Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2013

Ο Μ. Ιγνατίου στέλνει τον Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο!


Ο Μ. Ιγνατίου στέλνει τον Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο!
Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι από τους δημοσιογράφους που έχουν στο ενεργητικό τους σειρά αποκαλύψεων που ουδέποτε αμφισβητήθηκαν. Ειδικά εκείνες που ήταν ενάντια στην τρέχουσα καθεστωτική προπαγάνδα. Τα στοιχεία και οι περιγραφές του όμως σε πρόσφατο άρθρο του στα «Επίκαιρα», δεν είναι απλώς μία απλή καταγραφή γεγονότων.
Είναι ένα βαρύτατο κατηγορώ που στέλνει τον Παπανδρέου απ' ευθείας στο ειδικό δικαστήριο.
"Ο Παπανδρέου, όχι μόνο μεθόδευσε την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ, αλλά η μεθόδευση έγινε με τρόπο ώστε να μην έχει η χώρα άλλη επιλογή...".
Όταν αυτή η εκτίμηση γίνεται από έναν δημοσιογράφο με ευρυγνωσία στο διεθνές γίγνεσθαι και πρωτογενή ενημέρωση, οι όποιες αμφιβολίες διαλύονται.
Όπως διαλύθηκε και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο από τις ενέργειες του: "Είναι απόλυτα επιβεβαιωμένη η πληροφορία ότι ο κ. Παπανδρέου προετοίμασε το έδαφος παράδοσης της χώρας στο ΔΝΤ, και το πλέον σημαντικό είναι ότι ο ίδιος και ο στενός κύκλος των συνεργατών του αντιλήφθηκαν πολύ αργά –γύρω στο Μάρτιο του 2010– ότι, λόγω της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, η προσφυγή στο Ταμείο ήταν σχεδόν απαγορευτική".
Για να καταλάβετε το μέγεθος της μεθόδευσης, αξίζει να παραθέσουμε τα λεγόμενα του Στρος Καν, που αποκάλυψε ότι το εγχείρημα ήταν ιδέα του Παπανδρέου ενώ ο ίδιος είχε αντιδράσει αφού "Οι Ευρωπαίοι δεν θα δεχόντουσαν ποτέ κάτι τέτοιο"! "Σύμφωνα με τον κ. Στρος-Καν, όταν ο Ελληνας πρωθυπουργός του έθεσε πριν από 14 μήνες την ιδέα προσφυγής στο ΔΝΤ, εκείνος απάντησε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση τη μονομερή παρέμβαση του Ταμείου σε μία χώρα της Ευρωζώνης. Η εκτίμηση του Γάλλου πολιτικού επιβεβαιώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Δεκεμβρίου 2009, όταν ο κ. Παπανδρέου έθεσε το θέμα στους ομολόγους του, για να εισπράξει την κατηγορηματική τους άρνηση. Αντ' αυτού, του ζήτησαν διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών!" (Της Κατερίνας Σώκου από την Καθημερινή)
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο - κατηγορητήριο του Μιχάλη Ιγνατίου:
Βαριές ευθύνες Παπανδρέου
Ο «πόλεμος» ανακοινώσεων, που ξέσπασε μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, είναι αποκαλυπτικός των διεργασιών που ξεκίνησαν μία εβδομάδα από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, τον Οκτώβριο του 2009, και κατέληξαν στην προσφυγή της Ελλάδας στο σκληρό μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που οδήγησε σε εξαθλίωση τον ελληνικό λαό.
Οι καταγγελίες του κ. Λοβέρδου, τις οποίες μοιράζονται και άνθρωποι που είχαν γνώση των αποφάσεων του τότε πρωθυπουργού, επιβεβαιώνουν όσα γνωρίζαμε μερικοί εξ ημών, που είχαμε την τύχη να βρισκόμαστε στην Ουάσιγκτον τις ημέρες και τους μήνες που προηγήθηκαν της προσφυγής. Είναι απόλυτα επιβεβαιωμένη η πληροφορία ότι ο κ. Παπανδρέου προετοίμασε το έδαφος παράδοσης της χώρας στο ΔΝΤ, και το πλέον σημαντικό είναι ότι ο ίδιος και ο στενός κύκλος των συνεργατών του αντιλήφθηκαν πολύ αργά –γύρω στο Μάρτιο του 2010– ότι, λόγω της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, η προσφυγή στο Ταμείο ήταν σχεδόν απαγορευτική.
Επομένως, όσοι ομιλούν και ισχυρίζονται ότι οι Ευρωπαίοι, και ειδικά οι Γερμανοί, ήταν αυτοί που εξανάγκασαν τον πρώην πρωθυπουργό να αναζητήσει βοήθεια από τον Ντομινίκ Στρος-Καν ρίχνουν στάχτη στα μάτια των ανύποπτων πολιτών για να μην καταγράψω κάτι χειρότερο: ότι «βιάζουν» την αλήθεια. Άλλωστε, ο κ. Παπανδρέου δεν έκρυψε ότι οδήγησε επί τούτου τη χώρα στο Ταμείο. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Την ώρα, λοιπόν, που η πολιτική μας δικαιώνεται πλέον και από τους τότε πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος "θυμήθηκε" σήμερα να αποποιηθεί τον αγώνα μας. Αγώνα στον οποίο συμμετείχε ο ίδιος ως υπουργός με όλες του τις δυνάμεις». Και, βεβαίως, ο «αγώνας» στον οποίο αναφέρεται είναι η μεθοδευμένη και βάση σχεδίου πορεία προς το μηχανισμό.
Ο λόγος για τον οποίο επιτίθεται στον πρώην υπουργό του είναι στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να «ενοχοποιήσει» όλα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και όλα τα στελέχη του κόμματος. Κι ας μην κρυβόμαστε πίσω απ' το δάχτυλό μας. Ποιος υπουργός και ποιο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ θα τολμούσε να αντισταθεί στον κ. Παπανδρέου, ο οποίος είχε εκλεγεί από το 44% του ελληνικού λαού, με στόχο –όπως υποσχόταν προεκλογικά– να αλλάξει τα πάντα; Δυστυχώς, ο τότε πρωθυπουργός επέλεξε να αλλάξει τα πάντα μέσω ξένων μηχανισμών και δανειστών, επειδή ΔΕΝ τόλμησε να αναλάβει το πολιτικό κόστος και να κάνει τις αλλαγές που του ζητούσαν οι Ευρωπαίοι. Όσο και να προκαλεί εντύπωση στον αναγνώστη, αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009, η ΕΕ αλλά και το ΔΝΤ προειδοποίησαν την ελληνική κυβέρνηση ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, διότι η ελληνική οικονομία είχε πάρει «ασταμάτητο κατήφορο».
Είναι προκλητική η θέση του κ. Παπανδρέου ότι η προσφυγή στο Ταμείο έσωσε την Ελλάδα, διότι η αλήθεια είναι άλλη: Έσυρε τη χώρα ξυπόλητη στ' αγκάθια, διότι έχασε οχτώ μήνες να αναζητεί τρόπους και μεθόδους για να τη «δέσει» στο μηχανισμό, αντί στο διάστημα αυτό να πάρει μέτρα, τα οποία θα ήταν πολύ πιο ανώδυνα απ' αυτά που επέβαλαν οι δανειστές.
Και δεν ισχύει ούτε στο ένα εκατοστό αυτό που αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παπανδρέου, ότι, δηλαδή, «ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο, πρωτοστατούντος του πρωθυπουργού, θέλησε, όλοι θελήσαμε, να αποφύγουμε την ένταξή μας στο μηχανισμό στήριξης. Και αγωνιστήκαμε σκληρά γι' αυτό. Όμως, αυτή η απόφαση [Σ.Σ.: εννοεί το μηχανισμό] αποτέλεσε την καλύτερη επιλογή, την πατριωτική επιλογή υπό τις κρατούσες τότε συνθήκες».
Η επιλογή στην οποία αναφέρεται ο κ. Παπανδρέου ήταν η αρχική απόφασή του. Και η μεθόδευση έγινε με τρόπο ώστε να μην έχει η χώρα άλλη επιλογή...
πηγή: newsbomb.gr 

4 σχόλια:

 1. Στόχος ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του.

  Έχουμε ξαναγράψει ότι δύο είναι τα βασικά δηλητήρια συνωμοσίας που χύνουν όλοι οι εγκεφαλοKαμμένοι στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία τρία χρόνια.
  Ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου αρνήθηκε δισεκατομμύρια που της έδιναν τζάμπα διάφοροι νεφελίμ γιατί είχε προαποφασίσει να βάλει την Ελλάδα σώνει και καλά στο Μνημόνιο.

  Και ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου “φούσκωσε” επίτηδες το έλλειμμα του 2009 γιατί είχε προαποφασίσει να βάλει την Ελλάδα σώνει και καλά στο Μνημόνιο.

  Η πρώτη θεωρία συνωμοσίας ξεφτιλίστηκε, μαζί με αυτούς που την διακινούσαν, από τις εξελίξεις στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και πρόσφατα στην Κύπρο. Όλοι πλέον κατάλαβαν ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Και ότι κανένας δεν χαρίζει χρήματα.

  Η δεύτερη θεωρία συνωμοσίας ξεφτιλίστηκε, μαζί με αυτούς που την διακινούσαν, από τα στοιχεία, τα νούμερα, τα γεγονότα. Το έλλειμμα του 2009 έχει μετρηθεί και ξαναμετρηθεί πολλές φορές από τότε. Έγινε μία ολόκληρη Εξεταστική. Έχουν ασχοληθεί, ξανασχοληθεί, ξαναμανασχοληθεί αμέτρητα συνεργεία της Eurostat.

  Ποια ήταν τα συμπεράσματα και τα αποτελέσματα όλων αυτών;

  Πρώτον, ότι το πρόβλημα της χώρας δεν ήταν η πραγματική αποτύπωση και αποκάλυψη του δημοσιονομικού χάους μετά τις εκλογές του 2009 – αλλά η απόκρυψή του μέχρι τις εκλογές.

  Η αποτύπωση του δημοσιονομικού εγκλήματος της περιόδου 2007-2009 σε ένα γράφημα, είναι συγκλονιστική.

  Δεύτερον, ότι από το Νοέμβριο του 2010 η Eurostat άρχισε να αποδέχεται, χωρίς κανένα αστερίσκο και επιφύλαξη, για πρώτη φορά, τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας.

  Και τρίτο, ότι το έλλειμμα του 2009 έφτασε όντως το 15,6%.

  Ακόμα και στην εισηγητική έκθεση για τον προϋπολογισμό του 2013 της κυβέρνησης Σαμαρά λέει το εξής: «Το 2011, δεύτερο έτος εφαρμογής του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, επιτεύχθηκε μείωση του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης κατά 1,3 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, ενώ συνολικά την περίοδο 2009-2011 η μείωση ήταν 6,2 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ (από 15,6% το 2009 σε 9,4% το 2011). Αυτή η μείωση είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από κράτος-μέλος της Ευρωζώνης».

  Παρόλα αυτά, κάποιοι επιμένουν να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν…

  Αντί να κυνηγάνε αυτούς που εκτόξευσαν το έλλειμμα, ζητάνε τη δίωξη εκείνων που το μέτρησαν.

  Τρέλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Με επιστολή του στο planet-greece ο Κώστας Χαρδαβέλλας σηκώνει το γάντι με τις υπέρογκες αποδοχές, που σύμφωνα με τους εργαζόμενους του καναλιού λάμβανε για την εκπομπή του, και απαντάει στις καταγγελίες με τη "χρυσή λίστα" (εδώ).. Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση του παρουσιαστή του Alter, όπως ακριβώς ο ίδιος την απέστειλε στο planet-greece...

  Αναλυτικά η επιστολή του Κώστα Χαρδαβέλλα:


  Παρακαλώ πολύ να δημοσιευτεί η απάντηση μου στις δήθεν «αποκαλύψεις» για το ύψος των αποδοχών μου στο Alter, στην ανάρτησή σας με τίτλο ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ: Έτσι βούλιαξε το ALTER. Καλώ όσους υποστηρίζουν ότι οι ετήσιες αποδοχές μου στο σταθμό ήταν 760.000 ευρώ, να καταθέσουν άμεσα τα στοιχεία που διαθέτουν στο ΣΔΟΕ – έστω και αποστέλλοντάς τα ανωνύμως- ώστε να διαπιστωθεί ποιος έκλεβε τα χρήματα αυτά γιατί εγώ δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε τα έπαιρνα!

  Στην περίπτωση που δεν το πράξουν, τους χαρακτηρίζω αλήτες, που παίζουν με την απελπισία των απλήρωτων εργαζόμενων του Alter. Σύμφωνα με τους συντάκτες του κειμένου «oι αιτίες του κακού» για την κατάρρευση του σταθμού βρίσκονται στις «αμοιβές της ντροπής».
  Ως μία από τις «αιτίες του κακού» εμφανίζεται να είναι η αμοιβή μου για το έτος 2009 η οποία φέρεται να ανέρχεται στα 760.000 ευρώ. Είναι σαφές πως με βάση το δικό μου δελτίο παροχής υπηρεσιών καθώς και το Πόθεν Εσχες που καταθέτω κάθε χρόνο ως δημοσιογράφος, η αμοιβή μου από το Alter ήταν κατά πολύ μικρότερη από το αναφερόμενο ποσό. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, δεν επιτρέπω σε κανέναν να με χαρακτηρίζει "αιτία του κακού" για την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους.
  Γνωρίζουμε όλοι, ποιοί και πώς οδήγησαν το Alter εδώ που βρίσκεται σήμερα. Αναμένω την κίνηση των αυτοαποκαλούμενων «απλήρωτων εργαζόμενων του Alter» και την άμεση αποστολή των στοιχείων που αναγράφονται στην επιστολή τους, στον εισαγγελέα και το ΣΔΟΕ.
  Με εκτίμηση Κώστας Χαρδαβέλλας

  Απάντηση του planet-greece:

  Κύριε Χαρδαβέλλα, ανεξαρτήτως της δόσης υπερβολής ή όχι των καταγγελλομένων από εργαζόμενους του Alter, προς το planet-greece θα έπρεπε πρωτίστως να έχετε λάβει σοβαρά στα υπ' όψιν το χρονικό διάστημα που που παραμένουν απλήρωτοι. Όταν κάποιος (και δυστυχώς είναι πολλοί) δεν έχει λάβει ούτε ευρώ επί σειρά μηνών κι από νοικοκύρης βρέθηκε στους πέντε δρόμους ως απόκληρος της κοινωνίας, εκτιμούμε ότι δικαιούται να πει και μια κουβέντα παραπάνω. Το αν δεν ήταν 760.000 ευρώ οι ετήσιες αποδοχές σας ή όχι είναι κάτι που θα πρέπει να εξηγήσετε στους ίδιους τους εργαζόμενους, οι οποίοι καταγγέλλουν μέσω του planet-greece τα παραπάνω και πού σίγουρα, πάντως, δε θα το έκαναν από... χόμπι.
  Θα ήταν φρόνιμο, κατ' εμάς, εάν στηρίζατε με την φυσική σας παρουσία έστω και μία ημέρα τον αγώνα των εκατοντάδων απλήρωτων ανθρώπων, που καθημερινά δίνουν στο κτήριο του Alter και παράλληλα αφουγκραζόσασταν έστω και λίγο τα προβλήματα που βιώνουν στην καθημερινότητά τους. Μία καθημερινότητα, που βάσει των έως τώρα δεδομένων μοιάζει με ταξίδι στον... αθέατο κόσμο της καταβολής έστω τμήματος των δεδουλευμένων τους.
  Δεχόμαστε το γεγονός ότι είστε κι εσείς απλήρωτος κι ότι βάσει της επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας δικαιούστε να λαμβάνετε μεγάλα ποσά.
  Όμως έχετε υπάρξει και καπετάνιος και σίγουρα δε μπορείτε να αγνοήσετε το γεγονός ό,τι όλοι έβλεπαν πώς το καράβι πήγαινε ολοταχώς στα βράχια αλλά κανείς δεν έκανε το παραμικρό. Εκ των υστέρων είναι εύκολη η κριτική και η υπόδειξη υπευθύνων.
  Τα παραπάνω δεν τα αναφέρουμε με διάθεση να σας καταστήσουμε υπεύθυνο για την αρνητική πορεία του "μαγαζιού". Περισσότερο... συμβουλευτικά, ο χαρακτηρισμός "αλήτες" για ανθρώπους που δεν έχουν πού την κεφαλήν κλίνη, είναι τουλάχιστον υπερβολικός.
  Μήπως, λοιπόν, θα έπρεπε να δείτε ποιος καρπωνόταν τη διαφορά των χρημάτων που σας πιστώνουν οι καταγγέλλοντες απλήρωτοι εργαζόμενοι; Είναι κι αυτό ένα ενδεχόμενο πού θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά. Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για τη δημοσίευση κάθε θέση σας, χωρίς ίχνος λογοκρισίας ή κακόβουλης κριτικής.

  Η Ομάδα Διαχείρισης του planet-greece

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο Κώστας Χαρδαβέλλας σε πρόσφατη συνέντευξή του ρωτήθηκε αν τον έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση…

  Ο γνωστός δημοσιογράφος δήλωσε σε εβδομαδιαίο περιοδικό:
  «Βέβαια όταν έχω να πληρωθώ 10 μήνες από τη βασική μου δουλειά, ήταν το ALTER, δεν είχα τίποτα άλλο. Το ALTER δεν θα “πεθάνει” και θα επανέλθει στην τηλεόραση πάρα πολύ γρήγορα. Εμείς πιστεύουμε σε αυτόν τον σταθμό. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να τον κρατήσουμε
  “ζωντανό”, ότι είναι μια πολύ σημαντική φωνή διαμαρτυρίας και ενημέρωσης.
  Οι παρουσιαστές έχουμε συμφωνήσει μεταξύ μας να κάνουμε ότι μπορούμε για να κρατήσουμε το ALTER ανοιχτό. Αλλά αυτό δεν αφορά μόνο εμάς, αφορά και τους υπόλοιπους εργαζομένους, τεχνικούς και δημοσιογράφους, τους οποίους καταλαβαίνω και συμφωνώ απόλυτα μαζί τους, γιατί είναι σε απόγνωση», δήλωσε σε εβδομαδιαίο περιοδικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο ΕΞΟΥΣΙΟΜΑΝΗΣ
  Πόσο μικρός μπορεί να γίνει κάποιος προκειμένου να ..επι-συμ-βιώσει με το πάθος του για την εξουσία;
  Αμφιβάλλει κανείς ότι ο Βαγγελάκης είναι τόσο άρρωστα εξουσιομανής, ώστε να είναι σε θέση να θυσιάσει τους πάντες και τα πάντα για..πέντε λεπτά παρουσίας στην τηλεόραση;
  Αμφιβάλλει κανείς ότι είναι τόσο κομπλεξικός που πιστεύει ότι είναι και..μοναδικός;
  Αμφιβάλλει κανείς ότι θα μπορούσε, χωρίς τύψεις, να καταδικάσει σε αιώνια ..πείνα ένα φτωχό γιατί ακουμπώντας του λέρωσε το πόμολο της πόρτας του, με το..χέρι του;
  Πόσο εγωπαθής, πρέπει να είναι και με πολλά προβλήματα παιδικών αναμνήσεων, να τον ταλανίζουν;
  Του λείπει το συναίσθημα και η ανθρώπινη ζεστασιά. Είναι μια ..κινούμενη χιονόμπαλα που "παγώνει" τους πάντες.
  Αυτά τα λίγα που ΠΙΣΤΕΥΩ !!! χωρίς την παραμικρή αμφιβολία, με οδηγούν αβίαστα στις σκέψεις, ότι ο άνθρωπος αυτός είναι και πολιτικά αδίσταχτος. Κατά βάθος πιστεύω ότι πολλοί έχουν υποφέρει, αλλά και θα υποφέρουν εξ αιτίας του.
  Είναι κατά βάθος ένας κομπλεξικός ΦΑΣΙΣΤΑΣ, ένας πολιτικά δυσκίνητος μέχρι ..αναπηρίας ,που δεν αισθάνεται ! δεν βλέπει τίποτε άλλο, παρά μόνο την .. .πείνα των ορέξεών του !
  Γι αυτό και «δέθηκε» με τον Σαμαρά και έχει φίλο τον Προκόπη !
  Ο Λαός μας λέει : ‘’ Δείξε μου τον φίλο σου ‘’…..  ΑπάντησηΔιαγραφή