Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Εθελοντές Αιγάλεω. Επιτέλους οι Έλληνες συνεργαζόμαστε!


 Επιτέλους, η ελληνική κοινωνία επί δεκαετίες κλεισμένη στα κλουβιά - διαμερίσματά της αρχίζει να κινητοποιείται. Βλέπετε, η ανάγκη μήτηρ πάντων! Η οικονομική δυσπραγία και οι διαρκώς αυξανόμενες υποχρεώσεις των πολιτών (τρόπος του γράφειν) έναντι του κράτους λόγω της βαριάς μνημονιακής φορολογίας, έφερε την συνεργασία των Ελλήνων με στόχο την εξοικονόμηση πόρων. Μια τέτοια κίνηση εμφανίστηκε και στο 
Αιγάλεω Αττικής και φέρει την ονομασία "Εθελοντές Αιγάλεω". Μέχρι στιγμής έχει κάνει
ενέργειες για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης αλλά σχεδιάζει και άλλα τα οποία παραθέτει σε σχετική επιστολή που μα έστειλε με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:

Φίλες και φίλοι, μαζί με τις ευχές μας για έναν ευτυχισμένο χρόνο με υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, σας απευθύνουμε και την παράκληση να διαθέσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας, ώστε να διαβάσετε το κείμενο που ακολουθεί.
Οι “Εθελοντές Αιγάλεω” αποτελούμε μια ανοικτή, ανεξάρτητη κίνηση ενεργών πολιτών του Αιγάλεω. Μια κίνηση που δεν εξαρτάται από κανέναν πολιτικό φορέα και απαρτίζεται από πρόσωπα που δεν διατηρούν καμία φιλοδοξία για την προσωπική ανάδειξη ή προβολή τους μέσα από την ένταξή τους στην ομάδα αυτή.
Εμφορούμενοι από αυτές τις ιδέες την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήσαμε στο χώρο στάθμευσης του Τ.Ε.Ι. Αθηνών, τον οποίο με προθυμία διέθεσε στην ομάδα μας η διοίκηση του Τ.Ε.Ι. Αθηνών, την πρώτη δράση μας με αντικείμενο τη διάθεση αγροτικών προϊόντων στους καταναλωτές απευθείας από τους παραγωγούς, χωρίς μεσάζοντες.
Στο πλαίσιο της δράσης αυτής διατέθηκαν συνολικά περίπου οκτώ (8) τόνοι προϊόντων σε τριακόσιους πενήντα (350) συμπολίτες μας, των οποίων η ανταπόκριση υπήρξε συγκινητική.
Στον χώρο της δράσης αυτής, είχαν τοποθετηθεί πλαστικοί κλωβοί, στους οποίους αρκετοί από τους συμπολίτες μας άφησαν ορισμένες ποσότητες από τα προϊόντα που οι ίδιοι είχαν αγοράσει, για την ενίσχυση της Εθελοντικής Τράπεζας Αλληλεγγύης που διαχειρίζεται η εθελοντική μας ομάδα, με σκοπό την ενίσχυση των συσσιτίων που σε καθημερινή βάση προσφέρονται από τις Εκκλησίες μας σε μεγάλο αριθμό αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας.

Ήδη, προγραμματίζουμε τις επόμενες δράσεις της ομάδας μας, στο πλαίσιο έμπρακτης εκδήλωσης της αλληλεγγύης μας προς τους συμπολίτες μας και προς τους πολίτες των όμορων Δήμων της Δυτικής Αθήνας. Ανακοινώνουμε λοιπόν δημόσια ότι κατά τους προσεχείς πέντε τουλάχιστον μήνες θα πραγματοποιούνται στο Δήμο μας από τους Εθελοντές Αιγάλεω ανάλογες δράσεις με εκείνη της 16ης/12/2012, ειδικότερα, δε, στις 20 Ιανουαρίου 2013, στις 24 Φεβρουαρίου 2013, στις 31 Μαρτίου 2013, στις 28 Απριλίου 2013 και στις 26 Μαΐου 2013, στον ίδιο χώρο, εμπλουτίζοντας τον κατάλογο των ελληνικών προϊόντων που θα διαθέτουν οι παραγωγοί και οι τυποποιητές στους ενδιαφερόμενους και με άλλα είδη πρώτης ανάγκης, όπως ρύζι, ελαιόλαδο, πατάτες, παραδοσιακά ζυμαρικά, τυροκομικά προϊόντα, άλευρα, όσπρια κ.λπ. Τις προσεχείς ημέρες θα βρείτε αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας: www.ethelontes-egaleo.gr, τον κατάλογο με τα προϊόντα που θα διατεθούν στη δράση μας της 20ής Ιανουαρίου 2013, με αναλυτική αναφορά στο είδος, την προέλευση, τις συσκευασίες και τις τιμές τους.

Απευθύνουμε, με την ευκαιρία, πρόσκληση σε παραγωγούς αγροτικών προϊόντων, ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών ή ομάδες παραγωγών που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, να υποβάλουν, είτε μέσω e-mail στη διεύθυνση info@ethelontes-egaleo.gr, είτε μέσω fax στο 210-5910157, προσφορές για τα προϊόντα που παράγονται από αυτούς, με ιδιαίτερη έμφαση σε: ελαιόλαδο, πατάτες, όσπρια, ρύζι, αλεύρι, παραδοσιακά ζυμαρικά, εσπεριδοειδή, λαχανικά, τυροκομικά προϊόντα, γλυκίσματα κλπ., προκειμένου να τα εντάξουμε μετά από αξιολόγηση των προσφορών, σε κάποια από τις επόμενες μαζικές διαθέσεις προϊόντων της ελληνικής γης στους συμπολίτες μας, απευθείας από τους παραγωγούς (χωρίς μεσάζοντες). Η προσφορά είναι απαραίτητο να περιέχει α) τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων και τη συσκευασία τους, β) την τιμή ανά κιλό ή άλλη μονάδα μέτρησης, γ) την ποσότητα που είναι σε θέση να διαθέσει ο παραγωγός, δ) τον χρόνο παραγωγής των προϊόντων, αλλά και τον χρόνο λήξης αυτών (όπου απαιτείται) και ε) τις εργαστηριακές αναλύσεις των προϊόντων (όπου απαιτείται) και τις πιστοποιήσεις τους.

Η ιστοσελίδα της ομάδας μας είναι: www.ethelontes-egaleo.gr και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@ethelontes-egaleo.gr, ενώ η σελίδα μας στο Face­book είναι: Εθελοντές Αιγάλεω. Μέσα από την ιστοσελίδα μας, αλλά και τη σελίδα μας στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δραστηριότητες της ομάδας, ενώ με Newsletters θα σας πληροφορούμε προσωπικά για τις δράσεις, με πολύ ενδιαφέρον δε, θα περιμένουμε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας τις προτάσεις και ιδέες όλων για την ενίσχυση, την προαγωγή και τον εμπλουτισμό των στόχων της ομάδας, αλλά και την πρόθεσή σας να ενταχθείτε στην ομάδα μας και να παράσχετε εμπράκτως την ψυχική και υλική συνδρομή σας στην προαγωγή των στόχων της. Ελπίζουμε, στις επόμενες δράσεις μας να συναντηθούμε ακόμη περισσότεροι. Σε αυτό τον αγώνα, δεν περισσεύει κανένας.
Σας ευχαριστούμε θερμά για την υπομονή που δείξατε, διαβάζοντας το μήνυμά μας αυτό, αλλά και για την κατανόησή σας.

Αιγάλεω 28-12-2012
Για τους Εθελοντές Αιγάλεω,
Ηλίας Γιαρένης, Εφέτης.
Νικόλας Μάντικας, Επιχειρηματίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου