Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013

Στο ΔΝΤ μας έβαλε ο... Χατζηπετρής!

Ο Λοβέρδος λέει ότι στο ΔΝΤ μας έβαλε ο ΓΑΠ χωρίς να ρωτήσει τους υπουργούς. Σήμερα ΤΑ ΝΕΑ λένε ότι ούτε ο ΓΑΠ ήθελε το ΔΝΤ, αλλά το ήθελαν οι Γερμανοί. Το newsbomb.gr αποκαλύπτει παλιότερη συνέντευξη του Στρος Καν που έλεγε ότι ούτε οι Γερμανοί θέλουν το ΔΝΤ!

Στο ΔΝΤ μας έβαλε ο... Χατζηπετρής!
Ότι οι κυβερνώντες –νυν και πρώην- μας δουλεύουν το ξέραμε. Αλλά τόσο πια στα μούτρα μας;

Το μείζον πολιτικό θέμα των τελευταίων ημερών είναι ποιος μας έβαλε στο ΔΝΤ. Και η απάντηση που μας «σερβίρουν»; Κανείς.
Ναι, σωστά διαβάσατε. Για αυτό θέλει να μας πείσει το σύστημα. Ότι την απόφαση που καθόρισε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, αυτή που βύθισε τον Ελληνα πολίτη στη φτώχεια και τον οδηγεί καθημερινά στην αυτοκτονία, που εξευτέλισε έναν ολόκληρο λαό, δεν την έλαβε ΚΑΝΕΙΣ.
Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, έτσι είναι τα πράγματα.
Διαβάζουμε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ και στη στήλη Στίγμα, του κατ' εξοχήν συστημικού δημοσιογράφου – με τις γνωστές σχέσεις με το βαθύ ΠΑΣΟΚ- Γιώργου Παπαχρήστου:
«Στο άτυπο υπουργικό Συμβούλιο που έγινε το απόγευμα, πολλοί υπουργοί –και έχει δίκιο ως προς αυτό ο Ανδρέας (σ.σ. Λοβέρβος)- διαφώνησαν με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στον μηχανισμό διάσωσης της Ελλάδας. Ακόμη και ο... Γιώργος (σ.σ. Παπανδρέου) ήταν κατά της συμμετοχής! Αλλά δεν ήταν στο χέρι του. Οι Γερμανοί ήταν εκείνοι που επέμεναν για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πακέτο βοήθειας, γνωρίζοντας προφανώς (η φράου Ανγκελα και ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε επέμεναν συγκεκριμένα) ότι χωρίς ΔΝΤ, "τα λεφτά ειδικά για στην Ελλάδα θα πήγαιναν στράφι"».
Τι μας λένε εδώ; Ότι, στην απόφαση που καθόρισε το μέλλον το δικό μας και των επόμενων γενεών, οι Ελληνες υπουργοί όχι μόνο δεν είχαν κανένα λόγο, αλλά διαφώνησαν κιόλας.
Αρα... αθώοι. Αλλά, όπως μας διαβεβαιώνει ο κ. Παπαχρήστος, ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε λόγο, αφού τον ανάγκασαν οι Γερμανοί. Αρα... κι αυτός αθώος.
Ε, φταίνε οι Γερμανοί, θα πείτε. Ελα, όμως, που ούτε κι αυτοί μπορεί να φταίνε!
Όπως διαβάζουμε σε άρθρο της Κατερίνας Σώκου στην Καθημερινή (20/2/11): «Σύμφωνα με τον κ. Στρος-Καν, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός του έθεσε πριν από 14 μήνες την ιδέα προσφυγής στο ΔΝΤ, εκείνος απάντησε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση τη μονομερή παρέμβαση του Ταμείου σε μία χώρα της Ευρωζώνης. Η εκτίμηση του Γάλλου πολιτικού επιβεβαιώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Δεκεμβρίου 2009, όταν ο κ. Παπανδρέου έθεσε το θέμα στους ομολόγους του, για να εισπράξει την κατηγορηματική τους άρνηση. Αντ' αυτού, του ζήτησαν διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών».
Άρα, ούτε οι Ευρωπαίοι (δηλαδή οι Γερμανοί) το ζήτησαν. Κι αυτοί... αθώοι!
Προφανώς, στο ΔΝΤ μας έβαλε ο... Χατζηπετρής.
πηγή: newsbomb.gr

 

3 σχόλια:

 1. Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΣΤΟ ΕΚΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

  "Η δήλωση του κυρίου Λοβέρδου ακόμη και για τη δική μου εμπλοκή είναι αναληθής. Την τελική απόφαση για την προσφυγή μας στο ΔΝΤ την πήρε ο τότε Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε στενή συνεργασία με τον κ. Παπακωνσταντίνου" δηλώνει η.....
  κ. Λούκα Κατσέλη πρόεδρος της "Κοινωνικής Συμφωνίας"

  "Από τα μέσα Δεκεμβρίου 2009 η χώρα είχε αδυναμία στο να βγει στις αγορές. Προσωπικά, και σε ανύποπτο χρόνο είχα πει χωρίς να γνωρίζω την προσεχή - τότε - προσφυγή μας στο ΔΝΤ ότι αν δεν βρίσκαμε τα 60 δις θα καταλήγαμε εκί, και μάλιστα θα υπήρχε συνεργασία του ΔΝΤ με την Ε.Ε. καθώς δεν θα μπορούσε να μας δώσει από μόνο του τα χρήματα. Έπειτα φτιάχτηκε ολόκληρος μηχανισμός στήριξης, Η ΕΚΤ, το ΔΝΤ και η ΕΕ.

  Έπρεπε να βρεθούν τα 60δις τότε και κατά τη γνώμη μου η προσφυγή ήταν μονόδρομος. Δεν υπήρχε εναλλακτική"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,
  Γράφει ο Ν.Βράχος.
  ΟΜΩΣ, Καραμανλής και Σαμαράς, συνειδητά το απέκρυψαν και συνέχισαν την καταστροφή.
  ΄Ηθελαν πάσει θυσία, να αποκρύψουν την αλήθεια από το Λαό μας.
  Ήξεραν τις συνέπειες. Όμως προτίμησαν να σώσουν το τομάρι τους και όχι την Ελλάδα!

  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ αφού έκανε απειράριθμες κωλοτούμπες, αφού δημιούργησε ένα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ κλίμα για την Ελλάδα, αφού ΠΟΛΕΜΗΣΕ!!! με μανία τη ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Παπανδρέου! που υποστηρίζει και εφαρμόζει σήμερα, αφού διέγραψε όσους είχαν ΕΘΝΙΚΗ άποψη, αφού απαίτησε να παραιτηθεί ο Γ. Παπανδρέου, στη συνέχεια υπέγραψε όλα όσα ...του φταίγανε.

  Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η εξουσία. Ήταν η πολυθρόνα !
  Είχε προηγηθεί το "ΦΑΓΩΜΑ" της Ντόρας γιατί είχε...ανθελληνική συμπεριφορά !
  Ετσι, αφού διέλυσε την Ελλάδα για ΔΕΥΤΕΡΗ φορά, αφού διέλυσε τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για άλλη μία φορά, άρχισε τις συλλογές από πολιτικές...αντίκες και ερμαφρόδιτες παρουσίες.

  ΤΕΛΟΣ, κάτω από την ΔΙΕΘΝΗ ομολογία για το ύψος του ελλείμματος του 2009,αναγκάστηκε για μία ακόμη φορά να κάνει ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ!

  ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΑΝ .
  ======================================
  Παραθέτω ένα απόσπασμα από σημερινό άρθρο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στη Wall Street Journal:
  ----------------
  More recession has... meant more stubborn deficits and ever-exploding debt. Greece
  has already implemented deficit-cutting measures of around 20% of GDP to curtail a
  deficit of 15% of GDP in 2009. Two years later, and despite all these measures,
  ----------------
  Athens's deficit was still around 10% in 2011. Three quarters of deficit-cutting
  produced more recession, not less deficit.

  Για πρώτη φορά και μάλιστα ενώπιον ενός διεθνούς ακροατηρίου, ο Αντώνης...

  ...Σαμαράς αναγνωρίζει ότι το έλλειμμα του 2009 άγγιξε το 15%.
  ---------------------------------------
  Κάπου εδώ τελειώνει και επίσημα η υστερική ρητορική της Νέας Δημοκρατίας περί "φουσκώματος" του ελλείμματος, κάτι εξάλλου που δεν άντεξε ούτε στη σχετική Εξεταστική Επιτροπή.
  Τώρα γίνεται ΠΛΕΟΝ αντιληπτό σε όλους, γιατί ο Κωστάκης εξακολουθεί να έχει την...πιπίλα στο στόμα.
  Ξέρει ότι να αλλάξουν τα πράγματα , κάπου τον περιμένει ο κ. εισαγγελέας. Η ταραχή, ο τρόμος, ο πανικός και η λιποταξία βρίσκονται διαρκώς στο…δρόμο του.
  ΣΗΜΕΡΑ, χωρίς ίχνος ντροπής, παρουσιάζονται και οι δύο, ποντάροντας στο γεγονός ότι μέχρι τώρα κατάφεραν να φανατίσουν τους νεοδημοκράτες και να τους "πιστέψουν" ότι είναι...αθώοι!
  Όμως υπάρχουν και Έλληνες, που λειτουργούν με βάση την αγάπη για την πατρίδα και τη λογική ερμηνεία των γεγονότων.
  Έλληνες για την Ελλάδα και τα παιδιά μας.
  Λιποτάχτησαν, προσέβαλαν, υπονόμευσαν ,κατηγόρησαν χωρίς ίχνος ντροπής προκειμένου να μη μάθει ο λαός μας την αλήθεια. Έπιασαν …πάτο !

  Η ΛΙΠΟΤΑΞΙΑ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μέρκελ : «Πρέπει να πονέσετε για να μη ζητήσει και άλλος κάτι ανάλογο»
  ========================================
  «Ο κ. Παπανδρέου λέει πως όταν ζήτησε, το 2010, από την Αγκελα Μέρκελ δάνειο από την ΕΚΤ και ευνοϊκότερους όρους έλαβε την απάντηση ότι το πρόγραμμα διάσωσης “πρέπει να πονάει”» αναφέρει στη συνέχεια η Wall Street Journal, αποκαλύπτοντας κρυφές πτυχές των συναντήσεων της ελληνικής ηγεσίας με Ευρωπαίους ηγέτες. Ο λόγος, προσθέτει, κρύβεται στην επόμενη φράση της Γερμανίδας καγκελαρίου: «Θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως κανείς άλλος δεν θα θελήσει κάτι παρόμοιο».
  Είναι προφανές ότι, εάν η Ελλάδα είχε βοηθηθεί από τους «εταίρους» της, με ένα ποσόν της τάξης των 20 δις €, πριν ακόμη καταδικαστεί στην θανατική ποινή του ΔΝΤ, τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά: οι αγορές θα είχαν πεισθεί για την αλληλεγγύη των χωρών της Ευρωζώνης μεταξύ τους, θα είχαν σταματήσει αμέσως τις τοκογλυφικές επιθέσεις τους και δεν θα αναγκαζόταν η ευρωπαϊκή περιφέρεια να αντιμετωπίζει σχεδόν καθημερινά τους «μπράβους των τοκογλύφων» - οι οποίοι συνεχίζουν την επέλαση τους, μετά την επιτυχημένη εισβολή στην Ευρωζώνη, με τη βοήθεια των καταστροφικών όπλων τους (εταιρείες αξιολόγησης, επενδυτικές τράπεζες, hedge funds, αστέρες οικονομολόγοι κλπ.).

  Όπως σημειώνει στη συνέχεια, όταν ΔΝΤ και ΕΕ τον Μάιο ένωσαν τις δυνάμεις τους για το δάνειο των 110 δισ. ευρώ, το Ταμείο επιχειρηματολόγησε υπέρ του να δοθεί προτεραιότητα στις διαρθρωτικές αλλαγές και οι περικοπές δαπανών να γίνουν σταδιακά ώστε να προστατευθεί η οικονομία. «Η Γερμανία απάντησε “όχι” και ζήτησε οι διαρθρωτικές περικοπές να λάβουν χώρα ταυτόχρονα με τη δρακόντεια λιτότητα». Αποτέλεσμα; Όπως διαπιστώνει και η οικονομική εφημερίδα, οι περικοπές δαπανών και η αύξηση των φόρων ώθησαν την οικονομία σε τόσο βαθιά λιτότητα που το έλλειμμα κόλλησε στο 10% του ΑΕΠ παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των αρμοδίων..
  Γιώργος Παπανδρέου: Μέσα σε δύο χρόνια έζησα τα πάντα …!
  «Έζησα πιο κοντά από τον καθένα τι θα πει κρίση, να χρεοκοπείς σε λίγα χρόνια και να μην έχεις μέσα να το αντιμετωπίσεις…
  Τι θα πει απειλή από τις αγορές και τα κερδοσκοπικά συμφέροντα…
  Τι θα πει μοναξιά, να παλεύεις μόνο σου, με ένα πολιτικό σύστημα που κοιμόταν μέχρι πριν λίγους μήνες τον ύπνο του Δικαίου» συνέχισε σε ύφος εξομολόγησης.
  «Είμαι υπερήφανος για τη μάχη που έδωσα»
  «Ούτε λυπάμαι ούτε μετανιώνω, αλλά είμαι υπερήφανος που έδωσα μια τόσο δύσκολη μάχη».

  ΑπάντησηΔιαγραφή