Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Σύλληψη 9 Μεσσηνίων για λαθραία τσιγάρα

Γνωστοί Καλαματιανοί επιχειρηματίες και άλλοι Μεσσήνιοι υπεράνω πάσης υποψίας εμπλέκονται στο μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων που εξαρθρώθηκε χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 9 άτομα και 3 ακόμα καταζητούνται. Επίσης έχει βρεθεί ένας χώρος που πιθανότατα χρησιμοποιούσαν για "καβάτζα", σε παραλιακή περιοχή κοντά στη Μεθώνη. 

Οι έρευνες για τη μεγάλη αυτή υπόθεση έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες. Δεν αποκλείεται μάλιστα η υπόθεση να συσχετίζεται με τα λαθραία τσιγάρα που βρέθηκαν στα μέσα Ιουνίου σε δύο φορτηγά που εγκατέλειψαν οι οδηγοί τους έξω από την Πύλο. Ηταν φορτωμένα με 600.000 περίπου πακέτα τσιγάρα, για τα οποία οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται σε 2 εκ. ευρώ περίπου.


Πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος φαίνεται πως ήταν στη διάθεση των αστυνομικών της Ασφάλειας εδώ και αρκετό καιρό. Χθες τα ξημερώματα οργανώθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που περιελάμβανε ταυτόχρονες εφόδους παρουσία εισαγγελικών λειτουργών σε σπίτια εμπλεκομένων στο κύκλωμα. 
Ερευνες έγιναν στην Καλαμάτα και σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας. Συνελήφθησαν τα φερόμενα ως βασικά μέλη του κυκλώματος και άλλα περιφερειακά. Ειδικότερα, από τα 9 άτομα που έχουν συλληφθεί οι 6 φέρονται να είχαν συστήσει συμμορία λαθρεμπορίου τσιγάρων. Ο ένας εξ αυτών φέρεται να εμπλέκεται και σε υπόθεση εμπορίας όπλων. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν όπλα, χρήματα και ναρκωτικά. Οσον αφορά στην "καβάτζα", που το κύκλωμα φέρεται να χρησιμοποιούσε για να κρύβει τα λαθραία τσιγάρα που έφταναν διά θαλάσσης, βρίσκεται σε απόκρημνο σημείο και τα μέλη του κυκλώματος είχαν φροντίσει να ανοίξουν μέχρι και δρόμο για την πρόσβαση των φορτηγών. Ο χώρος πάντως βρέθηκε άδειος.
Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα Καλαμάτας.
πηγή: eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου