Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

NYT: Στο ΣΔΟΕ η λίστα με 400 Ελληνες ιδιοκτήτες ακινήτων στο Λονδίνο


NYT: Στο ΣΔΟΕ η λίστα με 400 Ελληνες ιδιοκτήτες ακινήτων στο Λονδίνο
Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχει μπει η λεπτομερής λίστα με τα ονόματα περίπου 400 Ελλήνων ιδιωτών που έχουν αγοράσει και πουλήσει ακίνητα στο Λονδίνο από το 2009. Τη λίστα την παρέδωσαν οι αρμόδιες βρετανικές αρχές στην Ελλάδα, κατόπιν αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τους New York Times.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η λίστα, η οποία φυλάσσεται αυστηρά, δεν έχει δημοσιοποιηθεί, όμως οι ελληνικές αρχές την εξετάζουν προκειμένου να ελέγξουν αν τα ονόματα που περιλαμβάνονται σε αυτή – μεταξύ των οποίων, όπως λέγεται, βρίσκονται επιχειρηματίες, τραπεζίτες, μεγαλοεφοπλιστές και επαγγελματίες αθλητές- έχουν εξαπατήσει τις φορολογικές αρχές αποκρύπτοντας τα έσοδά τους.
«Αυτοί οι άνθρωποι έχουν χρήματα και είναι γνωστοί – όμως δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν έχουν παραβιάσει νόμους», δήλωσε ο Χάρης Θεοχάρης, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
Το ΣΔΟΕ ερευνά τη λίστα προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχουν επικαλύψεις μεταξύ αυτών που αγόρασαν τα λονδρέζικα ακίνητα και αυτών που έχουν ήδη ταυτοποιηθεί ότι είναι φοροφυγάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου