Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Για θεραπεία στην Κωνσταντινούπολη ο 49χρόνος υπέρβαρος από την Κομοτηνή!


Για την Κωνσταντινούπολη αναχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης ο 49χρόνος Σερήφ Σιαχνίν Μουσταφά από την Κομοτηνή που ζυγίζει περίπου 400κιλά, ώστε να νοσηλευτεί σε κλινική.
Μετά τη δημοσιοποίηση από το ThrakiToday.comτου προβλήματος του Σερήφ, ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής Κυβέρνησης κος Μπεκήρ Μποσντάγ που περιόδευσε στην περιοχή επισκέφτηκε τον Σερήφ στην οικία του και του υποσχέθηκε να τον μεταφέρει σε κλινική της Τουρκίας για νοσηλεία και θεραπεία.

Υπόσχεση που τηρήθηκε πλήρως καθώς ήδη από το μεσημέρι της Τετάρτης ειδικό κλιμάκιο γιατρών από νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης βρέθηκε στο σπίτι του 49χρόνου στην Κομοτηνή όπου τον εξέτασε πριν επιβιβαστεί στο ειδικό ασθενοφόρο που τον μετέφερε στην Τουρκία. Μαζί με τον Σερήφ μεταφέρθηκε στην Τουρκία επίσης για θεραπεία και ο 25χρόνος γιος του ο οποίος ζυγίζει 180 κιλά.
«Ευχαριστώ πολύ την Ελλάδα για τη μέχρι τώρα βοήθεια. Τώρα πάω στην Τουρκία για εγχείρηση, να χάσω αυτά τα κιλά, να γίνω ξανά άνθρωπος, να ζήσω ξανά σαν άνθρωπος.
Φτάνει πια, έχω μπουχτίσει, ήμουνα φυλακισμένος μέσα στο σπίτι. Ευχαριστώ πολύ και την Ελλάδα και την Τουρκία, ευχαριστώ πολύ όλους» ανέφερε μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα του ο 49χρόνος Σερήφ.Παρών στη διακομιδή του
49χρόνου και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κος Μάντατζη Τσετίν, καθώς και ο Τούρκος Πρόξενος στην Κομοτηνή κος Ιλχάν Σενέρ, ο οποίος και δήλωσε μεταξύ άλλων πως «ξέρουμε ότι είχε νοσηλευτεί και εδώ ο ασθενής. Ελπίζουμε να θεραπευτεί στην Τουρκία. Η Τουρκία αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, ακόμη και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε θέματα υγείας. Αυτή τη στιγμή η Τουρκία είναι ίση σχεδόν με τις ΗΠΑ σε θέματα παχυσαρκίας. Δεν πρέπει βέβαια να περιμένουμε θαύματα, είναι 380κιλών ο άνθρωπος, σίγουρα δεν θα μπορέσει να έρθει μετά από τρεις μήνες περπατώντας, είναι μια μεγάλη περίοδος νοσηλείας και πιστεύω ότι θα κάνει καλό σ’ αυτόν».
«Ο ασθενής θα πάει σε νοσοκομείο έρευνας και αποκατάστασης. Θα υποβληθεί σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις και σε πρόγραμμα αυστηρής δίαιτα.
Μετά, αφού χάσει ορισμένα κιλά, θα γίνει επέμβαση ανάλογα με τις αποφάσεις των γιατρών και των χειρουργών», εξήγησε ο επικεφαλής της ομάδας των Τούρκων γιατρών, και συμπλήρωσε πως «τέτοιες περιπτώσεις έχουμε πάρα πολλές στην Τουρκία, όμως είναι η πρώτη μας από το εξωτερικό».
Υπενθυμίζεται πως το πρόβλημα του Σερήφ είχε κινητοποιήσει αρκετούς πολίτες που ενδιαφέρθηκαν ώστε να προσφέρουν βοήθεια στον υπέρβαρο άντρα και την επταμελή οικογένεια του, οι οποίοι αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Από τη μεριά του το Υπουργείο Υγείας σε επικοινωνία του τότε με τοThrakiToday.com ξεκαθάρισε πως ουδέποτε αρνήθηκε την παροχή βοήθειας και νοσηλείας στον 49χρόνο, αλλά αντίθετα αυτός είχε νοσηλευτεί μια φορά στο Νοσοκομείο Κομοτηνής ενώ τη δεύτερη φορά που του προσφέρθηκε βοήθεια την αρνήθηκε.
Εντύπωση, ιδιαιτέρως αρνητική, είχε προκαλέσει τότε και η στάση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν ο οποίος αντί να επιλέξει να απευθυνθεί στο ελληνικό κράτος, ώστε να αιτηθεί την παροχή βοήθειας στον υπέρβαρο άντρα, διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στο να επισκεφτεί τον Σερήφ στην οικία του ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης και να παράσχει εκείνος την απαραίτητη βοήθεια στον Σερήφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου