Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ο υπουργός που θα απολύει δημοσίους υπαλλήλους έχει ανηψιό ...με 4 μισθούς του δημοσίου !


Ακόμη μία περίπτωση πρόσληψης συγγενικού προσώπου υπουργού στο Δημόσιο έρχεται στο φως της δημοσιότητας και δημιουργεί ηθικό ζήτημα στην κυβέρνηση.
Αυτή τη φορά το καμπανάκι χτυπά για τονυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, καθώς προκύπτει πως ο ανηψιός του εισπράττει χρήματα από τέσσερις διαφορετικές κρατικές πηγές.Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», λέκτορας...
της Νομικής Σχολής ο Χαράλαμπος Κουταλάκηςπληρώνεται από το Πανεπιστήμιο και είναι ειδικός σύμβουλος του θείου του και υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.
Είναι νομικός σύμβουλος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος του κ. Σγουρού και οι μισθοί δεν σταματούν, εκεί αφού παίρνει και επιμίσθιο ως μέλος του Δ.Σ. της Κοινωνίας της Πληροφορίας - είχε διοριστεί το 2010 επί υπουργίας του Γιάννη Ραγκούση.

Βέβαια ο ίδιος αρνείται πως λαμβάνει χρήματα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφού δεν έχει πάρει έγκριση από τη Σύγκλητο του πανεπιστημίου ώστε να προσληφθεί ως σύμβουλος του υπουργού.

Ωστόσο σύμφωνα το δημοσίευμα, ο ανηψιός του υπουργού επιθυμεί να συμμετέχει και σε ένα ακόμα έργο του υπουργείου συνολικού προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, αφού το όνομα του αναγράφεται σε πρόταση μεγάλης γαλλικής εταιρείας που ενδιαφέρεται για το έργο "Μοντελοποίηση των διαδικασιών του Υπαλληλικού Κώδικα".
Από την πλευρά του ο υπουργός κάνει λόγο για «απαράδεκτα δημοσιεύματα».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης:
«Ο κ. Χαράλαμπος Κουταλάκης είναι Λέκτορας Διοικητικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το 2005 και εξαιτίας της επιστημονικής του ειδίκευσης και της τεχνοκρατικής του κατάρτισης στα ζητήματα αναδιοργάνωσης των δημοσίων υπηρεσιών, ορίστηκε τον Φεβρουάριο του 2012, μετά από εισήγηση του τότε Υπουργού Δ.Μ.&Η.Δ., ως εμπειρογνώμονας / μέλος της υποστηρικτικής ομάδας του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αμισθί.

Για τον ίδιο λόγο συμμετέχει ως μέλος του Δ.Σ. της Κοινωνίας της Πληροφορίας, από το 2010, με μηνιαία αποζημίωση που δεν ξεπερνά τα 270 ευρώ.

Όπως είναι προφανές, τις ιδιότητες αυτές τις κατείχε πολύ πριν αναλάβει ο νυν Υπουργός Δ.Μ.&Η.Δ., ενώ είναι απολύτως ψευδές ότι κατέχει οποιαδήποτε έμμισθη σχέση στο γραφείο του Υπουργού, κάτι που μπορεί πολύ εύκολα να αποδειχθεί, αφού όλα αυτά τα στοιχεία δημοσιεύονται. Συμμετέχει μόνο άμισθα ως εμπειρογνώμονας / μέλος της Ομάδας Εργασίας με αντικείμενο την υποστήριξη του έργου της Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης για την αξιολόγηση των οργανικών μονάδων των φορέων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 35 παρ. 4 του ν.4024/2011, αξιοποιώντας της πολυετή του εμπειρία και κατάρτιση.

Η αναγνωρισμένη επιστημονική του επάρκεια, του έχει δώσει τη δυνατότητα να συνεργαστεί ως σύμβουλος στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, όπου - όπως ορίζεται από το νόμο, αλλά και με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών - λαμβάνει ένα επιμίσθιο, που δεν ξεπερνά το 50% του βασικού του μισθού ως Λέκτορας.
Κάθε συσχετισμός ή αναφορά περί ευνοϊκής μεταχείρισης του κ. Κουταλάκη, εξαιτίας της μακρινής του συγγένειας με τον Υπουργό Δ.Μ.&Η.Δ. είναι απολύτως αβάσιμη και αναληθής».

Εμείς απλά να επισημάνουμε τις πρόσφατες δηλώσεις πολιτικών προσώπων που απαρτίζουν την κυβέρνηση: «Τέλος στις προσλήψεις συγγενών»!
Αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά πως οι πολιτικοί μας λένε πάντα την αλήθεια!


Πηγή: http://logioshermes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου