώ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,
    Γράφει ο Ν.Βράχος.
    ΟΜΩΣ, Καραμανλής και Σαμαράς, συνειδητά το απέκρυψαν και συνέχισαν την καταστροφή.
    ΄Ηθελαν πάσει θυσία, να αποκρύψουν την αλήθεια από το Λαό μας.
    Ήξεραν τις συνέπειες. Όμως προτίμησαν να σώσουν το τομάρι τους και όχι την Ελλάδα!

    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ αφού έκανε απειράριθμες κωλοτούμπες, αφού δημιούργησε ένα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ κλίμα για την Ελλάδα, αφού ΠΟΛΕΜΗΣΕ!!! με μανία τη ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Παπανδρέου! που υποστηρίζει και εφαρμόζει σήμερα, αφού διέγραψε όσους είχαν ΕΘΝΙΚΗ άποψη, αφού απαίτησε να παραιτηθεί ο Γ. Παπανδρέου, στη συνέχεια υπέγραψε όλα όσα ...του φταίγανε. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η εξουσία. Ήταν η πολυθρόνα !
    Είχε προηγηθεί το "ΦΑΓΩΜΑ" της Ντόρας γιατί είχε...ανθελληνική συμπεριφορά !
    Ετσι, αφού διέλυσε την Ελλάδα για ΔΕΥΤΕΡΗ φορά, αφού διέλυσε τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για άλλη μία φορά, άρχισε τις συλλογές από πολιτικές...αντίκες και ερμαφρόδιτες παρουσίες.
    ΤΕΛΟΣ, κάτω από την ΔΙΕΘΝΗ ομολογία για το ύψος του ελλείμματος του 2009,αναγκάστηκε για μία ακόμη φορά να κάνει ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ!

    ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΑΝ .
    ======================================
    Παραθέτω ένα απόσπασμα από σημερινό άρθρο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στη Wall Street Journal:
    ----------------
    More recession has... meant more stubborn deficits and ever-exploding debt. Greece
    has already implemented deficit-cutting measures of around 20% of GDP to curtail a
    deficit of 15% of GDP in 2009. Two years later, and despite all these measures,
    ----------------
    Athens's deficit was still around 10% in 2011. Three quarters of deficit-cutting
    produced more recession, not less deficit.

    Για πρώτη φορά και μάλιστα ενώπιον ενός διεθνούς ακροατηρίου, ο Αντώνης...

    ...Σαμαράς αναγνωρίζει ότι το έλλειμμα του 2009 άγγιξε το 15%.
    ---------------------------------------
    Κάπου εδώ τελειώνει και επίσημα η υστερική ρητορική της Νέας Δημοκρατίας περί "φουσκώματος" του ελλείμματος, κάτι εξάλλου που δεν άντεξε ούτε στη σχετική Εξεταστική Επιτροπή.
    Τώρα γίνεται ΠΛΕΟΝ αντιληπτό σε όλους, γιατί ο Κωστάκης εξακολουθεί να έχει την...πιπίλα στο στόμα.
    Ξέρει ότι να αλλάξουν τα πράγματα , κάπου τον περιμένει ο κ. εισαγγελέας. Η ταραχή, ο τρόμος, ο πανικός και η λιποταξία βρίσκονται διαρκώς στο…δρόμο του.
    ΣΗΜΕΡΑ, χωρίς ίχνος ντροπής, παρουσιάζονται και οι δύο, ποντάροντας στο γεγονός ότι μέχρι τώρα κατάφεραν να φανατίσουν τους νεοδημοκράτες και να τους "πιστέψουν" ότι είναι...αθώοι!
    Όμως υπάρχουν και Έλληνες, που λειτουργούν με βάση την αγάπη για την πατρίδα και τη λογική ερμηνεία των γεγονότων.
    Έλληνες για την Ελλάδα και τα παιδιά μας.
    Λιποτάχτησαν, προσέβαλαν, υπονόμευσαν ,κατηγόρησαν χωρίς ίχνος ντροπής προκειμένου να μη μάθει ο λαός μας την αλήθεια. Έπιασαν …πάτο !

    Η ΛΙΠΟΤΑΞΙΑ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μέρκελ : «Πρέπει να πονέσετε για να μη ζητήσει και άλλος κάτι ανάλογο»
    ========================================
    «Ο κ. Παπανδρέου λέει πως όταν ζήτησε, το 2010, από την Αγκελα Μέρκελ δάνειο από την ΕΚΤ και ευνοϊκότερους όρους έλαβε την απάντηση ότι το πρόγραμμα διάσωσης “πρέπει να πονάει”» αναφέρει στη συνέχεια η Wall Street Journal,
    ===========================
    αποκαλύπτοντας κρυφές πτυχές των συναντήσεων της ελληνικής ηγεσίας με Ευρωπαίους ηγέτες. Ο λόγος, προσθέτει, κρύβεται στην επόμενη φράση της Γερμανίδας καγκελαρίου: «Θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως κανείς άλλος δεν θα θελήσει κάτι παρόμοιο».

    Είναι προφανές ότι, εάν η Ελλάδα είχε βοηθηθεί από τους «εταίρους» της, με ένα ποσόν της τάξης των 20 δις €, πριν ακόμη καταδικαστεί στην θανατική ποινή του ΔΝΤ, τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά:

    οι αγορές θα είχαν πεισθεί για την αλληλεγγύη των χωρών της Ευρωζώνης μεταξύ τους, θα είχαν σταματήσει αμέσως τις τοκογλυφικές επιθέσεις τους και δεν θα αναγκαζόταν η ευρωπαϊκή περιφέρεια να αντιμετωπίζει σχεδόν καθημερινά τους «μπράβους των τοκογλύφων» - οι οποίοι συνεχίζουν την επέλαση τους, μετά την επιτυχημένη εισβολή στην Ευρωζώνη, με τη βοήθεια των καταστροφικών όπλων τους (εταιρείες αξιολόγησης, επενδυτικές τράπεζες, hedge funds, αστέρες οικονομολόγοι κλπ.).

    Όπως σημειώνει στη συνέχεια, όταν ΔΝΤ και ΕΕ τον Μάιο ένωσαν τις δυνάμεις τους για το δάνειο των 110 δισ. ευρώ, το Ταμείο επιχειρηματολόγησε υπέρ του να δοθεί προτεραιότητα στις διαρθρωτικές αλλαγές και οι περικοπές δαπανών να γίνουν σταδιακά ώστε να προστατευθεί η οικονομία.

    «Η Γερμανία απάντησε “όχι” και ζήτησε οι διαρθρωτικές περικοπές να λάβουν χώρα ταυτόχρονα με τη δρακόντεια λιτότητα».

    Αποτέλεσμα; Όπως διαπιστώνει και η οικονομική εφημερίδα, οι περικοπές δαπανών και η αύξηση των φόρων ώθησαν την οικονομία σε τόσο βαθιά λιτότητα που το έλλειμμα κόλλησε στο 10% του ΑΕΠ παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των αρμοδίων..

    Γιώργος Παπανδρέου: Μέσα σε δύο χρόνια έζησα τα πάντα …!
    «Έζησα πιο κοντά από τον καθένα τι θα πει κρίση, να χρεοκοπείς σε λίγα χρόνια και να μην έχεις μέσα να το αντιμετωπίσεις…
    Τι θα πει απειλή από τις αγορές και τα κερδοσκοπικά συμφέροντα…
    Τι θα πει μοναξιά, να παλεύεις μόνο σου, με ένα πολιτικό σύστημα που κοιμόταν μέχρι πριν λίγους μήνες τον ύπνο του Δικαίου» συνέχισε σε ύφος εξομολόγησης.
    «Είμαι υπερήφανος για τη μάχη που έδωσα»
    «Ούτε λυπάμαι ούτε μετανιώνω, αλλά είμαι υπερήφανος που έδωσα μια τόσο δύσκολη μάχη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Αξιόπιστα τα ελληνικά στατιστικά του 2009
    Από το in.gr

    «Τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία του 2009 είναι αξιόπιστα», δήλωσε την Τετάρτη η Έμερ Τρέινορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου, αρμόδιου για θέματα φορολογίας, Αλγκρίντας Σεμέτα.

    Ερωτηθείσα σχετικά, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής απάντησε:

    «Τα στατιστικά στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί από την ελληνική στατιστική...

    ...αρχή το 2009, είναι αξιόπιστα και συνάδουν με τους κοινοτικούς κανόνες που ακολουθούν όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ».

    Συνεχίζοντας, τόνισε ότι από τον Μάρτιο του 2010, η Eurostat έχει αποφανθεί ότι τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία είναι αξιόπιστα και υιοθετούνται χωρίς επιφυλάξεις.

    «Αυτό είναι αποτέλεσμα σημαντικής προόδου που έχει σημειώσει η Ελλάδα, σχετικά με την ποιότητα των στατιστικών της στοιχείων, αλλά και αποτέλεσμα της συνεργασίας της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας με την Eurostat», δήλωσε η Εμ. Τρέινορ.

    Σχόλιο: Να πάνε οι οικονομικοί εισαγγελείς να τους συλλάβουν όλους, και τους Μπαρούζους και τους Φαν Ρομπάηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Προβόπουλος καταθέτοντας
    δυστυχώς οι οικονομικοί εισαγγελείς μπλέχτηκαν στην πολιτική. Αθελά τους; Μακάρι να είναι από λάθος γιατί δεν θα υπάρχει καμμιά ελπίδα για τη φοροδιαφυγή. Πάντως θυμίζω ότι, πέραν της EYROSTAT, ο Προβόπουλος καταθέτοντας στη σχετική επιτροπή της Βουλής, όταν ρωτήθηκε αν παραποιήθηκαν τα στοιχεία του 2009 απάντησε "αυτά είναι αστεία πράγματα" Οι εισαγγελείς δεν το ξέρουν, αφού είναι δημοσιοποιημένο; Επίσης είχε γράψει στα Νεα ο Πρετεντέρης ένα τέλειο άρθρο (παραδόξως) που αφορούσε την κ καθηγήτρια (καταγγέλλουσα) και την παραποίηση των στοιχείων. Αν το διαβάσουν οι Εισσαγγελείς θα πάρουν πίσω την δίωξη που ούτως ή άλλως δεν ευσταθεί.Τέλος υπάρχει, όπως μου είπαν νομικοί οι νοοτροπία να πάνε στο δικαστήριο για να ξεκαθαριστεί η υπόθεση. Αυτό είναι μέγα λάθος διότι οι υποθέσεις τραβάνε 5 χρόνια και όταν η υπόθεση λήγει δεν ενδιαφέρει κανένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή