Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

Έκρυθμη η κατάσταση στο Παναιτώλιο λόγω Τσιγγάνων

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής, σε καφετέρια του Παναιτωλίου, ανάμεσα σε κατοίκους του χωριού και σε Τσιγγάνων.
Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν μια παρέα νεαρών του χωριού έκανε παρατήρηση σε Τσιγγάνους επειδή φορούσε τα παπούτσια που νωρίτερα είχε κλέψει. 
Ο Τσιγγάνος εξύβρισε την παρέα, ενώ από ότι φαίνεται αμέσως μετά «κλήθηκαν ενισχύσεις» και από τις δυο μεριές για να ακολουθήσει συμπλοκή με καρέκλες και καδρόνια και ευτυχώς δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός. Όμως, όπως φαίνεται, το επεισόδιο αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής των κατοίκων απέναντι στις συμπεριφορές των Τσιγγάνων που διαμένουν εκεί και που είναι περίπου 100 με 150 άτομα. 

Συγκεκριμένα, μετά το επεισόδιο ομάδα νεαρών με δίκυκλα κινήθηκε απειλητικά στην περιοχή όπου κατοικούν οι τσιγγάνοι, ενώ ακούστηκαν και κάποιες μικροεκρήξεις. Να σημειωθεί πως προκλήθηκε φωτιά σε δυο οικόπεδα με ξερά χόρτα.
Τελικά με την επέμβαση της αστυνομίας οι νεαροί απομακρύνθηκαν και λίγο πριν τα μεσάνυχτα η κατάσταση φάνηκε να εκτονώνεται, στο χωριό όμως παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις που περιπολούν, αλλά και αρκετοί νεαροί.
Πηγή Φωτό:angriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου