Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Σεξουαλικές σκλάβες και με την άδεια των γονέων η νέα μόδα στην Αίγυπτο


Πλούσιοι τουρίστες από τον Περσικό Κόλπο πληρώνουν για να παντρευτούν νεαρές Αιγύπτιες, μόνο για τις ημέρες των διακοπών τους.
Αυτοί οι γάμοι δεν τους δεσμεύουν νομικά και τελειώνουν μόλις οι πλούσιοι άνδρες γυρίσουν στην πατρίδα τους.
Οι τουρίστες πληρώνουν προίκα στις φτωχές οικογένειες μέσω μεσολαβητών, με τα ποσά να κυμαίνονται από 400 έως 4,000€.
Οι νεαρές κοπέλες, μερικές κάτω των 18 ετών, γίνονται σεξουαλικές σκλάβες και υποχρεώνονται να «φροντίζουν» τους άνδρες, σύμφωνα με την έκθεση για το «Trafficking», του αμερικάνικου State Department.
Σύμφωνα με το νόμο κανένας ξένος δεν μπορεί να παντρευτεί Αιγύπτια, αν έχουν διαφορά ηλικίας μεγαλύτερη των 10 ετών. Αλλά οι γονείς και οι προξενητές φροντίζουν γι’ αυτό.Προμηθεύονται πλαστά πιστοποιητικά με τα οποία αποδεικνύουν ότι το κορίτσι είναι μεγαλύτερο, ή ο άνδρας μικρότερος.

Το 2009 ένα δικαστήριο στην Αλεξάνδρεια καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δύο γραμματείς οι οποίοι είχαν εγκρίνει τους γάμους εκατοντάδων κοριτσιών κάτω των 18 ετών.
Το σεξ πριν από το γάμο απαγορεύεται από τον ισλαμικό νόμο και οι ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων ζητούν αποδείξεις πριν δώσουν την άδεια στο ζευγάρι να μοιραστεί το ίδιο δωμάτιο.

Αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, πολλοί γονείς παντρεύουν τα κορίτσια τους χωρίς τη δική τους θέληση και τα οποία στο τέλος υποκύπτουν στην επιθυμία των γονιών, καθώς η οικογένεια δεν έχει καθόλου χρήματα.

Πολλά από τα κορίτσια που πέφτουν θύματα αυτής της νέας μορφής εκπόρνευσης, ακολουθούν τους άνδρες τους στην πατρίδα τους για να γίνουν όμως εκεί υπηρέτριες. Εκείνα που μένουν εγκαταλελειμμένα στην Αίγυπτο, ζουν αποκομμένα από τη συντηρητική κοινωνία, ειδικότερα αν έχουν αποκτήσει και μωρό από τον περιστασιακό γάμο τους.

Η ντροπή οδηγεί τις νεαρές μητέρες να εγκαταλείψουν τα μωρά στα ορφανοτροφεία ή να τα παρατήσουν στο δρόμο. Πολλά από αυτά τα κορίτσια, επίσης, μπαίνουν στο στόχαστρο των νταβατζήδων οι οποίοι τα προωθούν στην πορνεία.


Η ιστορία της Aziza 


Η Aziza (δεν είναι αυτό το πραγματικό όνομά της), παντρεύτηκε έναν 45χρονο Σαουδάραβα όταν ήταν 17 ετών, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα βρει δουλειά στον αδελφό της στον Κόλπο και επειδή πλήρωσε στους πάμπτωχους γονείς της 2.690€.

Ο Σαουδάραβας της αγόρασε ρούχα και την πήγαινε σε ακριβά εστιατόρια. Εμεινε ένα μήνα πριν γυρίσει στην πατρίδα του και της υποσχέθηκε ότι σε λίγο καιρό θα την έπαιρνε στο σπίτι του.
Περίμενε αρκετούς μήνες και καθώς ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, προσπάθησε να τον βρει μέσω της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας, για να αναγνωρίσει τουλάχιστον το παιδί.

Αλλά ο γάμος δεν είχε αναφερθεί στις αρχές της χώρας και δεν μπορούσε να αποδείξει τους ισχυρισμούς της. Η Aziza το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να επιστρέψει στην οικογένειά της και να μεγαλώσει το παιδί της μόνη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου