Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Στην Κεφαλλονιά το θρυλικό ιστιοφόρο Nilaya

Το πανέμορφο ιστιοφόρο σκάφος Nilaya βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Κεφαλλονιά. Πρόκειται για το σκάφος χρησιμοποιείται για εξερευνητικά ταξίδια στον Νότιο Πόλο και για έρευνες που δεν είναι πάντα σύμφωνες με τον νόμο.

Μόλις τον περασμένο Ιανουάριο, η Νορβηγία είχε συνταραχθεί από το σκάνδαλο κλοπής του σκάφους από έναν διάσημο για τις έρευνές του skipper, τον Jarle Andhøy, ο οποίος τον χειμώνα του 2011 συμμετείχε σε ένα άλλο εξερευνητικό ταξίδι στον Νότιο Πόλο, που κατέληξε με τρεις νεκρούς και το ναυάγιο του σκάφους Berserk.
Τον περασμένο Ιανουάριο και ενώ ακόμη η υπόθεση του ναυαγίου βρισκόταν στις αίθουσες των δικαστηρίων της Νορβηγίας, ο περιπετειώδης skipper φέρεται ότι έκλεψε το Nilaya, προκειμένου να πάει στο σημείο που είχε χαθεί το Berserk.

Το Nilaya πέρασε μεγάλη περιπέτεια όχι μόνο γιατί το έψαχναν όλα τα λιμεναρχεία του Νότιου ημισφαιρίου του πλανήτη αλλά και λόγω ζημιών. Έτσι κατέληξε στη Χιλή για καύσιμα και συντήρηση, όπου ο Jarle Andhøy και οι συνταξιδιώτες του συνελήφθησαν από τις Αρχές.
Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι τι ψάχνει σε συγκεκριμένο σημείο του Νότιου Πόλου ο Jarle Andhøy. Αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση, την οποία απολαμβάνουν οι Νορβηγοί στους ατέλειωτους χειμώνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου